Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Vakantie voorbij

Prijsanalyse bitcoin: Vakantie voorbij

Het lijkt wel alsof bitcoin ook kerstvakantie heeft gehad. Na twee weken van zeer lage volatiliteit, steeg de koers gisteravond plotseling weer.

Uitstel BAKKT

Het was een zeer onverwachte koersstijging, omdat de komst van het handelsplatform BAKKT juist voor de tweede keer is uitgesteld. De verwachtingen omtrent de komst van BAKKT waren zeer hooggespannen.

De cryptocommunity kijkt al maanden uit naar de komst van producten als bitcoin-futures en ETF’s. Er zijn vorig jaar veel aanvragen afgewezen. De hoop is dat deze reguliere producten de aandacht van institutioneel geld zullen trekken, waardoor er meer vraag naar bitcoin zal ontstaan. Dit is echter slechts speculatie.

Wat wel duidelijk is, is dat de komst van BAKKT en andere producten, nog even op zich laat wachten. Gelukkig lijkt het uitstel geen drukkend effect op de koers te hebben.

Want tegen de verwachtingen in, maakte de koers van bitcoin gisteravond dus een behoorlijke sprong. De koers schoot om precies te zijn $200 omhoog. Een stijging van deze proporties is al enkele weken niet meer gezien.

Daggrafiek

Kijkend naar de daggrafiek is ook geen negatieve koersbeweging te zien rondom het nieuws van BAKKT. Er heeft zich een hoofd & schouder patroon (H&S) gevormd, waarbij de koers tegen een belangrijke weerstandslijn aanbotst. Deze weerstandslijn is tevens de neklijn van het H&S patroon.

x


Deze neklijn bevindt zich op $4.100. Bij een opwaartse koersuitbraak van het patroon, kan de klap en flap regel worden toegepast. Dit geeft een koersdoel van $5.100.

x


De opwaartse beweging van zondagavond kwam als gevolg van de Ascending Triangle, die sinds eind december is gevormd (vanaf de rechterschouder). Dit is een koerspatroon dat doorgaans opwaarts uitbreekt, wat in bovenstaande situatie dus ook is gebeurd.

Ook is te zien dat de RSI zich vrij hoog bevindt. De koers moet eerst even adem halen voor er een nieuwe uitbraak kan plaatsvinden.

Samenvatting

  • Koers botst tegen neklijn van bullish H&S.
  • Uitbraak boven de $4100 geeft koersdoel van $5100.
  • RSI is overbought.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
32 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
deflationist
0
Crypto kan wel eens heel groot worden. Ik reken nergens op maar dit gaat niet meer weg.
keesdewit
0
Niets ten nadele van Madelon Vos overigens. Er is veel moeite gestoken in dit artikel en dat mag ook wel onderkend worden. Buiten dat ik een technische analyse voor cryptocurrencies niet veel waard vindt wil ik haar toch bedanken voor dit leuke artikel.
Pomper
0
quote:

erjee-ff schreef op 11 januari 2019 10:07:


[...]
Ik dacht altijd dat support een eerder dal was, en resistance een eerdere piek in de grafiek.
Maar er zijn hier vast wel TA goeroes die mij kunnen wijzen op de denkfout die ik maak, en een correcte uitleg kunnen geven.


Support en resistance worden gevormd door patronen , pieken en dalen, lijnen, fibo’s , ma’s , type bars, etc.

Dus....
Pomper
0
quote:

this guy schreef op 11 januari 2019 17:46:


Hier geloof ik totaal niet in. Zowel niet in crypto als in technische analyse. Ik zou liever zien dat iex wat meer fundamentele analyses gratis beschikbaar stelt dan dit soort geneuzel in de ruimte.Zie de reactie op de lijnen , hierboven gepost, moeilijker is het niet
domin8tor
0
Als je crypto blootstelling wilt, dan gewoon de BNB coin kopen.
Dit is de coin behorend bij de grootste exchange. Verdienen aan de handel. En doen aan een coin-burn (vergelijkbaar met share buyback). Dit is volledig anders dan bij Bitcoin of Ethereum of EOS, waar elke dag munten bijkomen door mining of staking. Je verwaterd daar met de dag. Bij BNB neemt je belang met het kwartaal toe door de burn.

Jammer dat er geen aandacht is voor de fundamentele verschillen. Persoonlijk twee coins ins bezit, waarvan 1 BNB is. Die zie ik als call-optie op de hele crypto markt. Je weet niet welke coin gaat doorbreken qua adoptie, maar als er eentje goed doorbreekt, zal die in ieder geval op Binance verhandeld worden. Daarmee verdien je alsnog aan crypto adoptie. Intussentijd zit je op een cash flow positieve coin, plus daarbij zijn ze hard om de infrastructuur te vormen voor adoptie met wallets en een eigen chain. Vergelijkbaar met Visa Mastercard in dat opzicht, bekijk die aandelenkoersen maar eens qua performance....

Andere coin is GET Protocol, eventueel leuk om hier een keer aandacht aan te schenken. Zeer kleine marketcap maar voegen met blockchain echt waarde toe door zwarte markt voor tickets te elimineren.
Japio_
0
quote:

domin8tor schreef op 12 januari 2019 10:38:


Als je crypto blootstelling wilt, dan gewoon de BNB coin kopen.
Dit is de coin behorend bij de grootste exchange. Verdienen aan de handel. En doen aan een coin-burn (vergelijkbaar met share buyback). Dit is volledig anders dan bij Bitcoin of Ethereum of EOS, waar elke dag munten bijkomen door mining of staking. Je verwaterd daar met de dag. Bij BNB neemt je belang met het kwartaal toe door de burn.Ik zal niet aan jouw geloof komen.

Een vergelijk met share buyback gaat niet op want er is geen pot van $ 1miljard die aan het eind van de rit wordt verdeeld aan de zittenblijvers; er rest namelijk helemaal niets als ook de laatste coin in rook opgaat.
Voor mij is het klatergoud, een briljante loterij waarbij de uitgever dollars maakt.

erjee-ff
0
quote:

Japio_ schreef op 12 januari 2019 21:01:


[...]

Ik zal niet aan jouw geloof komen.

Een vergelijk met share buyback gaat niet op want er is geen pot van $ 1miljard die aan het eind van de rit wordt verdeeld aan de zittenblijvers; er rest namelijk helemaal niets als ook de laatste coin in rook opgaat.
Voor mij is het klatergoud, een briljante loterij waarbij de uitgever dollars maakt.Zo lang de mining netwerken in de lucht blijven zal het blijven werken. In aanmerking genomen dat één partij niet 50% + 1 nodes in handen krijgt, dan valt het trust model onder het netwerk weg.
Japio_
0
quote:

Pomper schreef op 13 januari 2019 16:10:


www.tradingview.com/x/MKoCM5uu/
Perfect holding support


Trek maar een nieuw lijntje want de vorige hangt slap.


youtu.be/yEXQzkp5gZ8
32 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »