Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Weinig beweging

Prijsanalyse bitcoin: Weinig beweging

Bitcoin beweegt al weken nauwelijks. De volatiliteit is uit de markt en de spanning daarmee ook. Al weken staar ik naar hetzelfde driehoekpatroon, dat maar niet wil uitbreken.

De koers van bitcoin schommelt tussen de $6.200 en de $6.400. Ten tijde van schrijven is de volatiliteit eindelijk wat 'toegenomen'. De koers staat nu op $6.260, met een kleine min van 1,16% en dat is behoorlijk wat ten opzichte van de afgelopen dagen.

Deze periode was de koers van bitcoin zelfs minder volatiel dan de koers van Apple of Amazon, tweette ik al eerder

Consolidatie

Wat opvalt is dat het marktaandeel van bitcoin met haar 53,8% nog steeds behoorlijk hoog is. Een voorzichtige conclusie zou zijn: hoe meer onzekerheid er in de markt is, hoe eerder men een stapje terugneemt uit de altcoins naar first mover bitcoin.

Dit alles duidt op een consolidatiefase. Deze fase is de voorbereiding op een nieuwe uitbraak en is de volatiliteit dus zeer laag. Maar de koers staat nog steeds aan de vooravond van een grootse koersbeweging. 

De driehoek

Kijkend naar de daggrafiek wordt dit beeld bevestigd. De grafiek bevindt zich – nog stééds – in de Descending Triangle, die een 64% kans heeft op een neerwaartse uitbraak.

eurdol


Het volume is een belangrijke extra tool die in de gaten gehouden moet worden, ter bevestiging van een potentiële uitbraak.

Op de 4-uursgrafiek gaat het er bijna net zo aan toe als op de daggrafiek. De koers heeft na een val uit een Ascending Triangle steun op $6.220. Dit is een zeer sterk steunpunt, omdat hier zowel een horizontale, als een zijwaartse steunlijn loopt. De verwachting is dat de koers hier vandaag niet doorheen zal vallen.

eurdol


Een ander sterk steunpunt van twee kruisende lijnen bevindt zich op $6.120. De verwachting is dat de koers niet op korte termijn uit het driehoekpatroon zal breken. Daarom is het van belang om bovengenoemde steunlijnen in de gaten te houden.

Samenvatting

  • De koers van bitcoin bevindt zich in een consolidatiefase.
  • De koers staat aan de vooravond van een uitbraak.
  • Belangrijke steunlijnen bevinden zich op $6.220 en $6.120.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
deflationist
0
Helvan'18
0
Je kunt wachten tot je een ons weegt maar als het geen descending triangle is zal je verwachting nooit uitkomen…
IEXMadelon
0
Hi @deflationist,

Dank voor je bericht. Dat ligt inderdaad in de lijn der verwachtingen. Mocht je het interessant vinden om iets meer verdieping te krijgen... Elke week leg ik in mijn video de Technische Analyse extra helder uit, wellicht wat voor jou ;)

Have fun: www.youtube.com/watch?v=Sbgmt_ymkxs

Groet en een fijne avond!
Madelon Vos
Raphael11
0
Hoi Madelon,

Je spreekt ook heel vaak over de dat de bodem wordt aangestampt. dan is het toch niet heel logisch dat je daar voor 64% van de gevallen daar doorheen zakt? zou je dat kunnen toelichten?
Helvan'18
0
Is overigens allang duidelijk dat Bitcoin door haar hoeven zal gaan, maar niet vanwege een descending triangle…Weet niet wat jullie daarmee hebben want het is er geen!...
IEXMadelon
0
Hi,

Dank voor je bericht! Dat klopt.
De onderliggende bodem wordt aangestampt. Waar die bodem precies ligt is lastig te bepalen, echter duiden steeds meer signalen op een hogere bodem, gezien er achter de schermen veel gaande is.

Ik hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben.

Groet en een fijne avond!
Madelon
Helvan'18
0
Zuurkool, dat wordt aangestampt!, tenminste zo ging het vroeger…. Zullen de klompen van toen nu ook al gebruikt worden in/bij de handel? Is een vreemde wereld dat wel, maar zie dat toch niet zo snel gebeuren, laat staan voor me..
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »