Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

EasyJet wil bemanning toch niet verplichten tot coronatesten

SCHIPHOL (ANP) - EasyJet gaat vliegtuigbemanning toch niet verplichten om coronatesten te ondergaan. De Britse prijsvechter spreekt opmerkingen daarover van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) tegen en denkt dat sprake is van een misverstand. Volgens de wet mag een werkgever zoiets zelfs helemaal niet verplichten, geeft een woordvoerder van easyJet aan.

VNC liep eerder abrupt weg uit gesprekken met de luchtvaartmaatschappij over het testen van bijvoorbeeld stewardessen. De vakbond dacht dat easyJet de testen verplicht wilde stellen en besloot formeel protest aan te tekenen.

Maar volgens de zegsman van easyJet bedoelde de maatschappij dat niet. Wel zou easyJet verlangen van het personeel om de testvoorschriften die door de Nederlandse overheid zijn gesteld, te volgen. "Ons personeel blijft aan boord van het vliegtuig op de plaats van bestemming. Daarom hoeft er niet getest te worden", legt hij verder uit. "Mocht het in een uitzonderlijk geval toch zo zijn dat een bemanningslid het toestel moet verlaten, geven we hen gedetailleerde informatie en eenvoudige, vrijwillige toegang tot een mogelijkheid voor een sneltest."

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Elroy1234 22 februari 2021 14:36
    Serieus sommige bij oa KLM moeten 6 keer per week een compleet nutteloze test doen. Alleen omdat de linkse partijen dit als eis stelden. Alles om die avondklok maar te krijgen vanuit het kabinet. En nu wil Easyjet het zelf, altijd fijn als iemand die die testen niet hoeft te ondergaan dat bedenkt.
  2. RJSNL 22 februari 2021 21:45
    Jammer dat het artikel niet juist is. De VNC heeft de gesprekken niet gestaakt, het is easyJet geweest die de gesprekken gestaakt heeft, en de crews heeft laten weten dat ze onder het instructie recht, kunnen verwachten dat het cabine personeel zich laat testen. Al het personeel heeft dit via email gekregen afgelopen vrijdag. Als easyJet de gesprekken weer verder wilt voorzetten kunnen ze altijd bij de VNC terecht.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare