Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Distributeur B&S Group overweegt afstoten cruisetak

Distributeur B&S Group overweegt afstoten cruisetak

LUXEMBURG (ANP) - Distributeur en groothandelsbedrijf B&S Group overweegt zijn cruisetak af te stoten vanwege tegenvallende resultaten door de coronapandemie. De leverancier van onder meer parfums en dranken kan door alle lockdowns en reisbeperkingen de laatste tijd amper nog spullen verkopen aan de reisbranche.

Volgens financieel directeur Peter Kruithof zijn er vooralsnog geen directe plannen voor de cruisetak, die 2,5 procent van de omzet beslaat. Maar de aan de beurs in Amsterdam genoteerde onderneming laat weten het onderdeel achter zich te laten als dat nodig zou zijn. Wat er met de cruisetak gaat gebeuren, hangt ervan af hoe winstgevend het onderdeel in de toekomst zal zijn, aldus de distributeur.

Alles dat reisgerelateerd is en de verkopen aan fysieke winkels gingen het afgelopen coronajaar fors omlaag, licht het bedrijf toe in de jaarcijfers over 2020. Tegelijkertijd heeft B&S Group via de onlinekanalen, zoals de directe verkoop aan consumenten in de Verenigde Staten, goede zaken gedaan, zegt Kruithof. "Onze focus heeft het afgelopen jaar voornamelijk gelegen op online markten omdat we daar groei konden realiseren."

Omzet

B&S Group, dat in meer dan honderd landen actief is, houdt zich behalve met de bevoorrading van cruiseschepen ook bezig met de distributie van alle grote drank- en parfummerken. Zo levert het bedrijf de parfums die te koop zijn bij Kruidvat. Ook levert het deodorants, scheermesjes en shampoos aan Action.

Het afgelopen jaar kreeg de omzet een knauw en kwam uit op 1,9 miljard euro. Dat was bijna 6 procent lager dan een jaar eerder. Ook de nettowinst was met een daling van circa een derde flink minder: 40,6 miljoen euro, tegenover 60,3 miljoen euro het jaar ervoor. B&S Group maakte alleen in het tweede kwartaal gebruik van overheidssteun in de landen waar het actief is. In Nederland ontving het bedrijf over heel vorig jaar 2,7 miljoen euro aan steun.

Door de negatieve impact van de pandemie moet het bedrijf ingrijpen in zowel het personeel als in de bedrijfsvoering. Zo nam B&S Group maatregelen om de kosten te beperken, bijvoorbeeld door het beëindigen van tijdelijke contracten. Aantallen wil het bedrijf niet noemen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Bob777 22 februari 2021 11:44
  quote:

  BLOK-E schreef op 22 februari 2021 11:28:


  Te gek voor woorden!! 6% lagere omzet, winst 40 Milj en overheidssteun!!!
  Kleine ondernemer moet minimaal 30% omzetverlies hebben om iets te krijgen, mis ik iets?

  B&S heeft alleen bij de eerste golf gebruik gemaakt van deze steun. De tweede helft hebben ze zonder deze steun kunnen redden.
 2. Blenheim 22 februari 2021 12:13
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 22 februari 2021 11:53:


  Heel slim om de cruisesector precies op het dieptepunt te verkopen.................

  In het artikel staat: "geen directe plannen" (..) "als dat nodig zou zijn" (..) "hangt ervan af". Kortom, niets duidt erop dat ze dat op korte termijn gaan doen. Ik denk dat ze de ontwikkelingen afwachten. Draait de cruise-branche met een jaar weer op stoom, zal er niks veranderen. Maar als het nog 2, 3 jaar op deze voet zou duren, zou het raar zijn als ze er niet minstens over nadenken.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

B&S Group SA

6,970 03 dec
+6,970 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links