Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'VS verbieden investeringen in Tencent en Alibaba niet'

'VS verbieden investeringen in Tencent en Alibaba niet'

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Er komt naar verluidt geen verbod op Amerikaanse investeringen in Chinese techbedrijven als Tencent en Alibaba. Beleidsmakers in de Verenigde Staten dachten wel na over stappen tegen de ondernemingen, die verweten wordt banden te hebben met het leger in China, maar tot een verbod op investeringen komt het volgens ingewijden niet.

Het ministerie van Financiën in de VS zou een poging van het Pentagon hebben geblokkeerd om de bedrijven toe te voegen aan zwarte de lijst met bedrijven die banden zouden hebben met het Chinese leger, zo meldde The Wall Street Journal als eerste op basis van ingewijden.

Het is niet voor het eerste dat president Donald Trump Chinese ondernemingen wil aanpakken. Verschillende bedrijven, waaronder techconcern Huawei, staan vanwege vermeende spionagepraktijken al op de zwarte lijst. De laatste tijd worden er steeds meer bedrijven in de ban gedaan.

De president heeft met een nieuw decreet ook al transacties met diverse Chinese apps verboden. Dat raakt onder andere betaalapp WeChat Pay van Tencent. Met zijn beleid zorgt Trump kort voor het aantreden van zijn opvolger Joe Biden voor oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV
Alibaba Group Holding Limited

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 14 januari 2021 08:13
  Gezien de waarderingen van deze bedrijven zou het noodgedwongen uitstappen veel te veel geld hebben gekost en daar gaat het uiteindelijk om, geld, dus wordt het principe aan de kant geschoven.
  Niet dat het principe zelf iets goeds was, of niet, het is gewoon de cash impact die regeert omdat het grote geld ook bepaald wie er regeert.
 2. forum rang 8 Lepre Chaun 14 januari 2021 08:37
  quote:

  JongeBelegger_01 schreef op 14 januari 2021 08:22:


  WeChat wordt toch niet gebruikt door Amerikanen, dus dat heeft geen/weinig invloed op de omzet van Tencent en dus Prosus.


  Is WeChat a big deal?
  As of August, it had 3.3 million active monthly users in the U.S., according to analytics provider App Annie. The WeChat app has been installed nearly 22 million times through the Apple App Store and Google Play United States since January 2014, according to Sensor Tower, another analytics firm.

  www.washingtonpost.com/technology/202...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links