Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van maandag 22 februari 2021

22 feb Techbedrijven sleuren Nasdaq onderuit op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijven hebben maandag een stevige duikeling gemaakt op Wall Street en trokken met name schermenbeurs Nasdaq mee omlaag. Beleggers maken zich zorgen dat de aandelen door de langdurige stijgingen van de afgelopen weken te duur zijn geworden. Ook de breed samengestelde SP 500 ging omlaag, maar de Dow-Jonesindex noteerde nog een klein plusje. 6.841 keer bekeken | 6 reacties

22 feb Spotify breidt uit naar 80 nieuwe landen

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Muziekstreamingdienst Spotify breidt uit naar tachtig nieuwe landen in Azië, Afrika en de Cariben. Daar komt de dienst in de komende dagen beschikbaar. Met de stap groeit het potentiële aantal klanten voor Spotify met 1 miljard mensen. Spotify maakte de uitbreiding bekend tijdens een eigen evenement. 2.046 keer bekeken | 0 reacties

22 feb 'AH: corona geen reden om niet te leveren'

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 21,720 -0,23%

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn legt leveranciers volgens Het Financieele Dagblad (FD) strenge voorwaarden op als zij door corona minder goederen kunnen leveren dan de bestelling van de winkelketen. Dat zou zijn gebeurd omdat AH vorig jaar aan het begin van de crisis te maken kreeg met leveranciers die kozen hun spullen elders voor meer geld te verkopen. De supermarktketen ontkent dat de regelingen veel strenger zijn geworden. 5.669 keer bekeken | 8 reacties

22 feb Ondernemers overwegen volgende week 'hoe dan ook' zaak te openen

AMSTERDAM (ANP) - Het gonst door WhatsApp-groepen van ondernemers om de zaak "hoe dan ook te openen" volgende week, wat premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdag ook te melden hebben op de persconferentie. Volgens directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond Anne Schroën klinkt "de roep om opening, met of zonder toestemming van de overheid, steeds luider in ondernemerskringen". Schroën hoort het van boekverkopers, maar ook van andere winkeliers "waar de stemmen nog radicaler zijn dan in de boekenbranche". 5.425 keer bekeken | 25 reacties

22 feb Vroege investeerder Adyen verkoopt 1 miljard euro aan aandelen

Gerelateerd:  ADYEN NV 1.918,500 -1,29%

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Een vroege investeerder van betalingsverwerker Adyen verkoopt aandelen die maximaal een kleine miljard euro waard zijn. Het gaat volgens persbureau Bloomberg om een investeerder die al voor de beursgang geld in het bedrijf had gestoken. Wie de investeerder is, is niet duidelijk. 11.102 keer bekeken | 10 reacties

22 feb Hoop op versoepeling zorgt voor beperkt verlies Europese beurzen

Gerelateerd:  AEX 663,35 +0,01%

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen hebben maandag opnieuw een stapje terug gedaan, maar krabbelden wat op ten opzichte van de verliezen van eerder op de dag. Beleggers werden wat nerveus van de hogere rentes op obligaties en staatsleningen. Hogere marktrentes maken aandelen als belegging minder aantrekkelijk. Tegelijkertijd was er optimisme over een mogelijke heropening van delen van de economie. 2.628 keer bekeken | 0 reacties

22 feb EU vertrouwt op tijdige afspraak vangstquota VK

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Europese visserijministers vertrouwen erop dat er voor eind maart een akkoord met het Verenigd Koninkrijk is over de definitieve vangstquota voor dit jaar. Dat verklaarde EU-commissaris Virginijus Sinkevicius (Visserij) na afloop van een digitaal overleg met de EU-ministers. Eind volgende maand verstrijken de voorlopig geldende quota. 1.661 keer bekeken | 0 reacties

22 feb Horecabranche wil heropening afdwingen bij rechter

WOERDEN (ANP) - Horecabranchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil bij de rechter afdwingen dat de sector weer open mag. KHN noemt het onacceptabel dat cafés en restaurants gesloten moeten blijven en "opnieuw achteraan moeten sluiten" bij de versoepelingen. Ook wil KHN een schadevergoeding voor de branche. 3.587 keer bekeken | 11 reacties

22 feb Ondernemer krijgt meer tijd voor definitieve aanvraag loonsteun

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers krijgen meer tijd om hun definitieve aanvraag voor loonsteun in te dienen. Dat heeft minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) besloten op verzoek van de accountants. Het gaat om de eerste tranche van de NOW-subsidie. 1.639 keer bekeken | 0 reacties

22 feb Wall Street opent in de min door stijgende rente

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. De rentes op staatsleningen gaan al enkele dagen omhoog en beleggers houden er ook rekening mee dat de inflatie gaat stijgen. Daardoor zou er een renteverhoging van de Federal Reserve aan kunnen komen. In dat geval worden aandelen mogelijk wat minder interessant. 8.403 keer bekeken | 9 reacties

22 feb Strukton helpt mee om Antwerpse ring compleet te maken

Gerelateerd:  Oranjewoud 6,200 +4,20%

UTRECHT (ANP) - Bouwbedrijf Strukton werkt mee aan de werkzaamheden om de Antwerpse ringweg sluitend en volledig rond te maken. De Nederlandse onderneming heeft een contract getekend voor het afzinken van de nieuwe tunnel onder de rivier de Schelde. Dit zal naar verwachting in 2024 gebeuren. 1.810 keer bekeken | 0 reacties

22 feb Frans luxebedrijf neemt belang in champagnemerk rapper Jay-Z

NEW YORK (ANP) - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) neemt een belang van 50 procent in het champagnemerk Armand de Brignac van de bekende Amerikaanse rapper Jay-Z. Hoeveel geld de artiest daardoor opstrijkt, is niet naar buiten gebracht. 3.142 keer bekeken | 1 reacties

22 feb Autodealers: showroom niet te vergelijken met winkelpand

DEN HAAG (ANP) - Een showroom voor auto's is niet te vergelijken met een winkelpand, zegt autobranchevereniging BOVAG in aanloop naar de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen van dinsdag. Daarom pleit de vereniging voor het organiseren van proefritten en een verkoopgesprek op afspraak. "Dat zou een mooie eerste stap zijn", aldus een woordvoerder. 3.309 keer bekeken | 4 reacties

22 feb 'Duitsland overweegt nog eens 50 miljard extra tegen corona'

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering overweegt nog eens 50 miljard euro extra uit te trekken om de coronacrisis te bestrijden. Ingewijden vertellen persbureau Bloomberg dat het geld bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor meer coronatesten en andere maatregelen om de pandemie tegen te gaan. 2.325 keer bekeken | 2 reacties

22 feb 'EU moet toonaangevend worden in ruimte- en defensietechnologie'

BRUSSEL (ANP) - De EU moet meer energie steken in dronetechnologie, ruimtecommunicatie en het beheer van ruimteverkeer. De Europese Commissie pleit voor het creëren van ‘vlaggenschipprojecten’ waarin de civiele, ruimte- en defensie-industrieën hun onderzoeksresultaten en innovaties delen, zodat Europa aantoongevend wordt in de wereld. 2.215 keer bekeken | 8 reacties

22 feb 'Aegon wil activiteiten in Azië gaan verkopen'

Gerelateerd:  Aegon 4,193 +3,53%

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon is van plan activiteiten in Azië te gaan verkopen om zich zo meer toe te leggen op zijn kern- en groeimarkten. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Aegon is actief in onder meer Singapore en Hongkong onder de naam Transamerica. 4.020 keer bekeken | 2 reacties

22 feb Zonnestudio's verbaasd dat hotels wel open zijn en zij niet

ROTTERDAM (ANP) - Zonnestudio's moeten ook snel weer open kunnen om faillissementen of gedwongen sluitingen te voorkomen. Ondernemers in de sector zijn naar eigen zeggen verbaasd dat er in het coronabeleid van de overheid voor zonnestudio’s geen uitzondering is gemaakt, terwijl hotelkamers nu wel gebruikt kunnen worden. "De werkwijze bij studio’s is vergelijkbaar, vaak zelfs strenger, dan bij de verhuur van hotelkamers." 2.376 keer bekeken | 2 reacties

22 feb EasyJet wil bemanning toch niet verplichten tot coronatesten

SCHIPHOL (ANP) - EasyJet gaat vliegtuigbemanning toch niet verplichten om coronatesten te ondergaan. De Britse prijsvechter spreekt opmerkingen daarover van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) tegen en denkt dat sprake is van een misverstand. Volgens de wet mag een werkgever zoiets zelfs helemaal niet verplichten, geeft een woordvoerder van easyJet aan. 2.271 keer bekeken | 4 reacties

22 feb Belgisch luchtvaartbedrijf accepteert cryptomunten voor betaling

ANTWERPEN (ANP) - Het Belgische The Aviation Factory (TAF), een bedrijf dat zich bezighoudt met het verhuren van privévliegtuigen, gaat cryptomunten zoals bitcoins en ethereum accepteren als betaalmiddel. Jaarlijks organiseert het Antwerpse TAF meer dan 3000 privévluchten voor bijvoorbeeld sporters, overheidsfunctionarissen en congresgangers. 2.796 keer bekeken | 2 reacties

22 feb Horecagroothandels moeten voorraden weggooien

AMSTERDAM (ANP) - Horecagroothandels moeten nu veel producten op voorraad weggooien omdat ze over de datum zijn nu de horeca nog altijd gesloten is en de lockdown waarschijnlijk langer voortduurt. Ook de voorraden met een langere houdbaarheidsdatum gaan nu bederven, waarschuwt de Stichting Horeca Groothandels. "Je kunt straks je hele magazijn weggooien", zegt bestuurslid Hans van der Eijk. 2.781 keer bekeken | 4 reacties

22 feb Turkije krijgt drie maanden uitstel EU-lijst belastingparadijzen

BRUSSEL (ANP) - De EU geeft Turkije tot 31 mei de tijd om al zijn problemen met automatische uitwisseling van belastinggegevens met de EU-lidstaten op te lossen. Als het land nog steeds niet effectief belastinginformatie met de lidstaten kan delen vanaf 30 juni, wordt het op de zwarte EU-lijst van belastingparadijzen gezet, hebben de EU-ministers besloten. Tegelijk hebben ze het Caribische eiland Barbados van de zwarte lijst afgehaald en het eiland Dominica erop gezet. 2.225 keer bekeken | 4 reacties

22 feb Verzekeraars Aegon en NN in kleine kopgroep rode AEX

Gerelateerd:  Aegon 4,193 +3,53%, AEX 663,35 +0,01%, NN Group 40,620 +3,94%

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed maandag een stevige stap terug. De stijgende rentes op de obligatiemarkten zorgden voor nervositeit bij beleggers. De koersen van obligaties, die in tegengestelde richting bewegen van de rente, staan onder druk door de vooruitzichten van een sterk economisch herstel van de coronacrisis. Hogere marktrentes maken aandelen als belegging echter minder aantrekkelijk. 3.999 keer bekeken | 1 reacties

22 feb Topman Corendon: KLM misbruikt staatssteun

Gerelateerd:  Air France-KLM 5,578 +0,07%

AMSTERDAM (ANP) - Reisorganisatie Corendon vindt dat KLM zijn staatssteun misbruikt, aangezien de maatschappij ticketverwerker Airtrade heeft overgenomen. Door middel van die deal wil KLM meer pakketreizen gaan aanbieden. Maar volgens Corendon-topman Steven van der Heijden zou KLM nu helemaal niet van dat soort deals mogen sluiten. "Daar is de staatssteun niet voor bedoeld", klaagt hij. 5.473 keer bekeken | 15 reacties

22 feb Ondernemersvertrouwen Duitsland trekt aan

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers neemt deze maand toe door optimisme in het Duitse bedrijfsleven over het herstel van de coronacrisis, ondanks de lockdowns. De index die het ondernemersvertrouwen meet, ging in februari volgens onderzoeksinstituut Ifo duidelijk omhoog. 1.693 keer bekeken | 0 reacties

22 feb Distributeur B&S Group overweegt afstoten cruisetak

Gerelateerd:  B&S Group SA 8,100 -2,76%

LUXEMBURG (ANP) - Distributeur en groothandelsbedrijf BS Group overweegt zijn cruisetak af te stoten vanwege tegenvallende resultaten door de coronapandemie. De leverancier van onder meer parfums en dranken kan door alle lockdowns en reisbeperkingen de laatste tijd amper nog spullen verkopen aan de reisbranche. 4.784 keer bekeken | 3 reacties

22 feb Beurzen over breed front omlaag, AEX zakt 1,6 procent

Gerelateerd:  AEX 663,35 +0,01%

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese markten lieten stevige minnen zien, na de koerswinsten op vrijdag. Beleggers hielden de ogen gericht op de stijgende rentes op de obligatiemarkten. De koersen van obligaties, die in tegengestelde richting bewegen van de rente, staan onder druk door de vooruitzichten van een sterk economisch herstel van de coronacrisis. Hogere marktrentes maken aandelen als belegging echter minder aantrekkelijk. 9.366 keer bekeken | 5 reacties

22 feb China wil dat president Biden handelstarieven en sancties schrapt

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China wil dat de Amerikaanse president Joe Biden stopt met de handelstarieven en sancties tegen Chinese bedrijven die werden ingesteld door zijn voorganger Donald Trump. Dat zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi die sprak van het "opbouwen van goodwill" tussen beide economische grootmachten. 6.227 keer bekeken | 15 reacties

22 feb AEX koerst af op lager begin van drukke cijferweek

Gerelateerd:  AEX 663,35 +0,01%

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse aandelenbeurs maken zich maandag op voor een nieuwe, drukke cijferweek. De week begint relatief rustig nu het cijferseizoen langzaam ten einde loopt. Later in de week geven onder meer de AEX-bedrijven ASMI en Wolters Kluwer nog een kijkje in de boeken en komen de economische groeicijfers uit Duitsland en de Verenigde Staten naar buiten. Ook wordt uitgekeken naar de verklaring die centralebankpresident Jerome Powell dinsdag zal afleggen voor het Amerikaanse Congres over het stimuleringsbeleid van de Federal Reserve. 6.223 keer bekeken | 2 reacties

22 feb Koperprijs op hoogste niveau sinds 2011 door economisch optimisme

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is maandag gestegen tot meer dan 9000 dollar per ton, waarmee het hoogste niveau werd bereikt sinds 2011. De koperprijs loopt op door het optimisme over het economisch herstel van de coronacrisis. Koper wordt onder meer gebruikt in de bouw, de telecomsector en in de industrie. 4.650 keer bekeken | 16 reacties

22 feb Chinese interesse voor autoproductie bij VDL Nedcar

AMSTERDAM (ANP) - Het Chinese autoconcern Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) heeft belangstelling voor autoproductie bij de Limburgse autofabriek VDL Nedcar, als zijn exportmerk MG veel succes boekt op de Europese markt. Dit heeft de Europese topman van SAIC, Matt Lei, gezegd in gesprek met Het Financieele Dagblad. Een dergelijke stap is dan "een optie", liet hij weten aan de krant. 5.957 keer bekeken | 5 reacties

22 feb Luchtvaartsector en chipbedrijven zetten Nikkei op winst

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 29.559,10 +0,51%

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met winst begonnen aan de verkorte handelsweek. Vooral de luchtvaartmaatschappijen werden weer opgepikt door de hoop op een sterk economisch herstel van de coronacrisis in Japan. Ook de chipbedrijven waren in trek dankzij sterke resultaten en vooruitzichten van de Amerikaanse branchegenoot Applied Materials. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten overwegend verliezen zien. 3.189 keer bekeken | 0 reacties

22 feb Huizenprijzen stegen in januari het meest in ruim twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in januari het meest gestegen in twee jaar. Eind 2019 leek de prijsstijging wat af te zwakken, maar sindsdien is die weer met een opmars bezig. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. 6.683 keer bekeken | 10 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. Ahold Delhaize Koninklijke 21,720 17:36
  -0,050
  -0,23%
 2. Air France-KLM 5,578 17:35
  +0,004
  +0,07%
 3. Royal Dutch Shell A 17,462 17:39
  +0,222
  +1,29%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare