Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Bitcoin loopt op bij naderende halving

Madelon Vos

Auteur:

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Reacties

39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. PaultW 8 mei 2020 14:04
    quote:

    Branco P schreef op 8 mei 2020 11:08:

    [...]

    Beetje vaag nietwaar? "Een bron" bij de centrale bank.
    Een vriendin van mij woont in Libanon. Ik kan je vertellen dat de inflatie een gigantisch probleem is daar. Net zoals in Argentinië en Venezuela. Brazilië gaat ook in de problemen komen. Kop in het zand steken is niet de juiste strategie,
  2. PaultW 8 mei 2020 14:07
    quote:

    Branco P schreef op 8 mei 2020 11:18:

    Of een dergelijke vaste waarde toe te schrijven is aan de Bitcoin in tijden van grote economische malaise is maar zeer de vraag. Eerder zie ik dan het luchtkasteel zeer snel leeglopen.
    Speciaal voor jou dit toch wel opmerkelijke nieuws:

    Paul Tudor Jones is om. Google hem even dan begrijp je waarom dit belangrijk is.

    www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

    De grote jongens haken aan. Zelf is hij goed voor 5 miljard usd
  3. forum rang 7 Branco P 8 mei 2020 20:34
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 8 mei 2020 12:11:

    [...]

    Dat heeft hij in vorige draadjes al gedaan. In essentie gelooft hij niet dat een asset snel in waarde omhoog kan gaan. Dat vindt hij verdacht. Daarnaast heeft bitcoin ook een aantal dalingen te verwerken gehad, dus het is volatiel. Branco concludeert dan dat het niet waardevast is: een luchtkasteel wat leeft van speculatie.

    Van bitcoin zelf begrijpt hij vanzelfsprekend niets. Van de problemen in het financiele stelsel evenmin. Van de mogelijkheden van DLT zo mogelijk nog minder. Hij begrijpt ook niet hoe nieuwe technologieen zich door een samenleving verspreiden. Het voorbeeld van Amazon is al gegeven: van $100 naar $10 naar $1000. Maakt geen indruk op hem.

    Sommige mensen begrijpen nieuwe technolgie nu eenmaal wat eerder dan anderen. Neem, de directeur van IBM die ooit als een van de eersten een personal computer gepresenteerd kreeg. Zijn reactie was: "Leuk, maar waarom zou iemand zoiets willen kopen?"
    Dit is 1 grote verdraaiing van mijn posts. Ten eerste is Bitcoin geen Asset maar een Valuta, je kunt er dingen mee kopen en je kunt ze omruilen voor andere valuta maar verder kun je er niks mee, het is geen Product met gebruikswaarde en ook geen Asset dat inkomen genereert (zoals een aandeel (dividend) of een obligatie (rente) in een bedrijf dat wel kunnen doen of zoals vastgoed (huurinkomsten) dat kan doen).

    Amazon, Apple, Tesla, het zijn allemaal bedrijven die iets produceren en/of een dienst leveren (intermediarsdienst, telefoon, auto). Als die bedrijven het heel goed doen en veel winst genereren, of in de toekomst naar verwachting veel winst zullen gaan genereren dan heeft dit een positief effect op de waarde van een aandeel, en dat is prima verklaarbaar en dat heb ik ook nooit bestreden. De koersontwikkeling van Amazon is 100% verklaarbaar aan de hand van deze economische rationale. Je kunt echter de ontwikkeling van de prijs van het aandeel Amazon op geen enkele manier met de koersontwikkeling van de Bitcoin vergelijken. Dan vergelijk je appels met bakstenen.

    Jouw veronderstelling is dat omdat ik geen believer ben, dat ik daarom dus de (waarde van de) achterliggende technologie niet begrijp. Als je een Bitcoin koopt ben je geen eigenaar van de achterliggende technologie. Je hebt gewoon een Bitcoin gekocht and that's it. De technologie die achter Bitcoin steekt is een vrij toegankelijke technologie die iedereen kan toepassen. Als je met Bitcoin nou eigenaar zou worden van (het patent) op de blockchain technologie, ja dan zou het misschien anders zijn... maar dat is niet zo.

    Tot slot maak je de vergelijking met een PC (directeur IBM) en zou je ook kunnen komen met de mobiele telefoon als voorbeeld, en later de smart phone. Dit zijn echter stuk voor stuk gebruiksvoorwerpen. Bitcoin is geen gebruiksvoorwerp. Je suggereert daarmee dat mensen uiteindelijk allemaal Bitcoin zullen willen hebben, maar die suggestie is een prachtig voorbeeld van een drogreden.

    Wat steeds in mijn posts terugkomt is de onmogelijkheid van de ontwikkeling van de koers van de Bitcoin in vergelijking tot de ontwikkeling van de koers van alle gangbare valuta. De koers van de Bitcoin zou een juiste weergave zijn van haar waarde indien je op dit moment een brood (als voorbeeld) zou moeten kopen voor 100.000 Euro, maar we weten allemaal dat dat niet het geval is. Als je ziet dat de prijs van een brood de afgelopen 10 jaar zo'n beetje van 1,50 Euro naar 2,00 Euro is gestegen (en de mensen bovendien ook zo'n 30% meer zijn gaan verdienen, maar dat terzijde) dan zou de waarde van een Bitcoin, gesteld dat die niet aan inflatie onderhevig is, hebben mogen stijgen van 10 eurocent 10 jaar geleden naar zo'n 13 of 14 eurocent nu. Tel er eventueel nog een paar cent bij op maar voor de overige 8999 Euro die je nu neerlegt voor een Bitcoin is geen economische rationale te geven.

    Dat is ook de reden dat ik steeds refereer aan een luchtkasteel. In dit geval een kasteel vol met lucht.

    Dit neemt niet weg dat de koers zeer volatiel kan zijn, het is er zelfs een verklaring voor, en het neemt ook niet weg dat de koers nog verder door kan stijgen, maar wat men dan koopt is lucht. Dat is du zelfs nog minder dan de tulpenbol tijdens de tulpenmanie. Toen kocht je voor de prijs van een grachtenpand ten minste nog iets, namelijk die zak met tulpenbollen.

    Kijk zo lang het goed gaat, gaat het goed, maar als je besluit om te investeren in Bitcoin, ben dan in ieder geval bereid om al je geld te verliezen. Het is op geen enkele manier te vergelijken met goud, inkomengenererende assets of winstmakende bedrijven. Die vergelijkingen zijn simpelweg onjuist.
  4. [verwijderd] 8 mei 2020 21:44
    Toch aardig van je dat je Enzo een uitgebreid antwoord hebt willen geven. Volgens mij heb ik je overwegingen aardig weergegeven. Dat je vind dat bitcoin enkel een valuta is en verder niets te bieden heeft gaat uiteraard voor jouw rekening. Overigens is een valuta ook een asset.

    Ik laat het hier bij. Heb al vaak genoeg geprobeerd wat uit te leggen. Zoals eerder gesteld: het is beslist niet verplicht om bitcoins leuk te vinden. Je bent een vrij mens. Als je het niks vind, moet je er niet aan beginnen.
  5. PaultW 9 mei 2020 21:38
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 9 mei 2020 09:51:

    www.scribd.com/document/460382154/May...

    Voor wie dat interesseert, de investeerders brief van Paul Tudor Jones. Hij zit vol in de inflatie hoek en 'als de poep de ventilator raakt'. Hij vergelijkt bitcoin met goud, fiat, grondstoffen en aandelen.
    Het is al opmerkelijk dat PDJ Bitcoin als hedge tegen inflatie ziet. Maar echt interessant iis de co-auteur van het epistel. Dat is Lorenzo Giorgianni. Van zijn linkedIn in pagina:

    Lorenzo held several senior positions at the International Monetary Fund in Washington, DC (1996-2013), where he took a leadership role in the IMF’s efforts to revamp the international financial architecture and resolve financial crises. He has been directly involved in managing financial crises in Asia, Argentina, Turkey and the Euro Area.

    Lorenzo has published academic research in refereed journals and authored numerous IMF reports on the international financial architecture, including the role of IMF lending, global capital flows, sovereign debt restructuring and bank rescue operations. He also authored several IMF country reports.

    Lorenzo holds a Ph.D. and an M.A. in Economics from the University of Pennsylvania, and a B.S. in Economics from LUISS Guido Carli University in Rome, where he graduated with honors.

  6. [verwijderd] 10 mei 2020 10:18
    quote:

    PaultW schreef op 9 mei 2020 21:38:

    [...]
    Het is al opmerkelijk dat PDJ Bitcoin als hedge tegen inflatie ziet. Maar echt interessant iis de co-auteur van het epistel. Dat is Lorenzo Giorgianni. Van zijn linkedIn in pagina:
    Ah, goede vangst.
    Ja, ze beginnen de controle te verliezen en het enige wat ze kunnen doen is de schuldenberg groter maken. Bovendien zegt PTJ in het begin dat hij niet eens een 'hard money' adept is.

    De zin die mij is bijgebleven is onderstaande, aan het eind van zijn beschouwingen: ¨That was the flavor behind some of the discussions that were had when scoring the suitability of each asset as a store of value. What was surprising to me was not that Bitcoin came in last, but that it scored as high as it did. Bitcoin had an overall score nearly 60% of that of financial assets but has a market cap that is 1/1200th of that. It scores 66% of gold as a store of value, but has a market cap that is 1/60th of gold’s outstanding value. Something appears wrong here and my guess is it is the price of Bitcoin
  7. Studentenrekening 10 mei 2020 11:04
    quote:

    drooglegging schreef op 10 mei 2020 10:39:

    www.marketwatch.com/investing/cryptoc...

    Een lange verticale lijn naar beneden, $1400 verdwenen, is hier een reden voor?
    Iedereen zit vol in de hefbomen op binance en BitMex. Gisteren is iedereen met een long hefboom van 4x of hoger er compleet uitgerookt. Moest ook wel, de verhouding tussen long en short was erg scheef vanwege het optimisme. De zgn 8 uur funding rate die de longs aan de shorts moesten betalen waren veel te hoog. Nu weer gereset naar 0.01.

    Voor de longs is het nu zaak zo snel mogelijk terug te stijgen zodat er een nieuwe ronde FOMO ontstaat. Zo niet zullen er handelaren zijn die hun verlies nemen en in de toekomst weg zullen blijven van de risicovolle handel.
  8. [verwijderd] 10 mei 2020 11:15
    Thanks, op welke datum en hoe laat is de feitelijke halving.

    Een geweldig gok product eigenlijk , I love it.

    De olie achterna dus, elke keer als er een termijn afloopt ff tijdelijk naar -40% in koers of een tijdelijke negatieve waarde(-$2000) om alles begrijpbaar uit te leggen....heerlijk dit!
  9. [verwijderd] 10 mei 2020 11:53
    Elke 10 minuten wordt er een nieuw blok op de blokketting gestapeld. Na 210k nieuwe blokken, ongeveer 4 jaar, halveert de beloning voor het als eerste hashen van een blok. Omdat niet precies na 10 minuten een nieuw blok wordt aangemaakt is er wat debat over de correcte datum/tijd waarop de halvering zal plaatsvinden. Onderstaande claimt de meest correct halving clock te hebben. Nog 1 dag en 14 uur, dus ergens vroeg in de nacht van maandag op dinsdag.

    www.buybitcoinworldwide.com/bitcoin-c...
  10. [verwijderd] 11 mei 2020 09:00
    quote:

    Branco P schreef op 8 mei 2020 20:34:

    [...]

    Dit is 1 grote verdraaiing van mijn posts. Ten eerste is Bitcoin geen Asset maar een Valuta, je kunt er dingen mee kopen en je kunt ze omruilen voor andere valuta maar verder kun je er niks mee, het is geen Product met gebruikswaarde en ook geen Asset dat inkomen genereert (zoals een aandeel (dividend) of een obligatie (rente) in een bedrijf dat wel kunnen doen of zoals vastgoed (huurinkomsten) dat kan doen).

    Amazon, Apple, Tesla, het zijn allemaal bedrijven die iets produceren en/of een dienst leveren (intermediarsdienst, telefoon, auto). Als die bedrijven het heel goed doen en veel winst genereren, of in de toekomst naar verwachting veel winst zullen gaan genereren dan heeft dit een positief effect op de waarde van een aandeel, en dat is prima verklaarbaar en dat heb ik ook nooit bestreden. De koersontwikkeling van Amazon is 100% verklaarbaar aan de hand van deze economische rationale. Je kunt echter de ontwikkeling van de prijs van het aandeel Amazon op geen enkele manier met de koersontwikkeling van de Bitcoin vergelijken. Dan vergelijk je appels met bakstenen.

    Jouw veronderstelling is dat omdat ik geen believer ben, dat ik daarom dus de (waarde van de) achterliggende technologie niet begrijp. Als je een Bitcoin koopt ben je geen eigenaar van de achterliggende technologie. Je hebt gewoon een Bitcoin gekocht and that's it. De technologie die achter Bitcoin steekt is een vrij toegankelijke technologie die iedereen kan toepassen. Als je met Bitcoin nou eigenaar zou worden van (het patent) op de blockchain technologie, ja dan zou het misschien anders zijn... maar dat is niet zo.

    Tot slot maak je de vergelijking met een PC (directeur IBM) en zou je ook kunnen komen met de mobiele telefoon als voorbeeld, en later de smart phone. Dit zijn echter stuk voor stuk gebruiksvoorwerpen. Bitcoin is geen gebruiksvoorwerp. Je suggereert daarmee dat mensen uiteindelijk allemaal Bitcoin zullen willen hebben, maar die suggestie is een prachtig voorbeeld van een drogreden.

    Wat steeds in mijn posts terugkomt is de onmogelijkheid van de ontwikkeling van de koers van de Bitcoin in vergelijking tot de ontwikkeling van de koers van alle gangbare valuta. De koers van de Bitcoin zou een juiste weergave zijn van haar waarde indien je op dit moment een brood (als voorbeeld) zou moeten kopen voor 100.000 Euro, maar we weten allemaal dat dat niet het geval is. Als je ziet dat de prijs van een brood de afgelopen 10 jaar zo'n beetje van 1,50 Euro naar 2,00 Euro is gestegen (en de mensen bovendien ook zo'n 30% meer zijn gaan verdienen, maar dat terzijde) dan zou de waarde van een Bitcoin, gesteld dat die niet aan inflatie onderhevig is, hebben mogen stijgen van 10 eurocent 10 jaar geleden naar zo'n 13 of 14 eurocent nu. Tel er eventueel nog een paar cent bij op maar voor de overige 8999 Euro die je nu neerlegt voor een Bitcoin is geen economische rationale te geven.

    Dat is ook de reden dat ik steeds refereer aan een luchtkasteel. In dit geval een kasteel vol met lucht.

    Dit neemt niet weg dat de koers zeer volatiel kan zijn, het is er zelfs een verklaring voor, en het neemt ook niet weg dat de koers nog verder door kan stijgen, maar wat men dan koopt is lucht. Dat is du zelfs nog minder dan de tulpenbol tijdens de tulpenmanie. Toen kocht je voor de prijs van een grachtenpand ten minste nog iets, namelijk die zak met tulpenbollen.

    Kijk zo lang het goed gaat, gaat het goed, maar als je besluit om te investeren in Bitcoin, ben dan in ieder geval bereid om al je geld te verliezen. Het is op geen enkele manier te vergelijken met goud, inkomengenererende assets of winstmakende bedrijven. Die vergelijkingen zijn simpelweg onjuist.
    Na een dergelijke post voel ik echt een noodzaak om de discussie met je aan te gaan. Je lijkt vrij overtuigt dat je voldoende weet van Bitcoin maar slaat de plank een aantal keer volledig mis.

    Je geeft aan dat Bitcoin een valuta is, een medium of exchange dus. Dit zou betekenen dat voor een dergelijke usecase het netwerk miljoenen en miljoenen transacties per dag moet kunnen verwerken met een confirmation time die vele male hoger moet liggen, hier is bitcoin simpelweg (nog) niet klaar voor. Bitcoin in zijn huidige vorm is bedoeld als een store of value en met een stijgende marketcap/liquiditeit word dit voor de grotere jongens steeds interessanter.

    Vervolgens geef je aan dat de achterliggende technologie, namelijk blockchain, vrij makkelijk toegankelijk is die iedereen toe kan passen. Ik ben het met je eens dat ieder bedrijf of nepmunt blockchain technologie toe kan passen, maar je gaat voorbij aan de decentralisatie die hier bij komt kijken. Je doet nu net alsof ieder willekeurig persoon een blockchain op kan zetten waarbij het netwerk een hashrate heeft die in de buurt komt bij die van Bitcoin. Zelfs wanneer dat dit het geval is, is dit waarschijnlijk doordat een groot bedrijf (facebook, google, amazon) een poging gaan wagen, maar dan hangt er altijd een entity vast aan die blockchain waarmee de chain valt of staat. De historie van het Bitcoin netwerk is echt uniek en dat maakt Bitcoin uniek.

    De waarde van een bitcoin word bepaald door het overschot aan geld in de wereld, de dalende rente, en een gold marketcap die de toepasbaarheid ver overstijgt. Dat Bitcoin een riskante investering is moge duidelijk zijn, maar de blockchain technology gaat een blijvertje zijn en dan bet ik op Bitcoin.
  11. Studentenrekening 11 mei 2020 09:49
    Iemand opgevallen dat er een exponentiële groei is in het aantal ETH long posities op de futures markt?

    www.tradingview.com/symbols/ETHUSDLONGS/

    Zelfs tijdens de 15% drop steeg het aantal weer flink. Binnenkort wordt duidelijk wanneer ETH 2.0 wordt gelanceerd later dit jaar. De overstap van PoW naar PoS gaat vrijwel alle verkoopdruk van mining doen laten verdwijnen.

    Er wordt voorzichtig Juli 2020 genoemd, maar ik denk dat dat te vroeg zal zijn. Dat er FOMO zal ontstaan is vrijwel verzekerd. Risico is denk ik dat mogelijkheid de aandelen markten nog gaan klappen, dan zal er een mogelijk ontstaan om ook ETH waarschijnlijk goedkoper aan te kunnen schaffen.
  12. [verwijderd] 11 mei 2020 10:21
    quote:

    Studentenrekening schreef op 11 mei 2020 09:49:

    Er wordt voorzichtig Juli 2020 genoemd, maar ik denk dat dat te vroeg zal zijn. Dat er FOMO zal ontstaan is vrijwel verzekerd. Risico is denk ik dat mogelijkheid de aandelen markten nog gaan klappen, dan zal er een mogelijk ontstaan om ook ETH waarschijnlijk goedkoper aan te kunnen schaffen.
    Als ik jou was zou ik uitkijken met dergelijke aannames. Als een ding duidelijk is geworden in de afgelopen jaren, dan is het dat logica en cryptocurrency niet hand in hand gaan. Bovendien is de markt tot op het bot gemanipuleerd. Whales zullen mogelijk de prijs enigszins opdrijven om kleine beleggers het idee te geven dat er iets te halen valt om vervolgens weer de koers neer te halen. Daarnaast moet nog maar bezien worden of de door jou genoemde datum gehaald wordt. Deadlines zijn er om uitgesteld te worden in de wereld van cryptocurrency (voorbeeld: Constantinople zou oorspronkelijk 6 januari 2019 gelanceerd worden. We praten nu over juli 2020, ruim anderhalf jaar later (!)).
  13. Studentenrekening 11 mei 2020 15:13
    quote:

    Gebruikersnaam schreef op 11 mei 2020 10:21:

    [...]

    Als ik jou was zou ik uitkijken met dergelijke aannames. Als een ding duidelijk is geworden in de afgelopen jaren, dan is het dat logica en cryptocurrency niet hand in hand gaan. Bovendien is de markt tot op het bot gemanipuleerd. Whales zullen mogelijk de prijs enigszins opdrijven om kleine beleggers het idee te geven dat er iets te halen valt om vervolgens weer de koers neer te halen. Daarnaast moet nog maar bezien worden of de door jou genoemde datum gehaald wordt. Deadlines zijn er om uitgesteld te worden in de wereld van cryptocurrency (voorbeeld: Constantinople zou oorspronkelijk 6 januari 2019 gelanceerd worden. We praten nu over juli 2020, ruim anderhalf jaar later (!)).
    Ja, ik snap wat je zegt. Maar als je gaat wachten tot de definitieve datum beschikbaar is dan zal je waarschijnlijk 50% hoger inkopen dan de prijs nu staat. Mits de aandelenmarkten niet instorten, zal de prijs in aanloop naar ETH 2.0 zeker boven de huidige prijs uitkomen. De effecten van de overstap van PoW naar PoS zijn vele malen groter dan de halving van BTC. Daarbij moeten PoS stakers minimaal 32 ETH bezitten om zelfstandig een validator op te kunnen zetten (uiteraard is er altijd een mogelijkheid om aan te sluiten bij een pool). Het aantal wallets met 32 ETH neemt dan ook gestaag toe.

    Wat de prijs op de korte termijn gaat doen weet niemand, maar de enorme toename in long-posities kunnen een indicatie zijn dat whales binnenkort de spotprijs gaan pompen zodat ze die longs ook kunnen cashen...
39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.