Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Philips gaat samenwerken met Merck bij vruchtbaarheidsbehandeling

Philips gaat samenwerken met Merck bij vruchtbaarheidsbehandeling

AMSTERDAM (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips gaat de samenwerking aan met het Duitse farmaceutische en medische concern Merck op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen. Ze willen dat artsen beter beslissingen kunnen nemen over de timing van de behandeling en daarmee betere resultaten kunnen boeken. Dat hopen ze te bereiken door middel van het op afstand in de gaten houden van patiënten en het inzetten van door kunstmatige intelligentie ondersteunde echo-apparatuur.

Merck is een van de marktleiders op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen zoals ivf. Philips brengt op zijn beurt zijn expertise in op het gebied van het monitoren van zowel volwassenen als baby's en de eigen echo-apparatuur. Behalve betere resultaten denken de twee bedrijven ook dat de kosten voor ivf-behandelingen omlaag kunnen als die een grotere kans op succes hebben. Daardoor zouden die voor meer mensen binnen handbereik komen.

De samenwerking heeft een looptijd van meerdere jaren. Beide partijen hebben niet bekendgemaakt hoeveel geld ermee gemoeid is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Merck & Co
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Merck & Co 77,980 17:39
    -0,190
    -0,24%
  2. Philips Koninklijke 45,525 17:35
    -1,115
    -2,39%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare