Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

ECB live: UNCH en méér QE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bangizwe 3 september 2015 18:30
    ebub: Ik weet het antwoord ook niet. Maar een feit is wel dat de vraag naar munten stevig in de lift zit. En dat er honderden tonnen grote baren verhandeld worden waar blijkbaar niemand van weet waar ze precies vandaan komen. Dat is die zwevende voorraad waar ze het over hebben. Maar die is vroeg of laat ook op. En wat misschien ook wel zou kunnen bijdragen. Is dat er behoorlijk wat spanningen zijn overal. Er zullen er genoeg zijn die amper durven bewegen, of het spat uit elkaar. En mocht ik zelf van plan zijn om grote hoeveelheden te kopen in de toekomst. Dan zou het natuurlijk wel goed uitkomen als iedereen denkt dat goud verleden tijd is. Maar de realiteit is, hoe betrouwbaar is al de rest nog.
  2. [verwijderd] 3 september 2015 19:18
    Als je een ballon opblaast, zal de lucht er op enig moment weer uitgaan. (Tergend) langzaam, (heel) snel of met een enorme klap.

    De centrale banken zijn heel goed in opblazen (meer, meer, meer). Of zij ook de kunst van een beheerste "exit" verstaan moet wij afwachten.

    Het eerste is namelijk niet zo moeilijk. Maar bij het laatste spelen veel meer externe factoren een rol, welke vaak ook niet te voorspellen of nu te voorzien zijn. We mogen bidden dat de tovenaarsleerlingen hun hand niet overspelen.

    Het geld zoekt zoals altijd zijn weg naar het hoogste rendement en/of het minste risico. Dat valt niet mee, want aloude zekerheden lijken niet meer van toepassing te zijn.

  3. Bangizwe 3 september 2015 20:38
    ebub: Om je een idee te geven.Dit zijn gegevens van de US mint. In de maanden juni, juli, augustus zijn er 15 304 000 silver eagles verkocht. Dat is bijna 500 ton zilver voor 1 munt op 3 maanden. De jaarlijkse zilverproductie is ongeveer 24 000 ton. Waarvan tussen de 18 000 en 19 000 ton naar de industrie gaat. En de grote beleggers baren zitten ook nog in die overige 5 a 6000 ton. Dat breekpunt kan niet ver meer weg liggen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.