Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Aegon wil activiteiten in Azië gaan verkopen'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon is van plan activiteiten in Azië te gaan verkopen om zich zo meer toe te leggen op zijn kern- en groeimarkten. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Aegon is actief in onder meer Singapore en Hongkong onder de naam Transamerica.

Naar verluidt heeft Aegon een adviseur ingeschakeld om een koper voor het onderdeel te vinden. De divisie zou minstens 700 miljoen dollar moeten opleveren. Het is overigens nog niet zeker dat Aegon de verkoop definitief gaat doorzetten. Het verzekeringsconcern wilde geen commentaar geven tegen Bloomberg.

In december maakte topman Lard Friese in een nieuwe strategie bekend dat Aegon zich gaat richten op drie kernmarkten: de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Verder wordt gefocust op de groeimarkten Spanje en Portugal, Brazilië en China. Eerder verkocht Aegon al zijn activiteiten in Centraal- en Oost-Europa. De verzekeraar wil op deze wijze zijn kapitaal beter gaan inzetten en winstgevender worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 FORT1944 23 februari 2021 11:08
    AZIE , daar is AGEAS al heellang bezig , het is perfect omdat er weinig tijdverschil is met EUROPA , daar bedrijven met AMERIKA daar meer last van hebben .
    Alles wat verkocht kan worden van de niet kern activiteiten met winst is een stap vooruit voor AEGON want met ballast die alleen geld kost direct en indirect schiet men niks op .
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 3,897 17:37
-0,016
-0,41%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare