Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Beurs Vandaag: Fris

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 augustus 2015 08:36
    Interessante grafiek van die schulden van overheden in de wereld! Tel hierbij de cumulatieve handelstekorten bij op en je hebt in een notendop waarom de Amerikaanse economie veel gezonder lijkt dan hij is. Het is helaas niet patriottistisch om hier als bankier eindelijk eens een open eerlijke analyse van te geven. Volgens analisten zijn er altijd overal allerlei risico's en problemen behalve in de US of A
  2. forum rang 5 theo1 17 augustus 2015 09:51
    quote:

    'd Aandelen schreef op 17 augustus 2015 09:18:

    Goedemorgen,

    ik las net in dit stukje: een fondsmanager kreeg 95 miljoen euro !!! daar kunnen 2375 werknemers een jaarsalaris van 40.000 euro ontvangen.....

    Volslagen doorgeslagen kapitalistisch systeem.
    Weet je wat pas een schande is? Er zijn voetballers die een miljoen per week verdienen. Voor een wedstrijd van 90 minuten. Hoeveel mensen kunnen daar wel niet een modaal loon krijgen?

    En aandeelhouders krijgen gewoon betaald voor op hun luie krent zitten en aandelen houden (o shit, dat ben ik zelf).

    Wen er maar aan. Zo werkt de wereld nu eenmaal.
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 17 augustus 2015 11:29
    @ Theo1,

    met mensen die investeren in aandelen heb ik geen probleem, net zo goed niet met mensen die hun geld beleggen in onroerende goederen om op die manier proberen een beter rendement te maken met hun geld dan de schamele 0,4 tot 1 % rente die men op een spaarrekening ontvangt.
    Met beide zaken nemen ze toch ook een risico op sterke waardevermindering waarvan voorbeelden te over zijn de laatste jaren.

    Maar een fondsmanager die 95 miljoen euro beurt in 15 maanden, een voetballer die 20 miljoen per jaar *)verdient vind ik persoonlijk excessen vergeleken met het gemiddelde inkomen dat werknemers verdienen.

    Ik hoef er niet aan te wennen want in die 67 jaar van mijn bestaan heb ik heel wat van deze dingen voorbij zien komen en op een gegeven moment haal je je schouders er maar over op.

    *) Zolang de massa heel dure voetbalkaartjes koopt, de uitzendrechten voor honderden miljoenen worden verkocht en de reclamemakers ook bereid zijn daar nog eens honderden miljoenen in te steken zal er weinig gebeuren aan die exceptionele beloningen, nog afgezien van de vele miljardairs die er echt miljarden in steken.

    En helaas ook Gemeenten die miljoenen gemeenschapsgeld investeren in voetbalstadions en die dat geld vaak niet meer terugzien.

    Geef het volk brood en spelen dan houd je ze wel rustig.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.