Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ugg loopt miljoenen mis door nep

Ugg loopt miljoenen mis door nep

ROTTERDAM (AFN) - Schoenenmerk Ugg Australia luidt de noodklok over het hoge aantal nep-Uggs dat in Nederland verhandeld wordt. Volgens het bedrijf bedroeg de schadepost alleen al in de afgelopen 2 maanden 3,5 miljoen euro. ,,Dat zijn we erdoor aan omzet misgelopen'', aldus een woordvoerder.

Onderzoek heeft uitgewezen dat in die maanden meer dan 35.000 advertenties voor neppers zijn geplaatst. ,,Deze hebben naar schatting tot zo'n 17.000 transacties geleid.'' Dat gebeurde vooral via Marktplaats, stelt Ugg.

Omdat het zo uit de hand loopt, plaatst het bedrijf nu zelfs advertenties om consumenten te waarschuwen. ,,Dit jaar worden alle records in de illegale handel verpulverd'', zegt Rob van der Vis, directeur Deckers Benelux, eigenaar van Ugg Australia. ,,Vaak worden wij geconfronteerd met garantieclaims op wat uiteindelijk nepproducten blijken te zijn. Mensen komen dan van een koude kermis thuis.''

Ugg raadt consumenten aan om de laarzen, schoenen of sloffen met bontje alleen te kopen bij geautoriseerde winkels die zijn te herkennen aan borden en stickers met de Ugg-naam.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links