Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sligro 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
103 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Vrolings
0
quote:

voda schreef op 3 nov 2016 om 16:59:


APG vergroot belang in Sligro

Gepubliceerd op 3 nov 2016 om 08:32 | Views: 1.323

AMSTERDAM (AFN) - APG Asset management heeft zijn belang in Sligro flink vergroot. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

APG heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 10,03 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 5,10 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.
Duidelijk signaal... Meer dan 75% van alle aandelen in handen van long-term berleggers...
Shortgala
0
quote:

Vrolings schreef op 4 nov 2016 om 11:17:


[...]Duidelijk signaal... Meer dan 75% van alle aandelen in handen van long-term berleggers...


helemaal gelijk... reken er voor t gemak nog maar een paar procentjes bij voor beleggers zoals ondergetekende.. Gaat zn aandelen sligro nooit verkopen, nooit....free float is max 20%...
Vrolings
0
quote:

belegger12 schreef op 5 nov 2016 om 10:21:


[...]

helemaal gelijk... reken er voor t gemak nog maar een paar procentjes bij voor beleggers zoals ondergetekende.. Gaat zn aandelen sligro nooit verkopen, nooit....free float is max 20%...
Ja, dat dacht ik ook... toen kocht ik een huis waar nieuw kozijnen in moeten...
Shortgala
0
quote:

Vrolings schreef op 5 nov 2016 om 17:36:


[...]Ja, dat dacht ik ook... toen kocht ik een huis waar nieuw kozijnen in moeten...


haha, schitterend ja, I know: kozijnen kunnen een forse kostenpost zijn inderdaad. Gelukkig zijn er voldoende andere middelen voorhanden die aangewend kunnen worden in dergelijke situaties...Aandelen sligro staan onderaan (en dus eigenlijk bovenaan) in ancienniteit en zullen indien echt nodig als laatste geeffectueerd worden....
Shortgala
0
slechts een kwestie van tijd voordat we 29 op de borden zien staan...indien de rente wat verder omhoog gaat is 25 euro ook een serieus koersdoel....
Shortgala
0
weinig handel vandaag...slechts een magere 130.000 stukjes tot nu toe vandaag...ben benieuwd welke institutionele beleggers aan t stuivertje wisselen zijn....
wolfslaar
0
Het CBS meldt dat de omzet van restaurants,snackbars,caterings enz. steeds
verder stijgt. In het derde kwartaal met +2,6% en t.o.v. een jaar geleden
met +8,8%. Vaak zijn dat dus ook Sligroklanten.
Vandaar de hoge aandelenomzet en flinke koersstijging ?
Succes aan alle slimme sligrobeleggers.....
Shortgala
0
quote:

wolfslaar schreef op 30 nov 2016 om 14:39:


Het CBS meldt dat de omzet van restaurants,snackbars,caterings enz. steeds
verder stijgt. In het derde kwartaal met +2,6% en t.o.v. een jaar geleden
met +8,8%. Vaak zijn dat dus ook Sligroklanten.
Vandaar de hoge aandelenomzet en flinke koersstijging ?
Succes aan alle slimme sligrobeleggers.....


dat is zeker goed nieuws voor sligro, maar de (vermoedelijk) daadwerkelijke reden van de stijging zie hieronder....

Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Sligro op kooplijst
Woensdag 30 november 2016 10:08
Koersdoel naar 37,50 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft woensdag het advies voor Sligro Food Group verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 32,00 naar 37,50 euro.
In tegenstelling tot eerder, denkt analist Patrick Roquas niet dat de top van Sligro een driejarenplan heeft voor het oplossen van de problemen binnen het bedrijf. Food Retail "moet snel presteren", en anders zullen er alternatieve scenario's uit de kast komen. In het slechtste geval zal Food Retail onderdeel blijven uitmaken van Sligro, maar dat betekent volgens de analist dan wel dat de resultaten zullen verbeteren, waardoor het neerwaartse risico beperkt is.
Roquas meent om financiële en strategische redenen dat Sligro de tak Food Retail op dit moment zou moeten verkopen. "Vandaag de dag vereisen de winkels grote investeringen, terwijl de omzet en de marges onder druk staan", aldus de marktvorser. De kans dat Sligro in de komende anderhalf jaar deze activiteiten daadwerkelijk in de etalage zet, schat Kepler Cheuvreux op 50 procent. Indien dit gebeurt dan zal de autonome groei van Sligro met 1,5 procentpunt stijgen.
Over de tak Foodservice, dat sneller dan de markt groeit, liet Roquas zich wel positief uit. Na een verkoop van Food Retail en een focus op Foodservice verwacht de analist een positieve koersreactie.
Op een groene beurs won Sligro Food Group woensdag 1,7 procent op 32,74 euro.
Door: ABM Financial News.
Huppeldepepup
0
Vandaag een aanbeveling van Kepler. Gisteren ca. 15 keer zoveel omzet als normaal. Best gek.
cemedia
0
erg vreemd idd. als ik de laat bekijk via marketviewer.equiduct.com/ wordt er nog steeds 32.50 betaald.. dus wie die 20 cent/stuk heeft weggegeven en waarom is mij een raadsel..
Huppeldepepup
0
quote:

wolfslaar schreef op 30 nov 2016 om 17:41:


Om 17.35 uur nare smaak in de mond!
Dit koersverloop riekt.


Bij een fonds met dergelijke kleine omzetten, kan je met een paar aandelen de koers omlaag zetten en op die manier aanbod uitlokken. Ik zie al weken 's ochtends stijgende koersen en met kleine aantallen 's middags de koers weer gedrukt worden. Irritant, maar blijkbaar neemt iemand die moeite. Het goede nieuws is, dat er blijkbaar iemand is, die iets goeds verwacht van dit aandeel, anders zou het de moeite niet waard zijn. Iemand heeft gisteren 130.000 stuks gekocht en kan dit spel nu weer een hele tijd spelen. Mooi op tijd vóór een positief advies, dus het kost hem niet eens geld. Ik blijf rustig zitten waar ik zit en zie wel wat er verder gebeurd.
voda
0
Beursblik: KBC Securities geeft Sligro Accumuleren advies

Sligro krijgt koersdoel van 36,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities is vrijdag gestart met het volgen van Sligro Food Group met een Accumuleren advies en een koersdoel van 36,00 euro.

Sligro is volgens analist Alan Vandenberghe de onbetwiste leider van de Nederlandse foodservicebedrijven. "Het bedrijf genereert veel contant geld en heeft dankzij hoge conversieratio's een aantal aanvullende overnames gefinancierd en betaalt royale dividenden met behoud van een gezonde balans", oordeelde Vandenberghe.

De huidige situatie biedt volgens de analist voldoende ruimte voor het bedrijf om te streven naar consolidatie in de sector. De analist ziet in de waardering opwaarts potentieel en meent dat fusies en overnames dit extra kunnen stimuleren.

Tot slot ziet Vanderberghe ruimte voor margeverbetering bij de divisies Foodservice en Food Retail. Dientengevolge verwacht de analist dat het bedrijfsresultaat (EBIT) sneller groeit dan de omzet in de periode 2015 tot 2020, resulterend in een margeverbetering van 60 basispunten.

Het aandeel Sligro Food Group noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,8 procent hoger op 32,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
quote:

Huppeldepepup schreef op 9 dec 2016 om 16:14:


Voda, zat jij vroeger niet ook in Crucell?

Ja, heel erg zwaar! Nu zit ik heel erg zwaar (100%) in Galapagos.

Terug naar de roots, biotech! :-)
Huppeldepepup
0
Doe je goed. Ik heb veel te vroeg mijn winst genomen, helaas. Crucell heb ik wel helemaal uit gezeten gelukkig. Als je helemaal in Galapagos zit, wat doe je dan hier?
voda
1
quote:

Huppeldepepup schreef op 9 dec 2016 om 16:45:


Doe je goed. Ik heb veel te vroeg mijn winst genomen, helaas. Crucell heb ik wel helemaal uit gezeten gelukkig. Als je helemaal in Galapagos zit, wat doe je dan hier?

Leuke vraag! Je moet mij toch beter kennen! Ik ben gewoonweg, dé nieuwsverspreider van de IEX, al meer dan 10 jaar. Ik kom overal (waar toepasselijk), en geef ook nog antwoorden als er vragen gesteld worden. BTW, ik heb nooit Sligro aandelen in porto gehad.

Succes verder met dit aandeel.

Met vriendelijke groet,

Voda
cemedia
0
Sligro neemt tintelingen over.
Verwachting: v.a. 2018 resultaat in WPA. afgelopen jaar had tintelingen 8 miljoen omzet.
Huppeldepepup
0

22-12-2016 09:20:18

Update: Sligro gaat aanbieder kerstgeschenken Tintelingen overnemen


Overnameprijs minder dan jaaromzet.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group gaat de online aanbieder van kerstgeschenken Tintelingen overnemen. Dit voornemen maakte het groothandels- en supermarktconcern donderdag bekend.

Tintelingen richt zich met online aanbiedingen op bedrijven die hun medewerkers op maat gemaakte cadeaucheques willen aanbieden. Het bedrijf realiseerde in het op 1 juni geëindigde gebroken boekjaar 2015/16 een omzet van 8 miljoen euro en heeft 11 medewerkers in dienst. Voor het lopende kerstseizoen wordt volgens Sligro "een significante groei" verwacht.

"De overnameprijs ligt beneden de omzet en het bedrijf is absoluut winstgevend", zei financieel directeur Rob van der Sluijs van Sligro desgevraagd tegen ABM Financial News.

Het concern uit Veghel verwacht de overname in juni 2017 te voltooien, waarna deze vanaf 2018 zal bijdragen aan de winst per aandeel. "Na de overname treden de huidige aandeelhouders en directieleden Patrick Moreu en Carl Winters terug en zoeken we een nieuwe directeur, die het bedrijf zelfstandig zal blijven leiden, waarbij de eigen IT-systemen en logistiek gehandhaafd blijven", aldus Van der Sluijs, die verwacht dat de overige medewerkers bij Tinteling in dienst blijven.

Sligro behoort tot de grootste kerstpakkettenleveranciers van Nederland en verwacht synergievoordelen te kunnen realiseren bij inkoop en in de backoffice en door de combinatie van online en offline aanbod.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Sligro Food Group donderdag kort na opening beurs 0,2 procent hoger op 32,80 euro.

Update: om extra informatie, toelichting CFO en actuele koers toe te voegen.

103 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Sligro Food Group Meer »

Koers 24,500   Verschil +0,10 (+0,41%)
Laag 24,200   Volume 23.075
Hoog 24,700   Gem. Volume 21.814
16-okt-19 17:35
label premium

Sligro: Burenruzie

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's