Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,879 8 mei 2024 17:35
  • -0,016 (-1,79%) Dagrange 0,865 - 0,905
  • 13.549.553 Gem. (3M) 6,6M

Pharming januari 2018

11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 478 479 480 481 482 ... 562 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Had-Ik-Maar 27 januari 2018 00:01
    Met veel interesse, alle jullie "mooie" verhalen hier gelezen.
    Dan ook maar mijn verhaal.

    Met geleend geld een "eigen" bedrijf begonnen. Na c.a. 10 jaar helaas moeten verkopen.Toen ik mijn lening af gelost had bij de bank, waren de letterlijke woorden van de bank "Van krantenjongen tot miljonair". Op het moment dat je met zo'n bedrag bij de ban k komt, word je best wel begeleid. Deel in aandelen, deel in vastgoed, deel in obligaties en deel cash. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet aan de bank lag, maar aan mijn eigen "hebberigheid". Toen ik instapte stond de AEX rond de 700 en alles wat je kocht veranderde in GOUD. Ik verdiende 40K/50K netto per maand en stond op punt om te stoppen met werken. Alle veilige obligaties en fondsen omgewisseld in risicovolle aandelen. Ook ik heb het Baan Debacle meegemaakt. Was volgens mij in 2000. Heb echt verschrikkelijk veel geld verdiend, maar nog veel meer verloren. Op 11-09-2001 vlogen er een stel idioten in twee torens in NY en was ik de helft van mijn vermogen kwijt.

    Ben van het geld niet gelukkiger geworden, maar het maakt je leven wel een stuk gemakkelijker. Heb nog nooit geldzorgen gehad.

    Ben gestopt met beleggen en heb een deel van mijn vermogen weer terug gestopt in veilige fondsen. Heb een groot deel van mijn hypotheek afgelost, leef er goed van en mijn kinderen studeren er nog steeds van.

    Op een gegeven moment begon het weer "te jeuken" en heb ik toch weer een klein deel (via een aparte broker) belegd en ben ik weer begonnen. Dat ging goed. Binnen korte tijd had ik dat geld verdubbeld. Heb de helft teruggestort en ben met de winst weer gaan "spelen". Had het gevoel dat ik dit geld toch gratis had gekregen en kon het missen. Heb heel veel risico's genomen en heel veel geluk gehad. Weer verdubbeld. Gelukkig weer de helft "afgeroomd".

    Om "On Pharming Topic" te komen.
    Toen ging het mis. Kocht in maart 2011, 10.000 aandelen Pharming, later nog een keer, later weer enz. enz.. Ergens 2013 kwam de reverse-split. (10:1. OMG.)

    Weer gestopt met beleggen, maar ergens, eind 2017, wakker geworden en nu een redelijke winst. Ik laat ze nog een paar jaar "groeien", als mooie aanvulling op mijn pensioen. Als ze het gaan doen zoals de konijntjes het doen, dan gaat dat helemaal goed komen. ;-) Pharming kom ik echt niet meer aan.

    Toch is het weer gaan jeuken. Heb maar weer "wat bijgestort" en ben ik weer wat mee aan het "spelen". Ben benieuwd. Zoals het er nu uitziet wordt het weer een lange rit om uit te zitten. Allemaal Biotech....... en Elektrische Laadpalen. Daar geloof ik eerlijk gezegd ook wel in. Binnen enkele jaren rijden we allemaal op stroom.

    Lering uit dit verhaal, blijf opletten, bestudeer eerst waar je in wilt investeren, en word niet, net als ik, TE HEBBERIG!

    Fijn weekend toegewenst en bedankt voor al jullie verhalen!
  2. JHDE 27 januari 2018 00:28
    Leuk om al die persoonlijke reacties en levensverhalen te lezen.

    Ik ben 50 jaar en sinds mijn 17e levensjaar beroepsmilitair KM.
    In 1999 verhuisd uit Noord-Holland terug naar Groningen. Omdat ik zag dat de beurzen na de aanslagen in 2001 in elkaar storten, zag ik daarin kansen om te beginnen met beleggen. Tevens zocht ik een hobby omdat ik Boordplaatser was geworden en dus door de week op een kazerne was gehuisvest.

    In 2001 dus begonnen met beleggen met de overwaarde van het verkochte huis. Dat ging aanvankelijk heel erg goed en maakt onder andere goed winst met KPN.

    Helaas daarna veel geld verloren omdat ik te gretig werd en dacht in een korte tijd veel winst te kunnen maken met opties.

    Vanaf 2003 tot 2015 niet heel erg actief geweest met beleggen omdat ik veel aan het varen was. In 2014 mijn laatste varende plaatsing gehad en vanaf dat moment dus ook weer voldoende tijd en mogelijkheden om verder te gaan met beleggen.

    In 2016 de hypotheek van het huidige huis overgesloten, de vorige hypotheek was een aflosvrije hypotheek met een beleggingsverzekering. Omdat de beleggingsverzekering in al die jaren geen extra rendement had opgeleverd deze afgekocht.

    In 2016 mooie winsten gemaakt in AM, AEGON, SHELL en een paar kleine Amerikaanse aandelen.

    Begin 2017 een paar duizend aandelen PH gekocht, had me niet in het aandeel verdiept en had dit forum toen helaas ook nog niet ontdekt. Had ik dit forum toen gelezen dan had ik er toen zeker meer gekocht.

    Omdat ik PH nu in mijn portefeuille had, ging ik de koers natuurlijk ook frequenter bekijken en zag gaande weg 2017 de koers flink oplopen. Daarom in oktober naar meer informatie gezocht over het bedrijf en kwam toen op dit forum terecht. Na het inlezen op het forum, vrij snel de helft van mijn portefeuille verkocht en PH terug gekocht.

    In November 2017 kreeg ik een leuke premie van de KM waarop ik niet had gerekend en wat dus eigenlijk geld was wat we niet direct nodig hebben. Met de volledige premie aandelen PH gekocht, mijn vrouw had wel bezwaar maar die heb ik gelukkig kunnen overtuigen.

    Als beroepsmilitair KM moet ik nog zes jaar werken en ga dan met wachtgeld (prepensioen), helaas heb ik dan een AOW-gat van 65 tot 69. In het verleden had ik een lijfrente polis afgesloten en wou dat eigenlijk gebruiken wanneer dit nodig blijkt om mijn wachtgeld aan te vullen, en/of het AOW-gat te compenseren.

    Helaas blijkt dat dus niet mogelijk te zijn en kan ik de lijfrente pas gebruiken vanaf mijn 69e. Omdat ik vind dat ik dan te oud ben en ik denk voor mijn 69e meer geld nodig te hebben, heb ik besloten om ook deze verzekering af te kopen. Dat is een behoorlijke aderlating want dat kost 72% belasting.

    Het volledige bedrag die ik ontvangen heb voor de afkoop is naar PH gegaan. Ik denk dat ik in een aantal jaren die 72% belasting wel weer terug verdien met PH.

    Zo heb ik in totaal 30K+ bij elkaar gesprokkeld.
    Hoop hiermee vanaf mijn prepensioen genoeg inkomsten te hebben om leuk te kunnen leven en te genieten van het leven.
  3. Sjraake 27 januari 2018 00:56
    quote:

    Metaphor schreef op 26 januari 2018 22:16:

    [...]

    Hoi Felipe,
    Enorm veel respect voor je en ik wens jullie veerkracht in het leven en een heel mooie koers! Helaas weet ik zelf wat ziek is al heb ik daar ook wijze lessen uitgetrokken. We hebben zelf ook met de gezondheid van onze oudste het nodige te stellen gehad gelukkig gaat dat nu heel erg goed en ligt dat definitief achter ons.

    Ik ben 46 en ben volgens mijn omgeving ben ik een workaholic maar heb zelf eigenlijk geen last van die "ziekte" ;-)

    In 2000 begonnen met beleggen. In die tijd werkte ik op een ICT afdeling die fysiek grensde aan een finance afdeling van een multinational en had op die manier in die tijd mensen met kennis van zaken in mijn omgeving die zonder andere belangen kennis deelden. Vanaf de dag dat thuis mijn zakgeld werd stopgezet (14) heb ik altijd 6 a 7 dagen gewerkt en alles aangepakt. Ik heb werken nooit als iets hinderlijks ervaren en altijd gezocht naar dingen die me iets opleverden. We hebben 6 huizen gekocht, opgeknapt (krotjes naar paleisjes) in 2 ervan hebben we zelfs nooit gewoond tot m'n vrouw het genoeg vond. M'n koffers stonden bijna klaar ?? Verder ben ik lid van diverse forums en ben een "Lurker" ik post weinig maar dit is mijn verzamelplaats met linkjes naar informatie.

    Anyway ik heb leuk kunnen verdienen naast mijn vaste baan en had al vroeg een verwaarloosbare hypotheek. Een deel van die opbrengsten heb ik belegt en een enorme klapper gemaakt met Getronics 0,09 naar 3,40 met, als ik nu terugblik, een belachelijke hoeveelheid aandelen en onverantwoord risico. Later heb ik daarvan behoorlijk wat zien opbranden in Ahold (Verhoeven)

    Lessen die ik nu heb geleerd:

    Vorm zelf je mening en beslis zelf. Kun je ook geen verwijten maken naar andere raadgevers.
    Geluk zit niet in je banksaldo of een Porsche geld en spullen kun je sparen tijd niet.
    Regenboog en pot met goud verhalen links laten liggen! Als het te mooi is om waar te zijn dan is dat het ook...
    Weinig winst is nog steeds winst....
    Neem je verlies als het moet en accepteer dat. Je verliest pas echt als je daar in blijft hangen en verzuurt.
    Tijd is voor mij het meest kostbare goed dat ik uitgeef dus gebruik ik goed maximaal en weloverwogen (Ik weet wat het is om ziek te zijn)

    De koers kan mijn inziens op korte termijn (voor mij is dat 3 tot 6 maanden) naar 3 a 4 Euro. Lange termijn met alleen Ruconest dat breder en preventief ingezet kan worden naar max 8,00 . Voor mij betekend een koers van 4,00 dat ik definitief kan stoppen met m’n vaste baan en m’n kinderen straks de hypotheek bij pappa en mama kunnen afsluiten en ja aflossen ?? maar geen last hoeven hebben van een Bank.

    Groeten, wijsheid en winst in het bijzonder aan Felipe !

    Peter
  4. [verwijderd] 27 januari 2018 06:38
    quote:

    liberator schreef op 27 januari 2018 05:58:

    Mensen met alle respect voor een ieder hier, maar kunnen we niet beter een apart draadje openen voor de levensverhalen. Ik zou namelijk niet zo snel weten, wat dit met beleggers informatie te maken heeft.
    Goedemorgen,

    Deels heb je gelijk, maar je hebt nu wel een kijkje in de keuken gekregen bij de mensen die de aandelen in handen hebben en ze niet zomaar te koop zetten, dit aandeel niet als een gokaandeel beschouwen en het serieus nemen.

    Het Franse forum bracht hun gezamenlijk bezit in kaart, men begon er hier ook mee, maar stuitte op terughoudendheid, toch denk ik dat hier een aanzienlijk deel van de aandelen vast op de plank liggen, prettige gedachten.

    fijn weekend,

    Tini
  5. [verwijderd] 27 januari 2018 07:30
    Sinds enkele jaren ook met aandelen 'bezig'. Ik ben 28 jaar en heb voorheen aandelen gehad in KPN, ICT Group, Fagron. Zeer bescheiden rendement hiermee behaald en was toch op zoek naar wat anders. Toen in aanraking gekomen met Pharming, dit forum in de gaten gaan houden en zeer veel enthousiaste en positieve reacties gelezen. Besloten om, ondanks dat ik een leek ben op dit gebied, om voor mijn doen 'vol' in Pharming te gaan, 13000 aandelen(7000x1,23 en 6000x1,32). Met de 1,32 voor mijn gevoel wel veel te hoog aangekocht. Dit was op dat moment een piek moment en de koers zakte vervolgens richting 1,06. Uiteindelijk vast blijven houden en nu staan ze gelukkig boven de 1,50. Heb nu enigszins spijt dat ik rond de 1,06 niet wat heb bijgekocht. Leermoment voor een beginnende belegger. Ik hoop dat het aandeel nog veel leuke en rendement volle jaren gaat brengen.
  6. forum rang 8 Wilbar 27 januari 2018 07:50
    quote:

    liberator schreef op 27 januari 2018 05:58:

    Mensen met alle respect voor een ieder hier, maar kunnen we niet beter een apart draadje openen voor de levensverhalen. Ik zou namelijk niet zo snel weten, wat dit met beleggers informatie te maken heeft.
    Met alle respect voor jou mening maar het verhaal werd op een beursloze dag geplaatst. Beleggersinfo is altijd welkom; vooral als het zinnig is. Maar alle zinnige info is op dit forum al 3x geplaatst (of vaker) en herkauwd. Tenzij je het roepen van 2 of 3 euro zinnig vindt.. Ondertussen mag het toch mogelijk zijn om een serieus verhaal te plaatsen waaruit men kan lezen waarom iemand belegt en waarom in Pharming. Je kan het al halverwege overslaan met lezen als je dat beter lijkt. Met alleen beleggersinfo hier zou je zo 90% kunnen verwijderen/overslaan. Just my thoughts...
  7. [verwijderd] 27 januari 2018 08:20
    Ik heb ze nog steeds, en het worden er steeds meer vanaf 5-5-2005 WIE is dan die geen
    die steeds minder of niets meer heeft, je hoort ze niet , OF ! het zullen toch
    niet die personen zijn die vertellen dat het aandeel te hoog staat!!!
    NEE dat denk ik niet :-)

    Fijn weekend verder en ik lees de verhalen met genoegen, tot maandag.
  8. Moneyaw 27 januari 2018 08:30
    Goede morgen Alle,Ik ga zeker luisteren naar BNR.

    De koers van het aandeel Pharming ging de afgelopen 20 jaar in een gestage lijn omlaag. Maar er is hoop, want de ommekeer lijkt ingezet. Het afgelopen halfjaar ging het aandeel vijf keer over de kop. Wat is er aan de hand bij het biotechbedrijf? CEO Sijmen de Vries is te gast.


    www.bnr.nl/podcast/zakendoen/10338745...
  9. [verwijderd] 27 januari 2018 08:44
    Leuk zo die verhalen.. Misschien dat men mijn verhaaltje ook leuk vind om te lezen.

    Ik ben nu 48 jaar.. ik beleg sinds 2003 ongeveer... Zoals ik hier al vaker gelezen heb ,heb ook ik mijn starters kapitaal zeer snel zien verdubbelen en zelfs verdrievoudigen in de periode dat elke belleging een goede was. Dat was de periode tot oneveer 2007/2008. Zelf heb ik met getronics en corus,buhrmann ubbens toendertijd behoorlijke rendement behaald. Helaas na een scheiding de helft moeten inleveren.
    Met het geld wat overbleef ben ik weer verder gaan beleggen.. Aangezien ik nog al van gokfondsen houd ben ik bij Pharming terecht gekomen. Tja heb tijden meegemaakt dat ie de ene dag 25 % steeg om daarna de volgende dag nog dieper te kelderen. Later ,sinds eind 2013 ben ik me gaan realiseren dat het product wat ze toen hadden best weleens een gat in de markt zou kunnen zijn. Uiteraard was ik toen al aardig op de hoogte van het bedrijf en heb me zoveel mogelijk mee bekend gemaakt. Mede door alle velen forumleden die hun mening hebben gegeven en informatie hebben vertrekt heb ik een strategie bedacht.
    Nog leuke bijkomstigheid is dat het kantoor van Pharming in Leiden recht tegen over mijn werkgever staat en de stal waar de stier Herman in stond mijn uitzicht is! Ik word dus altijd er aan herrinnert dat ik Pharming aandeelhouder ben.Volgens mijn broker Binck heb ik groot risikoprofiel. en dat klopt ook wel ik zit dan ook voor 100% van mijn vermogen wat ik kan missen in Pharming.
    Het was toendertijd een risiko maar ik ben blij dat ik het gedaan heb want ik zie Pharming nu niet meer failliet gaan,sterker nog ik heb het volste vertrouwen erin dat het jaar 2018 nog veel beter gaat worden als 2017.
    Ik heb als doel gesteld dat ik in april 2019,waarin mijn oudste zoon 21 word en ik 50 , ga beslissen wat ik ga doen met mijn behaalde rendament. Dus tot die tijd houd ik mijn aandelen stevig vast!
    Mijn gemiddelde aankoopprijs ligt op 0,38 cent .... en ik heb genoeg aandelen.
    arno

  10. [verwijderd] 27 januari 2018 08:46
    quote:

    Forest schreef op 27 januari 2018 07:22:

    Ik ga een boek schrijven over alle levensverhalen, ieder persoon heeft zo zijn eigen verhaal over vreugde,verdriet,succes,dompers en veel tips over hoe je moet beleggen. Ik moet alleen de titel nog verzinnen. Van de winst ga ik aandelen Pharming kopen:-)

    Prettig weekend,

    Forest
    Suggestie voor de titel: 7,6 miljard and counting.
  11. [verwijderd] 27 januari 2018 08:49
    Het is inderdaad mooi om te zien al die verhalen van de beleggers! mooi om te zien hoe stand vast we allemaal zijn in dit aandeel. Zelf zit ik er al 5 jaar in met iets minder dan 40000 stuks. En heb een doel van 2.55 gesteld, met dat geld wil ik een hypotheek aanvragen al was dat bijna niet gelukt vanwege imtech een paar jaar geleden.
    Was er gelukkig net uitgestapt voor het fout ging
11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 478 479 480 481 482 ... 562 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt lijkt groeipotentieel Pharming te onderschatten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links