Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ICT 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
A. Beets
0
Koers is stevig gegaan afgelopen tijd. Cijfers zeggen niet veel. Het afwachten is de versnelling in 2015. Prima aandeel, niet duur.
voda
0
ICT vereenvoudigt organisatie verder, verwacht verbetering resultaat 2015 - Update
(Update van bericht 'ICT verwacht hogere operationele winst in 2015' om meer informatie, het commentaar van het management en de actuele koers te vermelden.)

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--ICT Automatisering (ICT.AE) verwacht dit jaar een hogere operationele winst uit voortgezette activiteiten te behalen, nadat in het afgelopen jaar strategische belangrijke stappen werden gezet met de desinvestering van de Duitse activiteiten. Dat stelt het bedrijf, dat in hoogwaardige software gespecialiseerd personeel op projectbasis bij opdrachtgevers plaatst, donderdag voorbeurs in een persbericht met daarin de resultaten over het vierde kwartaal van 2014 en het volledige jaar.

Meer inhoud geeft ICT niet aan zijn outlook. Nu de Duitse tak is vervreemd staat het bedrijf wel aan de vooravond van een verdere vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur, die momenteel uit vier verticale kolommen bestaat. Dat moet e e n segment worden, die per 1 april uit verschillende activiteiten komt te bestaan, zoals Energy, Health en Logistics & Transport. Die activiteiten, in totaal acht, zitten nu nog 'opgesloten' in de vier kolommen.

Verder wil het bedrijf, dat zich nadrukkelijk definieert als een zogeheten 'system integrator' en niet als softwareleverancier zoals LogicNets, waar ICT een belang van 20% in heeft, wel is, meer balans aanbrengen in de verdeling tussen detachering en niet-detacheren. "We genereren nu nog iets meer dan 50% van de omzet uit detacheren en zonder nu dat deel te reduceren, willen we het aandeel van de andere activiteiten vergroten", aldus chief executive officer (CEO) Jos Blejie in een toelichting op de cijfers.

De activiteiten die nu straks Automotive & Mobility gaat heten, moet een accent krijgen op mobiliteit. "Het accent ligt nu op datgene wat er zich in de auto afspeelt, maar de connected car komt er aan en dan wordt ook zeer belangrijk wat er zich buiten de auto allemaal afspeelt", aldus de CEO van ICT.

Blejie maakte vorig jaar het belang van 20% in LogicNets bekend. ICT heeft inmiddels de eerste stappen voor de verkoop van licenties van LogicNets gezet. Daar komt nu omzet uit voort, onder dien verstande dat een deal van het vierde kwartaal 2014 is verplaatst naar begin 2015. ICT kijkt nu nadrukkelijk naar de rest van Europa en zoekt daartoe distributeurs. ICT heeft een optie om het belang te vergroten naar 100%, maar Blejie ziet zo'n stap hooguit in combinatie met een derde partij gezet worden. "Daar is nu geen enkele sprake van. Die optie wordt pas actueel in 2017/18 en we willen geen softwareleverancier worden", aldus de CEO stellig.

In 2015 ligt de nadruk ook op overnames. Kandidaten, ICT heeft momenteel een long list, moeten aan strikte eisen voldoen: er mag geen overlap zijn met de bestaande activiteiten, ze moeten actief zijn in veelbelovende segmenten en ze moeten over een activiteit beschikken die ICT niet heeft, maar wel nodig heeft. "We willen zo'n activiteit niet van de bodem af moeten optrekken", aldus Blejie.

Naast dit alles is er nog een ander, overigens ongewijzigd, aspect: het vinden van oplossingen. "Daar komt bij onze salesmensen dit jaar de nadruk te liggen. Maar oplossingen moeten bij ICT voldoen aan e e n belangrijk criterium: repliceerbaarheid, ofwel: toepasbaar in andere disciplines. Wat we voor artsen bedenken bij de tools van LogicNets als het gaat om het doen van een snelle diagnose, moet ook toepasbaar zijn voor bijvoorbeeld monteurs", legt Blejie uit.

De resultaten van en vorderingen in overgangsjaar 2014 van ICT stemden de CEO uiteindelijk gematigd tevreden. "We hadden vooraf een lijst doelstellingen en verbeterpunten. Ik ben tevreden over nieuwe producten en oplossingen, over de aanwas van nieuwe mensen, over de terugval in projectverlies, maar duidelijk ontevreden over de nieuwe mensen die ons ook weer verlaten, over de vertraging in de vereenvoudiging van de organisatiestructuur en een tegenvallende afname van indirecte kosten", aldus de CEO.

In totaal vonden in 2014 81 nieuwe mensen hun weg naar ICT, waarvan 55 fte's de onderneming weer verlieten om elders aan de slag te gaan. "Dat is echt te veel. We bestuderen nu hoe we mensen kunnen behouden en dat heeft niet alleen met geld te maken. Ook carrieremogelijkheden lijken een oorzaak en wellicht moeten we er daar meer van bieden."

De omzet van het bedrijf kwam over het vierde kwartaal uit op EUR16,7 miljoen ten opzichte van EUR16,3 miljoen over dezelfde periode van 2013. Over het gehele boekjaar beliep de omzet EUR63,0 miljoen tegen EUR60,8 miljoen. Bij Logistics liepen de zaken niet naar tevredenheid, vanwege de herstructureringen bij PostNL (PNL.AE). Daar werd het bedrijf in het tweede en derde kwartaal flink door geraakt. In het vierde kwartaal trad een verbetering in, maar daarmee kon het jaar niet meer worden gered wat deze tak betreft. Gemiddeld zat in 2014 10% van de directe mensen op de bank, maar in het tweede en derde kwartaal was dat tussen de 10% en 15%, "een zorgwekkend niveau, omdat je dan op break even zit", aldus Blejie. De omzet steeg in 2014 autonoom met 4%, waar Blejie toch liever 5% had gezien.

Het resultaat uit de reguliere operaties voor belastingen bedroeg over het vierde kwartaal EUR1,7 miljoen tegen EUR1,2 miljoen over het vierde kwartaal van 2013 en EUR4,4 miljoen over heel 2014 tegen EUR4,2 miljoen over 2013. Daar hoorde een marge bij van 7%, gelijk aan de marge over 2013, "maar dat is geen norm. We denken in Nederland zeker 8% tot 10% te kunnen realiseren".

ICT ontdeed zich gedurende 2014 van de mager opererende Duitse activiteiten met een verkoop aan Alten GmbH. Op de verkoop werd een verlies geleden van EUR2,8 miljoen. Deze liquidatie leverde een compensabel verlies van per saldo EUR4,5 miljoen op. Daarvan moet in Nederland nu nog EUR4,1 miljoen worden geind. In Duitsland loopt nog een onderhandeling met de fiscus over EUR1,1 miljoen die verband houdt met een kwijtgescholden lening die de lokale belastingdienst ziet als winst, maar waarvan ICT stelt dat deze niet belast dient te worden. "We gaan er vanuit dat we moeten betalen, en we zetten ook zeker de compensabele verliezen in Nederland er voor op het spel, maar het is echt geld en in deze dialoog doen we alles aan om die EUR1,1 miljoen te behouden", zegt chief financial officer Jan Willem Wienbelt.

Over het gehele boekjaar staat er onder aan de streep een nettowinst van EUR5,0 miljoen. Over 2013 was dit een verlies van EUR1,1 miljoen, inclusief buitengewone kosten en bijzondere waardeverminderingen.

ICT wil dit jaar een dividend uitkeren van EUR0,23 ten opzichte van EUR0,15 over 2013.

Het aandeel ICT opende donderdagochtend hoger, zakte daarna weg en noteert donderdag rond 13.20 uur 2,2 lager op EUR7,12 bij een AsX die 0,9% oploopt.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

Dongen
0
quote:

guusje schreef op 5 mrt 2015 om 18:01:


Voda bedankt, lang en duidelijk gepost.

copy/paste!!!
Wat zorgelijk is, dat is dat ICT zo weinig nieuw personeel aan zich weet te binden. Dat heeft weliswaar de kennelijke aandacht maar iedereen op een "management"positie zetten kan niet de oplossing zijn lijkt mij. Straks krijgen we de situatie van "de manager gemanaged". Vraag: was ook in Dtsl het personeel het probleem?
guusje
0
quote:

Dongen schreef op 6 mrt 2015 om 09:24:


[...]copy/paste!!!
Wat zorgelijk is, dat is dat ICT zo weinig nieuw personeel aan zich weet te binden. Dat heeft weliswaar de kennelijke aandacht maar iedereen op een "management"positie zetten kan niet de oplossing zijn lijkt mij. Straks krijgen we de situatie van "de manager gemanaged". Vraag: was ook in Dtsl het personeel het probleem?


Jammer dat de 50plus ICT werknemers het hogerop zoeken, die zijn het meest gekwalificeerd, zijn ook schaars lijkt mij, ICT probeert daar ook verbetering in te brengen, het zal tijd kosten maar ze zijn aan het werk,
dit jaar zou het weer beter worden, het dividend is wel een mooie opsteker.
Dongen
0
als dividend ook uitdrukking is van vertrouwen in de toekomst dan is dit inderdaad in dát opzicht een opsteker.
stalker
0
Je ziet er is aan de bied zijde interesse 1 order 6000 st in de laat mensen die eieren voor hun geld kiezen omdat ze laat zijn ingestapt voor een kort tripje voor de jaarcijfers , aanbod droogt vanzelf op en de koers zal zich stabiliseren en zijn weg omhoog verder vervolgen k/w 12 met goede toekomst perspectieven als de curve zich doorzet is er volgend jaar een verdubbeling van de winst zitten we op op een koers van 10 minimaal maar ja ALS!
Dongen
0
en ja hoor: 12in de bied en 12 in de laat. De mm wil kennelijk geen handel of alleen een "eigen handeltje".
Ldak
0
Hier het hele bericht. Interessante ontwikkeling!

Lloyd’s Register Rail selecteert ICT Automatisering’s Internet of Things Analytics (iOTA) product voor de Intelligent Rail Services

18 March 2015

Lloyd’s Register Rail (LRR) heeft bekend gemaakt dat iOTA, het Internet of Things Analytics product van ICT Automatisering (ICT), is geselecteerd als de basis voor het SmartFleet platform binnen de Intelligent Rail services. Het SmartFleet platform is door ICT opgeleverd en door LRR in gebruik genomen.

In de railsector is big data aan een opmars bezig. Voertuigen zijn voorzien van on-board diagnose systemen die allerhande situaties en gebeurtenissen registreren. Het gaat hierbij om grote hoeveelheden gegevens. Het iOTA product verzorgt de centrale verwerking en opslag van die gegevens. Ook biedt iOTA verschillende analysemogelijkheden op de big data sets. De LRR consultants hebben diepgaande expertise op het gebied van materieel en processen om de ruwe gegevens om te zetten in bruikbare informatie. De consultants van LRR en ICT hebben gezamenlijk die expertise toegevoegd aan iOTA door middel van een aantal specifieke verrijkings- en business rules modules.

Alexander Bal, Programma Manager Intelligent Rail van LRR: “SmartFleet stelt vervoerders in staat om proactief problemen te verhelpen en de kwaliteit van hun bedrijfsvoering te verbeteren. Hiermee zetten wij een verdere stap in het verbeteren van onze dienstverlening door middel van het inzetten van IoT en big data technologie. De grote hoeveelheid gegevens stellen ons bovendien in staat om middels Business Intelligence technieken diepgaande analyses te doen ten bate van onze klanten. Ook hierbij kan de samenwerking met ICT ons uitstekend helpen.”

Aart Wegink, Sales Director ICT: “Iedereen heeft het vandaag de dag over het begrip Ïnternet of Things’. Het iOTA product stelde ICT in staat om Internet of Things tot toegevoegde waarde te transformeren voor Lloyds. De Big Data diensten van ICT vertalen die bulk aan gegevens naar bruikbare en stuurbare informatie voor haar klanten. ICT is daarom zeer verheugd dat Lloyds Register Rail voor deze belangrijke stap in de creatie van nieuwe diensten, gebruik heeft gemaakt van de iOTA oplossing.”

Het iOTA platform biedt een complete en veilige oplossing voor de automatische aggregatie, consolidatie en analyse van deze data. iOTA maakt gebruik van de Microsoft Azure public cloud. Naast LRR maken inmiddels klanten als Heerhugowaard, PowerMatchingCity en GreenFlux gebruik van de iOTA technologie. Het iOTA platform is zowel beschikbaar als subscription (pay per use, Cloudbased) maar ook als licentie model. (www.predictive-services.com)

Profiel Lloyds Register Rail
Lloyd’s Register Rail (LRR), gevestigd in Utrecht, is met
200 medewerkers een toonaangevende adviesorganisatie op
het gebied van rollend materieel en infrastructuur. Onze consultants en engineers geven advies over de aanschaf, instandhouding en prestatieverbetering van treinen, trams en metro’s, de spoorinfrastructuur en de interactie tussen
infrastructuur en materieel. Ons motto is ‘Working together for a safer world, het verhogen van veiligheid en betrouwbaarheid staat bij ons voorop.

LRR is onderdeel van de Lloyd’s Register Group met 9.000 medewerkers in 78 landen, actief in Marine, Energy, Management Systems en Rail, waartoe wij behoren. Kijk voor meer informatie op www.lr.org.
Dongen
0
En ja hoor....daar staan ze weer.....elf (11) aandeeltjes in de laat.
Goed gedaan hoor...... Hiermee wordt de handel doodgemaakt.
Dongen
0
Algoritmes zijn op de beurs eerder regel dan uitzondering geworden. De beste manier om u hiertegen te wapenen is altijd een limietorder in te leggen, en deze daarna niet meer te veranderen. Dan is het alleen afwachten of uw order uitgevoerd wordt of niet. Dan is er voor de algoritmes weinig te halen.
Dongen
0
en opnieuw worden we weer niet teleurgesteld: 2 (ja TWEE) aandeeltjes in de laat!!!! Prima werk jongens/meisjes. Daar zal het aandeel geen naam me maken.
Dongen
0
die MM of die algoritmeboer gaat het zó niet druk krijgen door telkens van die tutpostjes in de laat en bied te doen. Pas als er echt handel is doe ik weer mee.
ricardosmit1994
0
Zijn er onder de forumleden hier nog IT'ers die mij willen helpen? ik doe onderzoek naar het online gedrag van IT'ers. Ben je IT'er of doe je een opleiding in die richting, vul dan mijn enquête in! Alvast bedankt!

www.enquetesmaken.nl/s/enquete-online...
276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ICT Group Meer »

Koers 12,950   Verschil -0,05 (-0,38%)
Laag 12,750   Volume 6.098
Hoog 13,100   Gem. Volume 2.856
18-okt-19 17:35
label premium

ICT Group: sterke groei

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium