Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Vooruitblik: Angst in de markt?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tradingmate 23 augustus 2015 19:45
    Die Cees,.... als iedere correctie alleen kan stoppen als er met chocolade letters over wordt geschreven in de weekend krant, dan hadden heel wat correcties niet gestopt geweest de afgelopen jaren....

    Recent nog, AEX van 500 naar 460 (toch ruim 8%), ...geen enkele chocolade letter....

    Beetje een zwakke onderbouwing. Maar ja, wat kun je verwachten van een persoon die verdient met angstzaaien (om de transactie aantallen te laten stijgen).
  2. bouwdroger 23 augustus 2015 20:04
    Mooi stukje Arend-jan,

    Denk alleen dat je het van cash dat weer klaarstaat dit keer iets anders is.
    Mijn gevoel zegt dat er nu het geleende cash uit de aandelenhandel loopt.
    iedereen probeert nu zijn winst veilig te stellen, maar vooral ook zijn marge risico op te heffen.
    Hierdoor denk ik niet dat er veel cash langs de zijkant staat, daarvoor staan de indexi's wereldwijd nog te hoog. S&P staat b.v. nog veel meer dan 100% hoger dan in 2009.

    Groet,
    Tom
  3. forum rang 4 ischav2 23 augustus 2015 21:21
    Bedankt AJK,

    Een goede opsomming wat er op dit moment speelt, m.n. cash verhaal t.o.v. de obligatiemarkt.
    Zelf volledig cash gegaan vrijdag een week geleden. Het kwartje is wel wat te laat gevallen maar heb de daling van afgelopen week gelukkig niet meegemaakt.
    Ben benieuwd naar het vervolg.
  4. forum rang 5 Ronald Engels 23 augustus 2015 22:30
    AJK; Als onze centrale bankiers inflatie en de economie hadden willen stimuleren had men wellicht alle burgers in Europa beter Euro 5.000 kunnen schenken i.p.v. dit geld via opkopen obligaties als dood geld aan de banken cadeau te geven. Wellicht had men alle asielzoekers buiten Europa ook flink wat geld in de vorm van goederen kunnen geven, dan zou Europa er nu economisch wellicht wat beter uitzien en groeien i.p.v. krimpen.
    P.S: Geld aan Banken geven en of in Pensioenfondsen stoppen is en blijft voor mij dood geld in dode potten investeren, geld dat niet in de economie circuleert, definitief onttrokken aan de koopkracht van de burger, geld wat nooit meer terugkomt als koopgracht burger, dus zero groei economie en zero inflatie, kreert zelfs krimp specifiek in Nederland door koopkracht en reel loon verlies der werkende nederlanders. Reel loon van de gemiddelde werkende Nederlander is sinds 1979 met ruwweg 35 à 40 gedaald, we krimpen als individuele nederlanders dus al tientallen jaren, logischerwijze zijn zowel mannen als vrouwen nu verplicht te werken in meerdere jobs om te overleven.
    In het kort, vrees helaas dat economische groei nog vele jaren niet bestaand gaat zijn met nog vele jaren van lage grondstof en energie prijzen, er is gewoon te weinig vraag en te vele overschotten en overkapaciteit produktie, dus inflatie waar Draghi over droomt is en blijft de komende 10 jaar non-existing, dit wordt bovendien nog versterkt dankzij sterke veroudering wereldbevolking - dus minder werkende koopkrachtige jongeren in alle ontwikkelde landen wereldwijd.
  5. forum rang 7 wiegveld 23 augustus 2015 23:32
    Mooi stuk. Interessant is ook nog de duikvlucht van beurzen op zondag im Dubai en Saoedie Arabie en Israel.
    -5 tot -7,5%.
    Angst zit er goed in en lijkt door te zetten f hebben de Chinezen weer een aap uit de mouw getoverd nu de pensioenfondsen hun geld in aandelen moeten steken? morgen weten we 't
  6. forum rang 5 theo1 24 augustus 2015 09:44
    Tja, mama said there'd be days like this www.youtube.com/watch?v=idl9U92QmRQ

    Dit is nu eenmaal de beurs. Het ene moment is ieder niveau, hoe hoog ook, gerechtvaardigd en het andere moment is het andersom. De kunst is nu om het hoofd koel te houden en niet te vroeg, maar ook niet te laat toe te slaan.

    Waar de Chinezen dat imago van onfeilbare wijsheid vandaan hebben, snap ik niet helemaal, maar volgens mij zijn dat ook maar gewoon mensen zoals iedereen. En dus gaat ook dat land een keer in recessie komen. Het zou me niks verbazen als later zal blijken dat er sinds Deng al weet ik hoeveel recessies onder de pet zijn gehouden. Maar dat lukt niet eeuwig. Misschien komt nu een keer de aap uit de mouw. Het moest eens gebeuren, waarom dan niet nu?

    En die olieprijs, die moet toch een keer weer omhoog. Nu roept iedereen dat die nog weet ik hoe lang op niveaus blijft waar niemand er wat aan verdient. Zelfs de Saoedi's draaien nu grote tekorten. Hoe moet het er dan aan toe gaan in Venezuela en Nigeria? Een keer gaat de wal het schip keren en dan kan het hard gaan.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.