Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

TA: Voorlopig de laatste...

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Bas Heijink

Auteur:

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. TA Arcelor Mittal: Buy the dip
  2. TA: Bedankt!
  3. TA: Van lang naar kort

Reacties

5.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 209 210 211 212 213 ... 295 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2014 12:39
    Man man man . ik lees dat de vleesprijzen in rusland al 50% gestegen zijn???? Nu woon ik in rusland en ik zie nog geen -procent stijging. En ik koop oedere dag boodschappen. Echt onzinnig. echt voor geen ene meter dat nederlandse nieuws. Buiten dat barst het hier van de groente want iedereen heeft een dacha of verbouwt zijn eigen groente. Ik nu ook :) Groente te over. Gratis af te halen bij mij wortels en tomaten :).
  2. [verwijderd] 8 augustus 2014 12:40
    Terwijl ik mijn winst van de afgelopen 2 jaar kwijt ben, is men in Rusland aan het cashen:

    quote:

    schreef:

    Shares in some of Russian food producers have added almost 40 percent by midday on Friday. The surge comes a day after Moscow imposed a one-year ban on imports of food products from the West.

    Shares in one of Russia’s biggest agricultural holdings Razgulay shot up 39.87 percent by Friday afternoon, according to Moscow Stock Exchange data.

    Stocks in the Russian Sea fish and Seafood producer surged 34.85 percent, GlavTorgProduct stocks also rose 35 percent.
  3. kolenboer 8 augustus 2014 12:42
    quote:

    retsok schreef op 8 augustus 2014 11:02:

    Wessel Aslander.

    Sinds de EU in de Oekraïne is gaan ‘stoken’ en de NATO daar ook bij probeerde te betrekken, is het fragiele evenwicht dat na het einde van de Koude Oorlog is ontstaan, compleet overhoop gegooid. Dat gebeurde op kleinere schaal, vele jaren daarvoor, al in Georgië (weet u nog ?) en dat werd in vrijwel alle opzichten een blauwdruk voor het HUIDIGE conflict met Rusland. En dus reageerde Rusland rond de Oekraïne vrijwel identiek als toen met Georgië: de EU probeerde Oekraïne richting ‘ons Europa’ te trekken terwijl dit land rechtstreeks aan Rusland grenst. Iedere superstaat, ook Amerika, wenst omwille van strategie en veiligheid een bufferzone om zich heen te hebben en het niet respecteren daarvan levert ALTIJD conflicten op.

    Daarnaast: de EU is opgericht als een economisch samenwerkingsverband DIE VREDE EN VEILIHEID actief moet propageren, maar de acties richting Oekraïne zijn al de 2e schending van het EIGEN statuut ! Wie sleept deze demagogen voor de rechter en laat de EU terugkeren naar haar uitgangspunten ? Wel, de hoop Scheffer, oud-secretaris-generaal van de NAVO en afkomstig uit een nest van zeer bedenkelijke CDA-politici (Brinkman, Donner etc.), strooit liever zout in de wonde. Die wil dat de NATO volgende maand in Wales ”forse maatregelen neemt om dat dit de enige taal is die Poetin begrijpt” (i.h.k.v nadere Russische bemoeienis met de separatisten). Dit zijn ‘war mongerers’; extremisten met als doel om een conflict uit de hand te laten lopen door ‘de waarheid’ naar zich toe te trekken. Oekraïne is immers geen NATO-lid, Rusland heeft zonder NATO-bemoeienis met Oekraïne geen reden meer om in het land te interveniëren en ook de EU heeft in mijn ogen NIETS te zoeken in Oekraïne; laat het land zijn eigen koers uitzetten ! En bedenk dat elk conflict of oorlog altijd VEEL MEER KOST aan mensenlevens, verwoeste leven (gewonden; invaliditeit) én financiële schade dan het aan WINST OPLEVERT VOOR HET MILITAIR-INDUSTRIELE COMPLEX. Trap er niet in !
    Exact zo ik er over denk. Ik het hier voor de volle 100% mee eens.
  4. kolenboer 8 augustus 2014 12:46
    Iedereen praat over oversold. Alle indexen staan nog zwaar in overbought stand. Al gaat er van de AEX nog 50 punten in 1 ruk af staat het nog 0verbought.

    Oversold, hoe verzinnen ze het. De AEX stijgt al 2 jaar bijna aan 1 stuk en dan is die na 20 punten daling oversold? Zelden zo'n onzn gelezen. Riepen ze in 2000 ook. Oversold, kan niet verder dalen.

    1 maand later stonden we 100 punten lager.
  5. [verwijderd] 8 augustus 2014 12:50
    ja redsko heeft gelijk. Trouwens zijn allemaal russen of oekrainers in de oekraine zelfde volk en zelfde taal. urainisch en russisch praktisch zelfde. Vlees daar zeker ook duurder geworden. ???? Beetje klaar met die onzinnige europese nieuwsberichten. Ter alle duidelijkheid. Ik merkt persoonlijk geen ene malle moer van wat voor soort sancties dan ook. En k hoor niemand erover hier. Zal wel. Ga verder met de tuin weer. Ik heb sla wortels tomaten aardappels en aarbeien en radijs en wat kruiden. Geheel gratis !!! :) Groeit vanzelf. zaaien en oogsten zogerzegd. En als ik meer npdig heb dan kan ik het van die omas kopen die voor de supermarkt zitten want die hebben ook allemaal een moestuin en weten van gekkigheid niet meer wat ze er mee moeten. Dus verkopen ze het voor de supermarkt. Mijn oma zit er ook bij. Geld gaat rechtstreeks naar mijn dochtertje. Russen gooien geen eten weg zonde . p.s. voor die oma is het geen noodzaak hoor maar ze wijgeren weg te gooien. soms geven ze het gewoon gratis weg. Russen zonder voedsel moet niet gekker worden. Sttraks bbq doen. Met mijn gekochte vlees. varkensvlees gekruid en al kost 8 eu de kilo. kan gelijk de bbq op :) Met rijst en pindasaus. lekker. :)
  6. retsok 8 augustus 2014 12:55
    Wessel Aslander.. retsok schreef het een tijdje geleden al op dit forum studeren straks alleen nog voor de rijken..

    Drie kleine partijen beduveld om nieuwe systeem erdoor te rammen !

    Ik durf het rustig ‘bewuste misleiding’ te noemen dat de regerende politiek een veel positiever beeld probeerde te scheppen van de financiële situatie van afgestudeerden, dan in werkelijkheid het geval is. Zo ligt de gemiddelde huidige studieschuld (oude systeem) al ruim boven de door hen genoemde € 12.000 per persoon en zal niet met € 6000-9000 stijgen, maar vanaf 2015 minstens verdrievoudigen richting 2020 (en / of later). Men moest dit nieuwe, veel meer op de VS-geënte ‘leningsysteem’ namelijk aan andere politieke partijen zien te verkopen om ook een meerderheid in de 1e Kamer te krijgen. En dat die partijen (CU, D’66 en GL), doorgaans enkele van de meest onderwijs-vriendelijke in de gehele 2e Kamer, daarmee ingestemd hebben vind ik niets minder dan ‘hoogverraad aan het onderwijs’ ! Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze in de leugens van de regerende politici zijn getrapt, wat hen niet bepaald als ‘politiek competent’ afschildert. Maar wat ik nog het ergste vind is dat de hoeveelheid vermogen, al dan niet aanwezig in een gezin, de belangrijkste factor wordt om straks te kunnen studeren. Een enquête onder huidige studenten was kristalhelder: tientallen procenten willen / kunnen zich niet voor vele tienduizenden euro’s in de schulden steken en zien dan af van studeren. Met andere woorden: door invoering van het nieuwe systeem wordt de weg naar het hoger- en hoogste onderwijs voor veel ‘armere’ studenten willens en wetens afgesneden en dat is niets minder dan financiële discriminatie ! Ik hoop dan ook dat iemand dit voor de rechter durft te brengen dat die het systeem afschieten wegens (financiële) discriminatie …
  7. retsok 8 augustus 2014 12:56
    vervolg..

    Klijnsma: “minder lenen”; Bussemaker: “meer lenen”. Waanzin !

    De studentenvakbond LSVB is zich “een hoedje geschrokken van de grote en snelgroeiende afbetalingsproblemen van afgestudeerden”. Ook zij beschuldigen de politiek van het rooskleuriger afschilderen van de financiële situatie van afgestudeerden en vindt nóg hogere studieschulden door het in te voeren leenstelsel volstrekt onverantwoord”. En door de af te betalen studieschuld niet binnen 15 jaar af te lossen maar binnen 30-40 jaar, nog langer dan een hypotheek (!), wordt de waanzin van de hele situatie perfect weergegeven ! Maar eigenlijk hebben enkele verantwoordelijke bewindslieden dat ook al gedaan, al zijn ze zich daar misschien niet eens bewust van. Zo waarschuwde staatssecretaris Klijnsma de hele Nederlandse bevolking nog niet zo lang geleden ‘om niet teveel schulden aan te gaan en de financiële situatie goed in de gaten te houden’. Zij voerde zelfs allerlei maatregelen in om excessief lenen, bij jongeren al van belang inzake snelle leningen van enkele honderden euro’s, zoveel mogelijk tegen te gaan. Veel mensen, vooral jongeren, komen namelijk niet makkelijk weer uit de vicieuze cirkel als er eenmaal een serieuze schuld is gekweekt. En dan zegt haar collega, minister van onderwijs Bussemaker, doodleuk dat het “heel normaal is om schulden aan te gaan en te investeren in je toekomst”. Nog erger: “tegenstanders van het leningenstelsel doen uitsluitend aan bangmakerij en verkopen klinkklare onzin over toekomstige studieschulden”. “Het is volledig verzonnen dat jongeren uit gezinnen met lage inkomens massaal afzien van een studie” en liegt er verder op los door te beweren “dat toegankelijkheid van onderwijs in andere landen met een dergelijke leenstelsel niet is verminderd”. In de VS, goed vergelijkbaar, blijkt namelijk precies het tegenovergestelde ! Fors hogere studieschulden zijn GEEN investering in je toekomst, maar juist een grote MOLENSTEEN om je nek en leiden in de toekomst tot fors lagere consumptieve bestedingen (lees: minder economische groei). Nee, deze politici hebben geen barst geleerd van de aanleidingen voor de kredietcrisis (teveel schulden) en trappen zonder blikken of blozen steeds weer in dezelfde fouten. Hoogste tijd voor Bussemaker en co om eindelijk eens iets constructiefs te doen want de samenleving afbreken is zowel makkelijk als (financieel) zeer dom …

    De "revolutie" is in the making
5.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 209 210 211 212 213 ... 295 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.