Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RTL: FINANCIEN ZIET FAILLISSEMENT GRIEKENLAND ALS ONAFWENDBAAR

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. allessalregtkom 13 september 2011 20:15
    Eindelijk durft de overheid toe te geven wat iedereen eigenlijk al wist :-) Nu herstructureren 30%/50% afstempelen van de schuld en ze mogen vast nog in de euro blijven. Allemaal een beetje pijn lijden en we kunnen weer vooruit kijken en wie weet kan dan dit negatieve sentiment gekeerd worden en kunnen we weer omhoog. Lijkt me iets wat al eerder had moeten gebeuren.

  2. allessalregtkom 13 september 2011 21:03
    Ben geen expert maar Aegon had nauwelijks Griekspapier en ING voor € 1 miljard, maar dat verdienen ze momenteel per kwartaal dus ook geen probleem. De Franse banken hadden veel meer maar die worden desnoods wel geholpen dus volgens mij vallen de risicos mee.

    In een etterende wond moet je snijden dat doet even pijn maar is uiteindelijk het beste.
  3. [verwijderd] 13 september 2011 21:54
    Griekenland stelt niets voor, bij de meeste banken is wat ze in Griekenland hebben uitstaan minder dan 1% van hun BBP (Griekse banken uitgezonderd). Als Griekse obligaties 30% afgewaardeerd worden dan verliezen dus de meeste minder dan 0,3%. Stelt niets voor. Maar het is natuurlijk wel fijn dat wij als burger in juli zijn bijgesprongen zodat de banken gewoon forse bonussen kunnen blijven uitkeren.

    En natuurlijk is dit paniekzaaien ook fijn voor ze, IMF voorop, aangezien ze "hercapitalisatie" met ons geld kunnen blijven eisen.
  4. [verwijderd] 14 september 2011 00:09
    Qua architectuur, natuurlijke-, culinaire- en mediterrane schoonheid is Italië een prachtig land. Financieel niet.

    -Fraude, smeergeld, corruptie en machtsmisbruik maken in Italië een belangrijk deel uit van de economie.

    -De jeugdwerkeloosheid is hoog, in diverse provincies bedraagt deze meer dan 40%, zonder uitzicht op verbetering.

    -Ook na behalen van een universitaire opleiding is het moeilijk om een baan te vinden.

    -Salarissen zijn laag, een meerderheid van de bevolking moet rondkomen van minder dan 900 euro per maand. De koopkracht van de meeste mensen verzwakt steeds verder. In veel kost het huren van een appartement meer dan een maandsalaris. De huizenprijzen in Italië behoren tot de hoogste ter wereld. Het land is in de greep van een omvangrijke woningspeculatie, die ten koste gaat van vele families. Veel woningen kampen met sterk achterstallig onderhoudt, wat nauwelijks afdoet aan de hoge prijzen.

    -Sociale uitkeringen (afgezonderd van pensienuitkeringen) met een duur van langer dan zes maanden bestaan niet in Italië. Wie werkloos is, of wordt en niet binnen 6 maanden een andere baan vindt en daarna geen geld meer heeft, heeft weinig keus dan bij familie in huis te gaan wonen, wanneer dat niet mogelijk is, is op straat slapen vrijwel de enige mogelijkheid.

    -De pensioenbetalingen bedragen voor de meeste Italianen ca. 450 euro per maand.

    -In regionale treinen zijn controleurs zeldzaam. Een groot deel van de reizigers gaat op reis zonder daarvoor te betalen. De weinigen die toch een boete wordt opgelegd, betalen simpelweg niet, ook niet na uitstel van betaling. In veel steden kunnen buspassagiers plaatsnemen zonder te betalen. Controle vindt nauwelijks plaats.

    -Italiaanse scholen en universiteiten hebben veel achterstallig onderhoud en financiële problemen.

    -De Italiaanse staat heeft veel snelwegen geprivatiseerd, wat autorijden en transport in Italië relatief duur maakt.

    -Wie een redelijke tot goede baan heeft en geen vrienden, familie of bekenden heeft in het bedrijf waar hij wil werken, kan een contract zo goed als vergeten. Hierdoor gaat veel talent verloren. Vele Italianen emigreren naar het buitenland, vooral wie een universitaire opleiding heeft.

    -Een groot deel van de Italiaanse jeugd woont tot de leeftijd van dertig jaar bij zijn ouders, omdat het huren van een woning niet haalbaar is, maar ook omdat het voor velen moeilijk is om een baan te vinden.

    -De Italiaanse industrie verkeert al ruim 10 jaar in een langdurige crisis.

    -Belastingontduiking vindt op zeer grote schaal plaats. Hierdoor loopt de Italiaanse staat honderden miljarden euro´s per jaar mis.

    -Miljoenen Italianen zijn gokverslaafd. Ruim 58 miljard euro wordt per jaar vergokt, dit is meer dan 1.000 euro per volwassene per jaar. Gokautomaten staan vrijwel overal, krasloten worden vrijwel overal verkocht, ook op alle postkantoren. Velen zijn hierdoor financieel geruïneerd. De Italiaanse staat doet weinig aan de gokverslaving omdat de inkomsten hard nodig zijn.

    -De schuldenberg van Italië is ruim 1.850 miljard euro. Het is moeilijk te zien waar dit geld aan besteedt is en wordt. Veel geld gaat op aan corruptie. De schulden lopen steeds verder op, de financiële draagkracht van het land en van de bevolking worden steeds minder.

    Voor een overgrote meerderheid van de Italiaanse bevolking wordt het dagelijkse leven steeds zwaarder. Simpelweg schulden opkopen door de ECB verandert zo goed als niets aan de genoemde problemen in Italië. Sterker nog, andere Europese landen komen door het beleid van de ECB zelf nog verder in de problemen, terwijl de problemen in Italië niet worden opgelost, maar worden opgeschoven en tijdelijk uitgesteld.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links