Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Bitcoin: klein, maar met veel potentie

Bitcoin: klein, maar met veel potentie

Bitcoin bestaat al ruim elf jaar. En in die tijd heeft de bekendste en grootste cryptomunt een behoorlijk bestaansrecht opgebouwd.

De koers van bitcoin staat momenteel op het hoogste punt van 2020, evenzo de marktkapitalisatie. Bitcoin lijkt groot te worden, maar dat is maar net hoe je het bekijkt.

Vanmorgen kwam mij onderstaand bericht van de bekende analist Jeroen Blokland onder ogen.

Met een tweet maakt hij duidelijk hoe klein bitcoin eigenlijk nog steeds is. Desondanks is ook direct de potentie zichtbaar. Een kleine toestroom van geld - 0,2% vanuit de aandelenmarkt richting bitcoin - kan de koers reeds doen verdubbelen.

Mijn conclusie na het zien van deze tabel: bitcoin is fragiel en klein, maar heeft nog steeds onwijs veel potentie. Alles is relatief.

De koers

Ik heb de grafiek even voor u opgeschoond. Na de prachtige uitbraak uit de symmetrische driehoek is bitcoin onderweg naar hogere koersdoelen.

klik om te vergroten

Het koersdoel ligt momenteel in het slechtste geval zo rond de $23.000. Ons is echter welbekend dat het opzoeken van deze hogere koersniveaus met vallen en opstaan zal plaatsvinden. Doorgaans test een patroon als dit de oude weerstandslijn als nieuwe steunlijn. In dat geval zal de koers terugvallen richting de $9500, voor die zijn opwaartse beweging voortzet.

Een ander punt waar op gelet moet worden, zijn de gaps op de grafiek van de CME-futures. In tegenstelling tot de bitcoinbeurzen die 24 uur per dag open zijn, sluit de futureshandel van de CME in het weekend. Hierdoor ontstaan er zogenoemde gaten op hun grafiek.

De koers opende maandag veel hoger dan die de vrijdag ervoor sloot. U ziet hier het gat op de grafiek van de CME Group-futures.

klik om te vergroten

Het is niet bewezen dat de koers iedere keer terugkomt op de plek waar het gat is ontstaan, maar het gebeurt wel vaak. Daarom is het verstandig om dit gat in de gaten te houden, evenals de witte steunlijn.

Als de koers op adem gekomen is, is de verwachting dat die weer verder op zal lopen. Over het precieze tijdspad van deze ontwikkeling valt weinig te zeggen.

Samenvatting

 • Na de uitbraak van de symmetrische driehoek ligt het koersdoel voor bitcoin rond de $23.000;
 • Koersen gaan nooit recht omhoog: er is een mogelijkheid dat de koers terugzakt en de oude weerstand op $9500 test als nieuwe steun;
 • Ook dient er rekening gehouden te worden met het CME-gap rond $9700;
 • Een korte adempauze zou niet vreemd zijn; hierna kan de koers de opwaartse trend continueren.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

 1. 23 dec Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
 2. 24 nov Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
 3. 11 nov De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Pomper 5 augustus 2020 10:44
  Ik zie nog geen uitbraak van de symetrische driehoek, heb hier een afbeelding van de futures toegevoegd, dalende schuine lijn is zware weerstand , horizontale lijnene kortere termijn support resistance.

  www.tradingview.com/x/brnTYABV/

  Kan zo maar maanden duren voordat er weer een setup is , anyway ik verschil duidelijk van mening met madelon ,haha

  O ja de gap is good geeft kracht weer, gap moet niet gesloten worden dan is alle fun weer weg
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links