Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

"Emissie Air France-KLM"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. deuk 7 februari 2014 13:02
    Het is wellicht goed eerst het artikel te lezen alvorens conclusies te trekken.De journalist stelt in het artikel dat een dergelijke uitbreiding van het kapitaal pas kan plaatsvinden als de waarde van de aandelen een niveau van €13 euro per aandeel bereikt.Op dat niveau zou er dan een verwatering opreden van circa 30% zodat de koers op het niveau van 9à10 euro blijft.Uitvoering van de uitbreiding op het huidige niveau zou een grote strop voor de Franse staat betekenen die voor 16% aandeelhouder is.Tevens zou er bij zo'n grote verwatering goedkeuring van de aandeelhouders nodig zijn middels een te houden buitengewone vergadering.Hij twijfelt of een dergelijke goedkeuring er zou komen.
    Storm in een glas water.
  2. forum rang 6 !@#$!@! 7 februari 2014 14:33
    klopt, dus het gerucht zal wel niet waar zijn. Maar wat als nou de helft ervan waar is ? en ze 500 mln willen ophalen op de huidige niveau's ?

    De kernvraag is; hebben ze geld nodig ?

    Het kloterige is met dit soort dingen is dat je een zichzelf versterkend effect kan krijgen als ze allemaal lang duurt. lagere koers -> meer verwatering -> lagere koers.
  3. deuk 7 februari 2014 17:57
    Voor zover ik weet hebben ze niet direct geld nodig. Hun cashflow is nog steeds goed.De verhouding eigen versus vreemd vermogen is echter niet goed zodat ze bij lenen relatief dure rente moeten betalen. Zolang de rente door de ECB laag wordt gehouden is dit nog geen knellend probleem.
    Bij stijgend rentes ziet het beeld er echter anders uit.
    Op termijn zal er een emissie plaatsvinden maar dat kan nog enige tijd duren.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.