Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Achmea investeert minder in vervuilende bedrijven

ZEIST (ANP) - Verzekeraar Achmea scherpt zijn beleggingsbeleid verder aan. Het bedrijf achter merken als Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis investeert daarbij nog minder in bedrijven die vervuilend zijn en veel CO2 uitstoten.

Zo wordt door Achmea met ingang van dit jaar niet meer geïnvesteerd in bedrijven die meer dan 5 procent van hun omzet halen uit kolen, de winning van teerzandolie, arctische olie en gas of uit schaliewinning. Met de bedrijven die onder de drempel van 5 procent omzet uit vervuilende industrie blijven, gaat Achmea naar eigen zeggen in gesprek om te zorgen dat ook zij CO2-neutraal gaan opereren.

Achmea kondigde vorig jaar al aan niet langer te beleggen in bedrijven die meer dan 30 procent van hun omzet halen uit kolen of de winning uit teerzandolie. Bedragen noemde de verzekeraar niet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Jestbread 14 januari 2021 08:50
  quote:

  Chasse_Patate schreef op 14 januari 2021 08:41:


  Vanuit je comfortabele warmgestookte kantoor met het vingertje wijzen naar wat anderen wel en niet mogen doen. En dit dan in het nieuws brengen zodat je jezelf op de borst kunt slaan.
  Stoer hoor.
  Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Het is het geld wat Achmea in beheer heeft, dus mogen zij bepalen waar het aan besteedt wordt, toch?
 2. forum rang 5 Kees1 14 januari 2021 12:41
  quote:

  objectief schreef op 14 januari 2021 08:50:


  [...]

  Dat verzin je zelf, ze bemoeien zich niet met anderen.
  Ik ben maar wat blij met deze Achmea actie.


  Dan ben je waarschijnlijk geen polishouder bij Achmea. Een polishouder is gebaat bij een hoog rendement en niet bij politieke keuzes die door zijn verzekeraar worden verzonnen gedurende de rit. Dat past niet in de doelstelling van de verzekeraar en binnen de verhouding klant-verzekeraar.
 3. forum rang 9 objectief 14 januari 2021 12:48
  quote:

  Kees1 schreef op 14 januari 2021 12:41:


  [...]

  Dan ben je waarschijnlijk geen polishouder bij Achmea. Een polishouder is gebaat bij een hoog rendement en niet bij politieke keuzes die door zijn verzekeraar worden verzonnen gedurende de rit.


  Als dat je keuze is, kun je ook in drugs gaan dealen en/of voor die bendes geld witwassen.
 4. forum rang 5 Kees1 14 januari 2021 12:55
  quote:

  objectief schreef op 14 januari 2021 12:48:


  [...]

  Als dat je keuze is, kun je ook in drugs gaan dealen en/of voor die bendes geld witwassen.  Dat is illegaal en je moet altijd binnen de wetgeving opereren. Dat moet je niet doen en is een vreemde vergelijking
  Je kunt wel beleggen in de tabaksindustrie, bijv Philip Morris, of de wapenindustrie. Geen probleem, volkomen legaal. Stabiele rendementen en een goed tegenwicht tegen meer volatiele fondsen.
 5. Banana 16 januari 2021 06:51
  Als dit beleid van Achmea maar een beetje realistisch is , maar vaak te idealistisch en door gedram van groene groeperingen. Zelf blijven ze gaan met auto naar werk, zetten de verwwarming aan die met gas gestookt wordt, douchen met warm water die ook met gas verwarmd wordt. Doet hypocriet aan.
  De echte boosdoener van stijging van tempratuur is de toename van bevolking van de wereld, niet de bedrijven. De bevolking in vele landen neemt exponentieel toe , dus niet lineair !
  En ieder mens wil een koelkast, auto, huis enz. Om huizen te bouwen worden bomen gekapt. Veel huizen betekent verhoging van tempratuur en vervuiling. En vanwege exponentiele groei is toename van 1 miljard zo gedaan. Covid of geen covid.
  Dus beperkt de geboorten eerst. Beter zou zijn de geboortebeperking van landen bij beleggingsbeleid toepassen. Dan is men realistisch bezig. Twee kinderen en dan genoeg.
 6. forum rang 9 objectief 16 januari 2021 08:55
  quote:

  Banana schreef op 16 januari 2021 06:51:


  Als dit beleid van Achmea maar een beetje realistisch is , maar vaak te idealistisch en door gedram van groene groeperingen.  Zonder hun gedram lagen we waarschijnlijk al onder de groene zoden. Ik ben ze heel dankbaar voor deze klimaattransitie.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 3,774 16:45
-0,010
-0,26%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links