Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van donderdag 14 januari 2021

14 jan Winstnemingen zetten Wall Street in het rood

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met verlies gesloten. De beurzen stonden het grootste deel van de dag in het groen, maar in de slotfase van de handel zorgden winstnemingen ervoor dat er niet een derde winstdag op rij kwam. Beleggers waren goedgemutst door berichten over een nieuw coronasteunpakket dat aanstaand president Joe Biden uit de doeken wil doen. Cijfers over het aantal uitkeringsaanvragen drukten juist op het sentiment. Die waren aanzienlijk hoger dan de voorgaande week. 4.385 keer bekeken | 2 reacties

14 jan Philips gaat samenwerken met Merck bij vruchtbaarheidsbehandeling

Gerelateerd:  Merck & Co 80,980 0,00%, Philips Koninklijke 46,260 +1,37%

AMSTERDAM (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips gaat de samenwerking aan met het Duitse farmaceutische en medische concern Merck op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen. Ze willen dat artsen beter beslissingen kunnen nemen over de timing van de behandeling en daarmee betere resultaten kunnen boeken. Dat hopen ze te bereiken door middel van het op afstand in de gaten houden van patiënten en het inzetten van door kunstmatige intelligentie ondersteunde echo-apparatuur. 1.821 keer bekeken | 0 reacties

14 jan Samsung brengt nieuwe topmodellen smartphone uit

SEOUL (ANP) - Elektronicabedrijf Samsung heeft zijn nieuwste topmodellen smartphone geïntroduceerd, de Galaxy S21. Van de telefoon, die vanaf 29 januari in Nederland te krijgen is, komen drie varianten uit. 2.283 keer bekeken | 0 reacties

14 jan 'Goed overleg' horeca met kabinet over nieuwe steun

DEN HAAG (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een 'goed overleg' gehad met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken over meer steun voor horecabedrijven die vanwege de lockdown zijn gesloten. Volgens KHN-directeur Dirk Beljaarts liet Keijzer weten dat er 'forse steun' aankomt. "Ze zei dat het niet om kwartjes ging." 2.031 keer bekeken | 0 reacties

14 jan Groene koersenborden op Europese beurzen

Gerelateerd:  AEX 660,09 -0,07%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag overwegend hoger gesloten. De hoop op meer coronasteun voor de Amerikaanse economie zorgde voor optimisme. Aankomend president Joe Biden zal later op de dag naar verluidt plannen voor een steunpakket van 2 biljoen dollar uit de doeken doen. Chipbedrijven als ASMI en ASML stuwden de Amsterdamse AEX-index vooruit na positieve handelsberichten van de grote chipfabrikanten Intel en TSMC. 2.827 keer bekeken | 1 reacties

14 jan Ruim 25 miljard aan projecten doorstaan eerste ronde Groeifonds

DEN HAAG (ANP) - De beoordelingscommissie van het Nationaal Groeifonds buigt zich vanaf donderdag over een reeks projectvoorstellen die vragen om een investering vanuit de overheid. De projecten die de eerste ronde hebben doorstaan tellen op tot 25,5 miljard euro, meer dan de 20 miljard die voor de komende vijf jaar is gereserveerd. De commissie zal hier een selectie uit maken. 3.301 keer bekeken | 5 reacties

14 jan Hoop op coronasteun zet Wall Street bij in de plus

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine uitslagen aan de dag begonnen. Berichten dat aanstaand president Joe Biden later op de dag een omvangrijk steunpakket voor de Amerikaanse economie bekend wil maken zorgden voor wat optimisme, maar nieuwe cijfers over het aantal uitkeringsaanvragen drukten op het sentiment. Die waren aanzienlijk hoger dan de voorgaande week. 4.723 keer bekeken | 14 reacties

14 jan Nederland profiteert bescheiden van handelsverdrag Mercosur

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie zal slechts in "bescheiden mate" profiteren van het handelsakkoord tussen de Europese Unie en een aantal landen in Zuid-Amerika (Mercosur). Vooral voor de rundvleessector zal het verdrag negatief uitpakken. Door het verdrag verdwijnen veel handelsbarrières. 2.157 keer bekeken | 4 reacties

14 jan CBL: constructief overleg met boeren en tuinders

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 23,780 +0,59%

LEIDSCHENDAM (ANP) - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is tevreden over het overleg met boeren, tuinders en andere partijen uit de levensmiddelenindustrie. Volgens het CBL verliep het gesprek "positief en constructief". De partijen zaten donderdag om tafel om het verdienmodel van de boeren en tuinders te bespreken. 1.478 keer bekeken | 1 reacties

14 jan Problemen met grensformaliteiten Verenigd Koninkrijk nemen toe

DEN HAAG (ANP) - De problemen door ingewikkelde grensformaliteiten tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie door de brexit nemen de laatste tijd toe. Transport Logistiek Nederland (TLN) zegt daarom dat het belangrijk is dat die problemen zo snel mogelijk worden aangepakt omdat het goederenvolume nu nog relatief laag ligt en er nog geen grote drukte aan de grens is. 2.699 keer bekeken | 4 reacties

14 jan Miljardairs Winklevoss mikken op beursgang bitcoinbeurs Gemini

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Bitcoinhandelsplatform Gemini Trust wordt mogelijk naar de beurs gebracht. Het bedrijf, dat is opgericht door tweelingbroers Cameron en Tyler Winklevoss, kijkt naar de mogelijkheden vanwege de groeiende belangstelling voor digitale valuta. 5.232 keer bekeken | 7 reacties

14 jan Amerikaanse uitkeringsaanvragen nemen flink toe

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten is afgelopen week flink toegenomen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid werden er 965.000 aanvragen ingediend, oftewel 181.000 meer dan een week eerder. Het gaat om de sterkste toename sinds maart vorig jaar. 2.247 keer bekeken | 6 reacties

14 jan Nieuwe directeur moet toekomst VDL Nedcar veiligstellen

EINDHOVEN (ANP) - Autofabriek VDL Nedcar krijgt een nieuwe directeur. Volgens moederconcern VDL komt de leiding in handen van John van Soerland, die Paul van Vuuren opvolgt. Het is komende tijd aan de nieuwe directeur om nieuwe opdrachtgevers aan de Limburgse fabriek te binden. 1.619 keer bekeken | 0 reacties

14 jan Beheerd vermogen BlackRock naar recordhoogte

NEW YORK (AN/BLOOMBERG) - De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft de beleggingen onder zijn beheer afgelopen kwartaal zien toenemen tot 8680 miljard dollar, oftewel bijna 8,7 biljoen. Dat is het hoogste niveau ooit. 2.569 keer bekeken | 5 reacties

14 jan Franse minister Le Maire wil handelssancties VS oplossen

PARIJS (ANP/RTR) - De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire wil met de regering van aankomend president Joe Biden een oplossing vinden voor de Amerikaanse handelssancties tegen Frankrijk en Europa. Volgens hem is een handelsoorlog niet in het belang van de Verenigde Staten en Europa. Hij wil in februari op bezoek gaan in Washington om te praten. 1.555 keer bekeken | 2 reacties

14 jan NVM: demissionair kabinet zou funest voor woningmarkt zijn

NIEUWEGEIN (ANP) - Een demissionair kabinet is funest voor de woningmarkt. Dat zegt Onno Hoes, voorzitter van makelaarsvereniging NVM. "Als je de woningmarkt een jaar laat liggen dan duurt het te lang voordat er besluiten genomen worden", aldus Hoes. Volgens hem ondervinden niet alleen kopers en verkopers hinder van een demissionair kabinet, maar krijgen andere sectoren, zoals de bouw, ook last. 4.045 keer bekeken | 15 reacties

14 jan KLM-personeel overnacht niet meer in coronabrandhaarden

Gerelateerd:  Air France-KLM 4,562 -2,94%

AMSTERDAM (ANP) - Personeel van KLM hoeft niet meer te overnachten in coronabrandhaarden als het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika. Cabinevakbond VNC meldt dat er na overleg met de luchtvaartmaatschappij een akkoord is bereikt over het schrappen van zogeheten nachtstops, die voor onrust onder het personeel zorgden. 2.697 keer bekeken | 3 reacties

14 jan Makelaars bezorgd over geringe aanbod nieuwbouwwoningen

NIEUWEGEIN (ANP) - De nieuwbouw van woningen gaat niet hard genoeg. Daarvoor waarschuwt makelaarsvereniging NVM. Afgelopen jaar werden iets meer dan 75.000 nieuwbouwwoningen aan de voorraad toegevoegd. Daarmee wordt voldaan aan het rijksbeleid om tot 2025 dit aantal jaarlijks te realiseren. Maar de NVM vraagt zich hardop af of dit genoeg is en of de beoogde 75.000 nieuwbouwwoningen ook dit jaar wordt gehaald. 2.698 keer bekeken | 6 reacties

14 jan Autodeelbedrijf Greenwheels werkt aan uitbreiding buiten Randstad

Gerelateerd:  RANDSTAD NV 52,200 -2,72%

ROTTERDAM (ANP) - Greenwheels, aanbieder van deelauto's, heeft inmiddels zijn tweeduizendste deelauto neergezet in Nederland en wil verder groeien. De onderneming, naar eigen zeggen marktleider op het gebied van autodelen, werkt hard aan een uitbreiding buiten de Randstad. De meeste Greenwheels-wagens zijn momenteel te vinden in de grote steden, met Amsterdam als koploper. 1.154 keer bekeken | 0 reacties

14 jan 'Export EU naar Verenigd Koninkrijk valt 10 miljard euro terug'

DEN HAAG (ANP) - De export vanuit de Europese Unie naar het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting dit jaar met 10 miljard euro terugvallen. Dit effect zal pas in de tweede helft van het jaar te merken zijn. Die voorspelling doet kredietverzekeraar Euler Hermes. Nederland zal 1,2 miljard euro minder uitvoeren, is de verwachting. Britse exporteurs staan een klap te wachten van 27,3 miljard euro dit jaar. 1.622 keer bekeken | 2 reacties

14 jan Sterke Chinese export en hoop op coronasteun VS stuwen beurzen

Gerelateerd:  AEX 660,09 -0,07%

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen wonnen donderdag terrein. Sterke Chinese exportcijfers en de hoop op meer Amerikaanse coronasteun zorgden voor optimisme op de beursvloeren. Aankomend president Joe Biden zal later op de dag zijn economische plannen ontvouwen en beleggers verwachten dat hij biljoenen dollars zal uittrekken om de grootste economie ter wereld door de coronacrisis te loodsen. Op het Damrak waren de chipbedrijven ASMI en ASML in trek dankzij positieve handelsberichten van de grote chipfabrikanten Intel en TSMC. 2.212 keer bekeken | 2 reacties

14 jan Meer cao's verlopen zonder nieuwe afspraken in crisisjaar 2020

DEN HAAG (ANP) - Door de coronacrisis zijn er veel minder nieuwe cao's afgesloten dan doorgaans het geval is. In 2020 verliepen volgens werkgeversorganisatie AWVN 167 overeenkomsten zonder dat deze zijn vernieuwd. Daarmee hebben 700.000 werknemers te kampen met oude afspraken. Doorgaans worden zo'n 100 afspraken niet vernieuwd. 1.068 keer bekeken | 0 reacties

14 jan Forse verkoopkrimp moederbedrijf Peugeot, Citroën en Opel

Gerelateerd:  STELLANTIS NV 12,738 -3,50%

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse autoconcern PSA, moederbedrijf van Peugeot, Citroën, Opel/Vauxhall en DS, heeft in 2020 bijna 28 procent minder auto's verkocht door de coronapandemie. In totaal werden wereldwijd iets meer dan 2,5 miljoen auto's afgezet door het bedrijf dat bezig is met een fusie met de Italiaans-Amerikaanse branchegenoot Fiat Chrysler. 1.161 keer bekeken | 0 reacties

14 jan Huiseigenaren kraken plan om gat tussen huur en koop te dichten

DEN HAAG (ANP) - Om het verschil tussen koop- en huurwoningen te dichten moeten niet de huiseigenaren extra worden belast. Dat vindt de Vereniging Eigen Huis (VEH), die bezwaar maakt tegen het plan van De Nederlandsche Bank (DNB) om de lasten voor huiseigenaren te verhogen. Volgens de huiseigenaren zou juist gekeken moeten worden naar verlaging en regulering van de huren in de vrije sector. 8.019 keer bekeken | 21 reacties

14 jan Toezichthouder AFM extra alert op gevolgen coronacrisis

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is dit jaar extra alert op de gevolgen van de coronacrisis. Zo wordt scherper gekeken hoe hypotheek- en geldverstrekkers met betalingsachterstanden omgaan. 1.118 keer bekeken | 0 reacties

14 jan Geplaagd Norwegian Air stopt met lange vluchten

Gerelateerd:  Air France-KLM 4,562 -2,94%

OSLO (ANP/BLOOMBERG) - De Noorse prijsvechter Norwegian Air stopt met zijn langeafstandsvluchten. De financieel geplaagde onderneming keert terug naar wat het voorheen deed met het aanbieden van louter korte vluchten. De wijziging in aanbod maakt deel uit van de reorganisatie om het bedrijf overeind te houden. 1.749 keer bekeken | 3 reacties

14 jan Duitse economie kromp met 5 procent door coronacrisis

WIESBADEN (ANP) - De economie van Duitsland, de grootste van Europa, is in 2020 met 5 procent gekrompen door de coronacrisis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een voorlopige schatting. Daarmee kwam een einde aan tien jaar van groei voor de Duitse economie. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. 1.482 keer bekeken | 2 reacties

14 jan Huizenprijzen stijgen ''ongekend hard'' naar nieuwe records

NIEUWEGEIN (ANP) - De huizenprijzen zijn naar recordhoogten gestegen. Een bestaand huis wisselde in het afgelopen kwartaal gemiddeld voor 365.000 euro van eigenaar. Daarmee is op jaarbasis sprake van een stijging met 11,6 procent. Makelaarsvereniging NVM spreekt van een "ongekend harde" prijsstijging, maar heeft tegelijkertijd flinke zorgen over het geringe aanbod van woningen. 10.051 keer bekeken | 21 reacties

14 jan Renault zet nog meer in op elektrische auto's

Gerelateerd:  Renault 33,200 -3,54%, TESLA INC. DL -,001 683,600 -2,45%

PARIJS (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het Franse autoconcern Renault gaat de komende jaren nog meer inzetten op voertuigen die elektrisch worden aangedreven. Daarnaast gaat het bedrijf dieper in de kosten snijden om zo de winstgevendheid te verbeteren. Dat komt naar voren uit het nieuwe strategische plan dat Renault naar buiten heeft gebracht onder de naam 'Renaulution'. 1.637 keer bekeken | 1 reacties

14 jan Winkelsluitingen nemen flinke hap uit verkopen Primark

LONDEN (ANP) - Primark wordt hard geraakt door de lockdowns in Europa, waardoor de meeste filialen van de winkelketen gesloten zijn. Volgens het Britse moederconcern Associated British Foods ging het nog redelijk goed met de zaken tot overheden in de loop van het afgelopen kwartaal massaal winkelsluitingen afkondigden. Daarna zijn de verkopen flink weggezakt. 1.099 keer bekeken | 2 reacties

14 jan AEX stevig hoger dankzij chipbedrijven ASMI en ASML

Gerelateerd:  AEX 660,09 -0,07%, ASMI 223,200 +0,68%, ASML 463,900 +0,22%

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven ASMI en ASML waren donderdag in trek op het Damrak en stuwden de AEX-index. De chipsector profiteerde van beter dan verwachte resultaten en goede vooruitzichten van de grote chipfabrikanten Intel en TSMC. De andere Europese beurzen stonden rond de slotstanden van een dag eerder. De aandacht van beleggers ging uit naar de politieke onrust in Washington, waar een nieuwe afzettingsprocedure is gestart tegen president Donald Trump. Daarnaast werd uitgekeken naar de economische plannen van aankomend president Joe Biden. 6.526 keer bekeken | 4 reacties

14 jan HEMA voelt crisis en schort bestellingen op

AMSTERDAM (ANP) - Leveranciers van HEMA hoeven de komende tijd geen spullen aan de winkelketen te leveren. Het bedrijf heeft alle bestellingen die het tot half april heeft gedaan opgeschort. Reden is dat de distributiecentra van HEMA vol liggen. Ook wordt aan de kostenkant gekeken hoe stappen kunnen worden gezet, omdat HEMA door de sluiting van de winkels wekelijks 10 miljoen euro verliest. 1.949 keer bekeken | 3 reacties

14 jan China exporteerde 224 miljard mondkapjes tegen corona

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China heeft vorig jaar 224 miljard mondkapjes tegen het coronavirus geëxporteerd naar de rest van de wereld. Dat meldde de Chinese douane. Het cijfer laat zien hoe groot de wereldwijde vraag naar Chinese medische beschermingsproducten tegen de virusuitbraak is. 1.976 keer bekeken | 5 reacties

14 jan 'Afzettingsprocedure Trump en steunplan Biden in focus op beurs'

Gerelateerd:  AEX 660,09 -0,07%

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag hoger te openen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting met winst beginnen aan de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken de nieuwe afzettingsprocedure tegen president Donald Trump en wachten op de economische plannen van zijn opvolger Joe Biden. Aankomend president Biden zal naar verwachting biljoenen dollars uittrekken om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. 4.833 keer bekeken | 6 reacties

14 jan 'VS verbieden investeringen in Tencent en Alibaba niet'

Gerelateerd:  ADYEN NV 1.910,000 -0,47%, Alibaba Group Holding 258,620 0,00%

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Er komt naar verluidt geen verbod op Amerikaanse investeringen in Chinese techbedrijven als Tencent en Alibaba. Beleidsmakers in de Verenigde Staten dachten wel na over stappen tegen de ondernemingen, die verweten wordt banden te hebben met het leger in China, maar tot een verbod op investeringen komt het volgens ingewijden niet. 3.777 keer bekeken | 2 reacties

14 jan Franse overheid bezorgd over buitenlandse overname Carrefour

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 23,780 +0,59%, Carrefour 14,725 +0,07%

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse overheid heeft zorgen over een eventuele Canadese overname van het grote supermarktconcern Carrefour. Minister van Financiën Bruno Le Maire wijst daarbij op controle over de eigen voedselketen en gevolgen voor de werkgelegenheid. 3.817 keer bekeken | 5 reacties

14 jan Concurrentiewaakhond onderzoekt gevolgen crisis in winkelstraat

DEN HAAG (ANP) - Concurrentiewaakhond Autoriteit Consument Markt (ACM) maakt zich zorgen over de lege winkelstraten als gevolg van de coronacrisis. Daarom begint de toezichthouder een verkennend onderzoek naar de gevolgen van de crisis voor fysieke winkels. 1.141 keer bekeken | 2 reacties

14 jan Achmea investeert minder in vervuilende bedrijven

Gerelateerd:  Aegon 3,365 -3,75%

ZEIST (ANP) - Verzekeraar Achmea scherpt zijn beleggingsbeleid verder aan. Het bedrijf achter merken als Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis investeert daarbij nog minder in bedrijven die vervuilend zijn en veel CO2 uitstoten. 1.672 keer bekeken | 5 reacties

14 jan Nederlandse export opnieuw gegroeid in november

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse export is in november opnieuw aangetrokken ten opzichte van een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het de derde maand op rij dat er sprake was van een toename. Aan het begin van de coronacrisis ging de export nog flink omlaag omdat er toen veel minder internationaal gehandeld werd. 1.227 keer bekeken | 1 reacties

14 jan Huren in vrije sector verder omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De gemiddelde huurprijs van woningen in de vrije sector is in het vierde kwartaal van vorig jaar opnieuw gedaald. Daarmee is voor het tweede kwartaal op rij sprake van een daling, concludeert woonplatform Pararius. Met name in de grote steden is sprake van een prijsval. 2.992 keer bekeken | 5 reacties

14 jan Nikkei hoger door hoop op extra coronasteun VS

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 28.822,29 +0,67%

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag hoger gesloten. Het vooruitzicht dat aankomend president Joe Biden biljoenen dollars aan extra coronasteun voor de Amerikaanse economie zal uittrekken zorgde voor optimisme over het wereldwijde herstel van de coronacrisis. Beter dan verwachte Chinese exportcijfers boden eveneens steun aan de handel. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. 1.363 keer bekeken | 0 reacties

14 jan Autoriteiten VS willen dat Tesla 158.000 auto's terugroept

Gerelateerd:  TESLA INC. DL -,001 683,600 -2,45%

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse dienst voor de verkeersveiligheid (NHTSA) heeft autofabrikant Tesla woensdag gevraagd om 158.000 auto's van het Model S en het Model X terug te roepen. In de boordcomputer zitten bij sommige van die modellen defecten die tot onveilige situaties kunnen leiden als de touchscreens niet werken. 5.378 keer bekeken | 8 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. ABN AMRO BANK N.V. 8,000 15:22
  -0,332
  -3,98%
 2. Air France-KLM 4,559 15:21
  -0,141
  -3,00%
 3. Philips Koninklijke 46,240 15:22
  +0,605
  +1,33%
 4. PostNL Koninklijke 3,464 15:21
  +0,064
  +1,88%
 5. RANDSTAD NV 52,160 15:22
  -1,500
  -2,80%
 6. Royal Dutch Shell A 15,746 15:22
  -0,342
  -2,13%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare