Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Op naar de jaartop

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

465 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. watjeweet 25 februari 2014 11:34
    quote:

    tracker 32 schreef op 25 februari 2014 11:29:

    Ik snap er echt helemaal niks van. Gisteren in USA alles weer flink omhoog met recordstanden en wij gaan naar beneden :(
    Schiet mij maar lek hoor.
    we worden gekunsteld boven de 399,4 gehouden. Let maar op tijdens de lunch. Gaan ze weer proberen om boven de 401 te komen....... Er is geen basis op grond van bedrijfs- en/of economische resultaten. Dus als er idd geen keuze gemaakt kan worden op deze gronden blijven we lekker beziggehouden in de bracket 399,xx - 401,xx.
    Ik ben er ook niet blij mee als we dit tot de expi maart blijven doen, dan weet ik zeker dat de Cmrt401 als verloren dienen worden beschouwd.
  2. Dhrbelegger 25 februari 2014 11:56
    quote:

    JanJansen11 schreef op 25 februari 2014 11:22:

    Dat de analyses van Bas niks toevoegen, dat weten de meesten hier inmiddels wel. Had van IEX nu langzamerhand wel wat niveau verwacht....misschien werkt het bij de bank klanten anders ;)

    Volg nu sinds enkele weken Trip Trading (alleen via Facebook) en hij geeft 1x per week een tot nu toe kloppende analyse. En dan kan Bas wel dagelijks een analyse maken, maar dat slaat helemaal nergens op. Wat een onzin schrijft die man zeg...alles wordt positief uitgelegd en risico's naar beneden doet hij af als "tijdelijk"....dat zo iemand nog zend tijd krijgt
    Kom je nou weer met die flut reclame ??? En weer onder een andere naam?? Ongelooflijk.. Bas zn analyses zijn niks waard maar een tip via facebook wel.. Ga lekker je bedrijf ergens anders promoten man! Wordt misselijk ervan :s
  3. [verwijderd] 25 februari 2014 12:08
    Deze is ook niet geheel onbelangrijk. money.cnn.com/data/fear-and-greed/?ii...
    Mijn gevoel zegt een beetje dat we weer up gaan als de yanken open gaan gaan en gaan stijgen maar de kracht is er toch wel een beetje uit in de AEX. De 402 is een zware weerstand gebleken en zolang we daar niet met kracht doorheen breken, blijft het sukkelen. Zit zijlijn momenteel aangezien ik niet kan beslissen wat te doen, short of long. Misschien moet ik tegen mijn gevoel in handelen en short gaan. Bij twijfel echter is het wellicht beter om nog even aan die zijlijn te blijven.
  4. Raymn 25 februari 2014 12:13
    Geen recent artikel maar verklaart waarom de DJA all-time high staat en de AEX op zo'n 57% van de all-time high:

    Dat de Dow Jones op een all-time-high staat kan je niet zijn ontgaan. Ieder economiekatern en elke financiële website besteedde er al aandacht aan. Vaak werd daarbij pijnlijk vastgesteld dat de AEX nog zo ver onder haar hoogste koers ooit staat. Hoe kan onze index zo achterblijven?

    Goede vraag natuurlijk. De AEX is nu met 350 punten zelfs nog niet eens op de helft van all-time-high uit september 2000 van 701,56 punten. En dat terwijl er toch vergelijkbare bedrijven in deze indices zitten: wij hebben Shell, Philips en Unilever, de Dow heeft Exxon, General Electric en Procter & Gamble. Die aandelen bewogen toch redelijk dezelfde kant op sinds 2000.

    Natuurlijk gaat de Amerikaanse economie al wat beter dan de Europese, en zeker de Nederlandse. Maar het echte antwoord zit hem in de systematiek. De Dow is een index waarvan de stand wordt uitgerekend door de 30 aandelenkoersen bij elkaar op te tellen en dan met een bepaalde factor te vermenigvuldigen. Hierdoor kent de Dow geen extreme zwaargewichten. De Dow is bijna een ‘gelijkgewogen’ index, een indexsoort waarvan onderzoeken vaak uitwijzen dat deze het beter doen dan ‘marktgewogen’ indices.

    Marktgewogen index

    De AEX is helaas wel zo’n marktgewogen index. De wegingen van de 25 aandelen zijn naar beurswaarde, met een maximum van 15 procent. Op dit moment hebben Shell en Unilever dat maximale gewicht en maken zij dus ongeveer een derde van de index uit.

    In het jubeljaar 2000 met de AEX op 700 punten was ING Groep hét zwaargewicht,
    gevolgd door Shell en verzekeraar Aegon. De vier financiële waarden (naast
    ING en Aegon ook ABN Amro en Fortis) wogen tezamen bijna 40 procent.
    Unilever had in 2000 een gewicht van slechts 8,2 procent.

    Ziedaar het recept voor falen. Volg de AEX en je weet zeker dat je relatief
    zwaar inzet op aandelen die het al ontzettend goed gedaan hebben. Soms is
    dat terecht, vaak echter niet.

    quote:

    tracker 32 schreef op 25 februari 2014 11:29:

    Ik snap er echt helemaal niks van. Gisteren in USA alles weer flink omhoog met recordstanden en wij gaan naar beneden :(
    Schiet mij maar lek hoor.
  5. [verwijderd] 25 februari 2014 12:14
    Jeff York op Twitter:

    Usually when the weekly R2 or weekly S2 pivot is tested on a Monday is the high or low for that week.

    The high today on $ES_F & $SPY was @ the weekly R2 pivots. The high today on $DIA & $DJIA was @ the monthly R1 pivots. :))

    $ES_F since the weekly R2 pivot was the hi today look 4 a pullback to the weekly pivot(p) @ 1833 maybe 1822! pic.twitter.com/oCmXVUSnqB
  6. [verwijderd] 25 februari 2014 12:27
    quote:

    Apokathilosis schreef op 25 februari 2014 12:14:

    Jeff York op Twitter:

    Usually when the weekly R2 or weekly S2 pivot is tested on a Monday is the high or low for that week.

    The high today on $ES_F & $SPY was @ the weekly R2 pivots. The high today on $DIA & $DJIA was @ the monthly R1 pivots. :))

    $ES_F since the weekly R2 pivot was the hi today look 4 a pullback to the weekly pivot(p) @ 1833 maybe 1822! pic.twitter.com/oCmXVUSnqB
    Ik vind t knap dat jullie dit allemaal begrijpen. Voor mij is dit abracadabra. Nu moet ik er bij zeggen dat ik ook te lui ben om me er in te verdiepen.

    Toch vind k het knap hoe sommigen hier op basis van TA of zoals hierboven door Apo neergezet, een beleggingsbeslissing kunnen nemen en belangrijker nog, deze posities ook kunnen managen.
  7. Dhrbelegger 25 februari 2014 12:39
    quote:

    legendaries schreef op 25 februari 2014 12:34:

    [...]

    mijn verwachting is dat de ami's deze wel weer terug omhoog drukken :x
    Ow sorry! Bedoel meer het bedrijf zelf! Bestaansrecht van shell ebt langzaam weg.. Bedrijven die in grondstoffen handelen hebben maar een beperkte levenscyclus, grondstoffen raken echter een keer op.
465 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links