Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,899 3 mei 2024 17:35
  • +0,000 (+0,06%) Dagrange 0,898 - 0,914
  • 4.659.264

Pharming februari 2023

4.234 Posts
Pagina: «« 1 ... 156 157 158 159 160 ... 212 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 februari 2023 13:40
    LEIDEN, Nederland, 21 februari 2023 / PRNewswire/ -- Pharming Group NV ("Pharming" of "het bedrijf") (EURONEXT Amsterdam: PHARM)/(Nasdaq: PHAR) kondigt aan dat de eerste patiënt is ingeschreven in de klinische fase III-studie (NCT05438407) ter evaluatie van het onderzoeksgeneesmiddel leniolisib, een orale, selectieve fosfoinositide 3-kinase delta (PI3Kd)-remmer, bij kinderen met geactiveerd fosfoinositide 3-kinase delta-syndroom (APDS). Er is momenteel geen goedgekeurde behandeling voor deze complexe en progressieve ziekte veroorzaakt door genetische varianten.
    Logo van Pharming Group NV

    Op locaties in de Verenigde Staten, Europa en Japan zal de single-arm, open-label, multinationale klinische studie de veiligheid, verdraagbaarheid en werkzaamheid van leniolisib evalueren bij ongeveer 15 kinderen van 4 tot 11 jaar die een bevestigde APDS-diagnose. De primaire eindpunten voor de werkzaamheid van de studie zijn een vermindering van de grootte van de indexlymfeklieren en een groter aandeel naïeve B-cellen ten opzichte van het totale aantal B-cellen vanaf de uitgangswaarde na 12 weken. Secundaire eindpunten omvatten een beoordeling van het vermogen van leniolisib om de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven te wijzigen op basis van metingen van fysiek, sociaal, emotioneel en schoolfunctioneren met behulp van een gevalideerde patiëntenvragenlijst.

    Pharming is van plan om in het derde kwartaal van 2023 een soortgelijke klinische studie te starten met kinderen van 1 tot 6 jaar met APDS, om een ??nieuwe pediatrische formulering van leniolisib te evalueren. In aanmerking komende patiënten die deelnemen aan een van de pediatrische onderzoeken zullen gedurende een jaar na de initiële behandelingsperiode van 12 weken leniolisib blijven krijgen via een open-label verlengingsonderzoek.

    Manish Butte, MD, PhD, E. Richard Stiehm Bijzondere leerstoel, Professor met vaste aanstelling bij de afdeling Kindergeneeskunde en Divisiehoofd Immunologie, Allergie en Reumatologie aan de UCLA, merkte op:

    "Bij de behandeling van APDS bestaat de huidige zorgstandaard uit het gebruik van een reeks ondersteunende therapieën. Hoewel deze therapieën sommige manifestaties van APDS kunnen behandelen, richten ze zich niet op de onderliggende oorzaak van de ziekte. Pharming's studies van leniolisib bij kinderen met APDS zijn belangrijk voor het evalueren van de mogelijkheid om symptomen eerder in de ziekteprogressie te minimaliseren."

    Het programma van Pharming voor de klinische ontwikkeling van leniolisib bij pediatrische APDS wordt ondersteund door positieve gegevens van een klinische fase II/III-studie waarin het geneesmiddel werd onderzocht als behandeling voor patiënten met de ziekte van 12 jaar en ouder. Zoals aangekondigd op 2 februari 2022, en onlangs gedetailleerd beschreven in Blood1, het internationale medische tijdschrift van de American Society of Hematology, bereikte de studie beide co-primaire eindpunten, waarbij patiënten die leniolisib gebruikten versus placebo een significante vermindering van lymfoproliferatie bereikten, zoals gemeten door index lymfekliergrootte en toename van immunofenotypecorrecties zoals gemeten door het percentage naïeve B-cellen in perifeer bloed.

    In de eerste helft van 2022 werden positieve adviezen ontvangen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) over het Pediatric Investigation Plan (PIP) voor leniolisib als behandeling voor APDS bij kinderen. De PIP('s) bevatten de plannen voor beide pediatrische klinische onderzoeken.

    Anurag Relan, MD, MPH, Chief Medical Officer van Pharming, merkte op:

    "Ik ben blij dat we de eerste studie zijn gestart in ons Fase III pediatrische klinische programma ter evaluatie van leniolisib bij kinderen met APDS, en ik kijk uit naar de start van onze tweede pediatrische studie. Voortbouwend op de bemoedigende bevindingen van onze succesvolle Fase II/III studie in patiënten van 12 jaar en ouder met APDS, zetten we ons in om leniolisib beschikbaar te maken voor zelfs jongere patiënten, met als doel in te grijpen voordat ze immuungerelateerde symptomen ontwikkelen die waarschijnlijk hun hele leven zullen verergeren.Terwijl we ons blijven richten op patiënten van alle leeftijden met APDS, we zijn toegewijd aan samenwerking met regelgevende instanties met als doel het genereren van regelgevende dossiers om goedkeuring te verkrijgen die de behandeling van kinderen onder de 12 jaar die met deze ziekte leven, kan ondersteunen."

    Op basis van de resultaten van de Fase II/III-studie en gegevens over open-label verlenging op lange termijn, voert de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een prioriteitsbeoordeling uit van Pharming's New Drug Application voor leniolisib als behandeling voor adolescenten en volwassenen met APDS en heeft een Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) streefdatum van 29 maart 2023 toegewezen. Bovendien wordt Pharming's Marketing Authorization Application (MAA) voor leniolisib in dezelfde patiëntenpopulatie beoordeeld door het Comité voor geneesmiddelen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Producten voor menselijk gebruik (CHMP). Pharming verwacht dat het CHMP in 2H 2023 advies zal uitbrengen over de vergunning voor het in de handel brengen van leniolisib.

    Over geactiveerd fosfoinositide 3-kinase d-syndroom (APDS)

    APDS is een zeldzame primaire immunodeficiëntie die ongeveer 1 tot 2 mensen per miljoen treft. APDS wordt veroorzaakt door varianten in een van twee genen, PIK3CD of PIK3R1, die de rijping van witte bloedcellen reguleren. Varianten van deze genen leiden tot hyperactiviteit van de PI3Kd-route (fosfoinositide 3-kinase delta). Evenwichtige signalering in de PI3Kd-route is essentieel voor de fysiologische immuunfunctie. Wanneer deze route hyperactief is, kunnen immuuncellen niet rijpen en niet goed functioneren, wat leidt tot immunodeficiëntie en ontregeling.2,4 APDS wordt gekenmerkt door ernstige, terugkerende longinfecties, lymfoproliferatie, auto-immuniteit en enteropathie.5,6 Omdat deze symptomen in verband kunnen worden gebracht met een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder andere primaire immunodeficiënties,

    Over leniolisib

    Leniolisib is een kleinmoleculaire remmer van de delta-isovorm van de katalytische subeenheid van 110 kDa van klasse IA PI3K. PI3Kd komt voornamelijk tot expressie in hematopoëtische cellen en is essentieel voor de normale werking van het immuunsysteem door omzetting van fosfatidylinositol-4-5-trifosfaat (PIP2) in fosfatidylinositol-3-4-5-trifosfaat (PIP3). Leniolisib remt de productie van PIP3 en PIP3 dient als een belangrijke cellulaire boodschapper die AKT activeert (via PDK1) en reguleert een groot aantal celfuncties zoals proliferatie, differentiatie, cytokineproductie, celoverleving, angiogenese en metabolisme. In tegenstelling tot PI3Ka en PI3Kß, die alomtegenwoordig tot expressie worden gebracht, worden PI3K? en PI3K? voornamelijk tot expressie gebracht in cellen van hematopoietische oorsprong. De centrale rol van PI3K? bij het reguleren van tal van cellulaire functies van het adaptieve immuunsysteem (B-cellen en, in mindere mate T-cellen) en het aangeboren immuunsysteem (neutrofielen, mestcellen en macrofagen) geeft sterk aan dat PI3K? een geldig en potentieel effectief therapeutisch doelwit is voor immuunziekten zoals APDS. Tot op heden werd leniolisib goed verdragen tijdens zowel de eerste fase 1-studie bij mensen bij gezonde proefpersonen als de fase II/III-studie die registratie mogelijk maakt bij patiënten met APDS.
  2. [verwijderd] 21 februari 2023 13:44
    quote:

    Jinxter schreef op 21 februari 2023 13:25:

    www.ema.europa.eu/en/committees/chmp/...

    Bovenstaande link in de gaten houden voor een update van de vrijgegeven notulen.

    Op 27-28-29-30 maart staat het volgende CHMP overleg gepland.

    Cheers today
    Notulen van een CHMP-overleg worden doorgaans zo'n zeven weken na dat overleg gepubliceerd. Op dit moment is een overleg van de CHMP gaande (20/2 - 23/2). Op de agenda lees je dat de notulen van 'onze' vergadering van januari nu worden vastgesteld. Rond 16 maart dus publicatie (hé, die datum doet een belletje rinkelen).
  3. forum rang 8 zjeeraar 21 februari 2023 13:45
    quote:

    vdx777 schreef op 21 februari 2023 13:37:

    [...]

    Winstwaarschuwing kan ook hoor
    Wordt m.i. z.g.a. geen winst gemaakt
    Hebben een cash-boekje van 190 mio. en betalen alle kosten/voorbereidingen voor de lancering van Leniolisib uit eigen middelen.....maar dat wist je natuurlijk nog niet, dus doe er je voordeel mee en koop wat stukjes nu het nog kan tegen de huidige extreem lage koers.....hahah
  4. forum rang 8 Braniek 21 februari 2023 13:48
    quote:

    G. Hendriks schreef op 21 februari 2023 13:44:

    [...]

    Notulen van een CHMP-overleg worden doorgaans zo'n zeven weken na dat overleg gepubliceerd. Op dit moment is een overleg van de CHMP gaande (20/2 - 23/2). Op de agenda lees je dat de notulen van 'onze' vergadering van januari nu worden vastgesteld. Rond 15 maart dus publicatie.
    hoe staat u in datum openbaar maken notulen en verwantschap datum PB?
  5. forum rang 7 roon 21 februari 2023 13:49
    quote:

    Frankie schreef op 21 februari 2023 13:40:

    LEIDEN, Nederland, 21 februari 2023 / PRNewswire/ -- Pharming Group NV ("Pharming" of "het bedrijf") (EURONEXT Amsterdam: PHARM)/(Nasdaq: PHAR) kondigt aan dat de eerste patiënt is ingeschreven in de klinische fase III-studie (NCT05438407) ter evaluatie van het onderzoeksgeneesmiddel leniolisib, een orale, selectieve fosfoinositide 3-kinase delta (PI3Kd)-remmer, bij kinderen met geactiveerd fosfoinositide 3-kinase delta-syndroom (APDS). Er is momenteel geen goedgekeurde behandeling voor deze complexe en progressieve ziekte veroorzaakt door genetische varianten.
    Logo van Pharming Group NV

    Op locaties in de Verenigde Staten, Europa en Japan zal de single-arm, open-label, multinationale klinische studie de veiligheid, verdraagbaarheid en werkzaamheid van leniolisib evalueren bij ongeveer 15 kinderen van 4 tot 11 jaar die een bevestigde APDS-diagnose. De primaire eindpunten voor de werkzaamheid van de studie zijn een vermindering van de grootte van de indexlymfeklieren en een groter aandeel naïeve B-cellen ten opzichte van het totale aantal B-cellen vanaf de uitgangswaarde na 12 weken. Secundaire eindpunten omvatten een beoordeling van het vermogen van leniolisib om de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven te wijzigen op basis van metingen van fysiek, sociaal, emotioneel en schoolfunctioneren met behulp van een gevalideerde patiëntenvragenlijst.

    Pharming is van plan om in het derde kwartaal van 2023 een soortgelijke klinische studie te starten met kinderen van 1 tot 6 jaar met APDS, om een ??nieuwe pediatrische formulering van leniolisib te evalueren. In aanmerking komende patiënten die deelnemen aan een van de pediatrische onderzoeken zullen gedurende een jaar na de initiële behandelingsperiode van 12 weken leniolisib blijven krijgen via een open-label verlengingsonderzoek.

    Manish Butte, MD, PhD, E. Richard Stiehm Bijzondere leerstoel, Professor met vaste aanstelling bij de afdeling Kindergeneeskunde en Divisiehoofd Immunologie, Allergie en Reumatologie aan de UCLA, merkte op:

    "Bij de behandeling van APDS bestaat de huidige zorgstandaard uit het gebruik van een reeks ondersteunende therapieën. Hoewel deze therapieën sommige manifestaties van APDS kunnen behandelen, richten ze zich niet op de onderliggende oorzaak van de ziekte. Pharming's studies van leniolisib bij kinderen met APDS zijn belangrijk voor het evalueren van de mogelijkheid om symptomen eerder in de ziekteprogressie te minimaliseren."

    Het programma van Pharming voor de klinische ontwikkeling van leniolisib bij pediatrische APDS wordt ondersteund door positieve gegevens van een klinische fase II/III-studie waarin het geneesmiddel werd onderzocht als behandeling voor patiënten met de ziekte van 12 jaar en ouder. Zoals aangekondigd op 2 februari 2022, en onlangs gedetailleerd beschreven in Blood1, het internationale medische tijdschrift van de American Society of Hematology, bereikte de studie beide co-primaire eindpunten, waarbij patiënten die leniolisib gebruikten versus placebo een significante vermindering van lymfoproliferatie bereikten, zoals gemeten door index lymfekliergrootte en toename van immunofenotypecorrecties zoals gemeten door het percentage naïeve B-cellen in perifeer bloed.

    In de eerste helft van 2022 werden positieve adviezen ontvangen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) over het Pediatric Investigation Plan (PIP) voor leniolisib als behandeling voor APDS bij kinderen. De PIP('s) bevatten de plannen voor beide pediatrische klinische onderzoeken.

    Anurag Relan, MD, MPH, Chief Medical Officer van Pharming, merkte op:

    "Ik ben blij dat we de eerste studie zijn gestart in ons Fase III pediatrische klinische programma ter evaluatie van leniolisib bij kinderen met APDS, en ik kijk uit naar de start van onze tweede pediatrische studie. Voortbouwend op de bemoedigende bevindingen van onze succesvolle Fase II/III studie in patiënten van 12 jaar en ouder met APDS, zetten we ons in om leniolisib beschikbaar te maken voor zelfs jongere patiënten, met als doel in te grijpen voordat ze immuungerelateerde symptomen ontwikkelen die waarschijnlijk hun hele leven zullen verergeren.Terwijl we ons blijven richten op patiënten van alle leeftijden met APDS, we zijn toegewijd aan samenwerking met regelgevende instanties met als doel het genereren van regelgevende dossiers om goedkeuring te verkrijgen die de behandeling van kinderen onder de 12 jaar die met deze ziekte leven, kan ondersteunen."

    Op basis van de resultaten van de Fase II/III-studie en gegevens over open-label verlenging op lange termijn, voert de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een prioriteitsbeoordeling uit van Pharming's New Drug Application voor leniolisib als behandeling voor adolescenten en volwassenen met APDS en heeft een Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) streefdatum van 29 maart 2023 toegewezen. Bovendien wordt Pharming's Marketing Authorization Application (MAA) voor leniolisib in dezelfde patiëntenpopulatie beoordeeld door het Comité voor geneesmiddelen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Producten voor menselijk gebruik (CHMP). Pharming verwacht dat het CHMP in 2H 2023 advies zal uitbrengen over de vergunning voor het in de handel brengen van leniolisib.

    Over geactiveerd fosfoinositide 3-kinase d-syndroom (APDS)

    APDS is een zeldzame primaire immunodeficiëntie die ongeveer 1 tot 2 mensen per miljoen treft. APDS wordt veroorzaakt door varianten in een van twee genen, PIK3CD of PIK3R1, die de rijping van witte bloedcellen reguleren. Varianten van deze genen leiden tot hyperactiviteit van de PI3Kd-route (fosfoinositide 3-kinase delta). Evenwichtige signalering in de PI3Kd-route is essentieel voor de fysiologische immuunfunctie. Wanneer deze route hyperactief is, kunnen immuuncellen niet rijpen en niet goed functioneren, wat leidt tot immunodeficiëntie en ontregeling.2,4 APDS wordt gekenmerkt door ernstige, terugkerende longinfecties, lymfoproliferatie, auto-immuniteit en enteropathie.5,6 Omdat deze symptomen in verband kunnen worden gebracht met een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder andere primaire immunodeficiënties,

    Over leniolisib

    Leniolisib is een kleinmoleculaire remmer van de delta-isovorm van de katalytische subeenheid van 110 kDa van klasse IA PI3K. PI3Kd komt voornamelijk tot expressie in hematopoëtische cellen en is essentieel voor de normale werking van het immuunsysteem door omzetting van fosfatidylinositol-4-5-trifosfaat (PIP2) in fosfatidylinositol-3-4-5-trifosfaat (PIP3). Leniolisib remt de productie van PIP3 en PIP3 dient als een belangrijke cellulaire boodschapper die AKT activeert (via PDK1) en reguleert een groot aantal celfuncties zoals proliferatie, differentiatie, cytokineproductie, celoverleving, angiogenese en metabolisme. In tegenstelling tot PI3Ka en PI3Kß, die alomtegenwoordig tot expressie worden gebracht, worden PI3K? en PI3K? voornamelijk tot expressie gebracht in cellen van hematopoietische oorsprong. De centrale rol van PI3K? bij het reguleren van tal van cellulaire functies van het adaptieve immuunsysteem (B-cellen en, in mindere mate T-cellen) en het aangeboren immuunsysteem (neutrofielen, mestcellen en macrofagen) geeft sterk aan dat PI3K? een geldig en potentieel effectief therapeutisch doelwit is voor immuunziekten zoals APDS. Tot op heden werd leniolisib goed verdragen tijdens zowel de eerste fase 1-studie bij mensen bij gezonde proefpersonen als de fase II/III-studie die registratie mogelijk maakt bij patiënten met APDS.
    Bedankt,ziet er goed uit.Is dit net naar buiten gekomen?
  6. [verwijderd] 21 februari 2023 14:35
    quote:

    Braniek schreef op 21 februari 2023 13:48:

    [...]

    hoe staat u in datum openbaar maken notulen en verwantschap datum PB?
    Ik zie de notulen niet als koersgevoelig. Daarom vind ik de datum van publicatie ervan niet relevant. Informatie die erin staat, is al eerder gecommuniceerd naar direct betrokkenen (zou zot zijn als het niet zo was, toch?). Het is dan aan die betrokkenen om al-of-niet een persbericht te versturen. En dat heeft Pharming gedaan, zij het met de nodige ruis en vraagtekens op de lijn. Mocht er onverhoopt geen persbericht zijn geweest en we zouden uit de notulen hebben moeten lezen over de omzetting naar de standaardprocedure, dan had Pharming nog wel wat meer uit te leggen dan nu.
  7. forum rang 8 lucas D 21 februari 2023 14:38
    Dankbaar.

    Een forum bestaat uit een samenraapsel van individuen die elkaars pad enkel kruisen omdat ze Pharming een interessante belegging vinden.

    Althans zo begint het.

    Na verloop van tijd ontdek je de talenten van de verschillende personages.
    Dat zijn over het algemeen prettige ervaringen.
    Een enkele keer stuit je op een persoon die je ook in het dagelijkse leven zover mogelijk van je af wil houden.
    meer zeg ik er niet over daar het ook aan mijn personage kan liggen, al is die gedachte wel heel ver gezocht.:~)

    Daarentegen ontmoet je hier mensen die niet alleen veel kennis van zaken hebben, maar ook de moeite nemen die te delen en altijd openstaan een vraag te beantwoorden. 'Gewoon' heel fijne mensen die door zo te zijn ook nog eens het beste in jezelf naar boven halen en bij tijd en wijle je een meer en beter inzicht verschaffen.
    Gratis een kijkje mogen nemen van andermans kennis.

    Daar word nooit iets over gezegd tot nu.
  8. forum rang 8 Braniek 21 februari 2023 14:39
    quote:

    G. Hendriks schreef op 21 februari 2023 14:35:

    [...]

    Ik zie de notulen niet als koersgevoelig. Daarom vind ik de datum van publicatie ervan niet relevant. Informatie die erin staat, is al eerder gecommuniceerd naar direct betrokkenen (zou zot zijn als het niet zo was, toch?). Het is dan aan die betrokkenen om al-of-niet een persbericht te versturen. En dat heeft Pharming gedaan, zij het met de nodige ruis en vraagtekens op de lijn. Mocht er onverhoopt geen persbericht zijn geweest en we zouden uit de notulen hebben moeten lezen over de omzetting naar de standaardprocedure, dan had Pharming nog wel wat meer uit te leggen dan nu.
    ik bedoel: is er een preferentie pb eerder bekend te maken dan openbaar maken notulen. zo ja, wat betekent openbaar maken notulen dan nog? en wat is dan nog de betekenis en waarde zo lang te wachten met openbaar maken notulen? tijdvak kan toch nodig zijn correctie te doen?
  9. forum rang 8 Braniek 21 februari 2023 14:53
    quote:

    lucas D schreef op 21 februari 2023 14:38:

    Dankbaar.

    Een forum bestaat uit een samenraapsel van individuen die elkaars pad enkel kruisen omdat ze Pharming een interessante belegging vinden.

    Althans zo begint het.

    Na verloop van tijd ontdek je de talenten van de verschillende personages.
    Dat zijn over het algemeen prettige ervaringen.
    Een enkele keer stuit je op een persoon die je ook in het dagelijkse leven zover mogelijk van je af wil houden.
    meer zeg ik er niet over daar het ook aan mijn personage kan liggen, al is die gedachte wel heel ver gezocht.:~)

    Daarentegen ontmoet je hier mensen die niet alleen veel kennis van zaken hebben, maar ook de moeite nemen die te delen en altijd openstaan een vraag te beantwoorden. 'Gewoon' heel fijne mensen die door zo te zijn ook nog eens het beste in jezelf naar boven halen en bij tijd en wijle je een meer en beter inzicht verschaffen.
    Gratis een kijkje mogen nemen van andermans kennis.

    Daar word nooit iets over gezegd tot nu.
    ja dat is de wereld
  10. [verwijderd] 21 februari 2023 14:53
    quote:

    Braniek schreef op 21 februari 2023 14:39:

    [...]

    ik bedoel: is er een preferentie pb eerder bekend te maken dan openbaar maken notulen. zo ja, wat betekent openbaar maken notulen dan nog? en wat is dan nog de betekenis en waarde zo lang te wachten met openbaar maken notulen? tijdvak kan toch nodig zijn correctie te doen?
    Het lijkt me evident dat koersgevoelig nieuws door het bedrijf in kwestie bekend wordt gemaakt en niet pas via notulen naar buiten komt. Die functie hebben de notulen ook niet. Ze staan daar los van en zijn mede bedoeld voor transparantie van het CHMP-proces. Het publiek moet kennis kunnen nemen van wat er besproken is. Dat dit pas na gemiddeld zeven weken na de vergadering is, doet niet echt ter zake.
4.234 Posts
Pagina: «« 1 ... 156 157 158 159 160 ... 212 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links