Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin Core 0.16.0 laat koers stijgen

Bitcoin Core 0.16.0 laat bitcoin koers stijgen

Vandaag steeg de koers van bitcoin iets na 14:00 uur plotseling 6%. De koers brak zelfs uit boven de $10.000. Dit staat eigenlijk haaks op de bearish verwachtingen van vele analisten.

Technisch gezien was er geen reden voor de plotselinge stijging, maar fundamenteel was deze er wel degelijk.

Officiële release 0.16.0

Vandaag was namelijk de eerste officiële release van Bitcoin Core 0.16.0. Dit is de zestiende generatie van de oorspronkelijke software client die Satoshi Nakamoto iets meer dan negen jaar geleden lanceerde.

Onder toezicht van Bitcoin Core voorman Wladimir van der Laan werkte een team van honderd medewerkers maar liefst vijf maanden lang aan deze nieuwe update. Zoals gebruikelijk bij een nieuwe release, bevat Bitcoin Core 0.16.0 tal van prestatieverbeteringen, bugfixes en andere optimalisaties.

Deze nieuwe versie bevat met name verschillende toevoegingen in de interface van de bitcoin wallet. Bitcoin Core 0.16.0 maakt Segregated Witness (SegWit) volledig beschikbaar voor wallethouders.

Tijdelijk stabiel

Hier ging dan ook de meeste aandacht naar uit. Hierdoor wordt deze update ookwel de SegWit-special genoemd. 

Wat wel zeer opvallend is, is dat de koers van bitcoin vandaag opende op $9560 en op haar hoogste punt $10.360 aantikte. Nu lijkt de koers (tijdelijk) stablititeit te overvinden op $10.250. Of dit aanhoudt en hoe lang is nog maar de vraag.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links