Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bank of England: "Bitcoin is a failure"

Bank of England: "Bitcoin is a failure"

De gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, heeft een opvallend statement gemaakt over bitcoin: "Bitcoin is a failure". Dit deed hij tijdens een prive event van de London’s Regent’s University.

Deze verklaring werd gevolgd door zijn waardering voor de technologie die ten grondslag ligt aan bitcoin, namelijk de blockchain. Hierin verschilt de visie van Cartney niet wezenlijk ten opzichte van de visie van andere bankiers.

Econoom, investeerder en bitcoin adopter van het eerste uur, Tuur Demeester, zei op Twitter het volgende over het commentaar van Carney.

Mark Carney benoemt ook dat financiële organisaties momenteel in een transitiefase zitten. Dit komt volgens hem onder andere door de Brexit. 

Crypto's in het VK

In Groot-Brittannië wordt opgemerkt dat de interesse van de onroerendgoedbedrijven in cryptocurrencies aan het toenemen is. Echter, de bedrijven waarover gepraat wordt, zijn geen hippe start-ups, maar eeuwenoude ondernemingen.

Theresa May, premier van Groot-Brittannië, benadrukte onlangs dat de autoriteiten op de hoogte zijn van de cryptomarkt en pogen illegale activiteiten op dit gebied te bestrijden.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tampi
1
Ik verwacht nog wel meer van dit soort negatieve geluiden van (centrale)
banken.

Bitcoin staat symbool voor:
- Blockchain
- Vertrouwen, transparantie, fraudebestendig
- Decentralisatie van directe macht
- De cryptomunt

Bitcoin kan niet los worden gezien van de blockchain. Immers wanneer Bitcoin wordt gehackt dan heeft dit direct impact op het vertrouwen van alle andere blockchain projecten.

Blockchain digitaliseert vertrouwen, die normaal gesproken door een 3de, vaak centrale partij wordt afgegeven. Geld is ook een vorm van vertrouwen.

Bitcoin decentraliseert de macht. Hier is de meeste weerstand tegen. Een mens vertrouwt eerder een ander mens dan een geautomatiseerde machine (of software). Er is een hoop ongeloof aanwezig dat een stukje software ons monetaire systeem kan overnemen. Ja, het is waar!

Een gloeilamp is ook niet ontstaan door de kaars telkens maar te verbeteren. Maar juist omdat de kaars niet meer te verbeteren viel. De cryptomunt is ook niet ontstaan door telkens ons monetaire systeem te verbeteren. Ik denk zelf dat de cryptomunt is ontstaan doordat ons monetaire systeem niet meer kan worden verbeterd. Ons monetaire systeem zit op slot. Ik zie vooralsnog niet dat onze biljoenen schuld snel zal worden afbetaald. Zelfs niet in "goede" economische tijden. Daar leven we nu in, toch?

Het tijdperk van grootschalig gebruik van fiat is aan het eindigen. In Zweden zijn ze al heel ver. Er zijn erg veel winkels met bordjes: "No Cash"

Bitcoin is de eerste cryptomunt. Alle negatieve verhalen neem ik voor lief. Omdat Bitcoin ook voor een symbool staat, heeft het in mijn beleving meer waarde dan de meesten zich nu kunnen voorstellen.
8eWereldWonder
0
Nou, ik kan me er wel wat bij voorstellen...
Kijk... ik sta nooit in de winkel af te vragen of ik dat brood juist vandaag moet kopen, omdat ik morgen misschien niet meer voor mijn geld dat brood kan kopen of dat ik beter kan wachten tot morgen, omdat ik misschien wel voor hetzelfde geld 10.000 broden kan kopen.

Dat principe is slecht voor de economie... het is vergelijkbaar met toestanden zoals hyperinflatie.

Ik vraag me of of je zonder centrale macht, dit onder controle kunt krijgen.

Maar misschien is het even wachten totdat de bitcoin volwassen is?
Arod74
0
Normaal dat onroerendgoedbedrijven interesse hebben. Je boort nieuwe klanten aan, namelijk criminelen die hun geld willen witwassen en voor wie de prijs dus veel minder belangrijk is.

Blockchain is ook enorm overroepen. Het vindt opnieuw het wiel uit. Dergelijke software bestaat al.
De Kromme
0
ik denk dat de meeste (Nederlandse) crypto beleggers puur speculatief beleggen. Crypto munten worden anders gebruikt in andere delen van de wereld. Voor mij persoonlijk: een leuk alternatief voor Nederlandse aandelen: hoger risico, leerzaam, volatiel, maar zeker potentieel.
A_E_Niks
0
Beursgoeroe1969
0
Lekkere weergave van de koers ook op dit moment op IEX....
info van Mei '18 wordt weergegeven. 7900 dollar, terwijl de koerst 10.840 is...


Bijlage:
Vicks
0
Bedenk wel dat meer dan 70% van alle bitcoins in handen is van een select groepje. Een decentrale munt die feitelijk toch vrij centraal wordt geregisseerd. Immers, dat selecte groepje kan samen de toekomst (SegWits e.d.) van de bitcoin bepalen.
tampi
0
quote:

Vicks schreef op 22 feb 2018 om 11:49:


Bedenk wel dat meer dan 70% van alle bitcoins in handen is van een select groepje. Een decentrale munt die feitelijk toch vrij centraal wordt geregisseerd. Immers, dat selecte groepje kan samen de toekomst (SegWits e.d.) van de bitcoin bepalen.Ik herken bovenstaande uitspraak niet. Heb je een bron of is het giswerk? Ik heb de afgelopen tijd heel vaak een dergelijke uitspraak gelezen of gehoord.

Om te beginnen, de wereld is ongelijk verdeeld als het gaat om USDs:
Weet dat 1% van alle rijken de helft bezit van alle rijkdom:
www.demorgen.be/economie/nieuwe-studi...

Weet dat de 8 rijkste mensen op deze aarbol meer bezit dan 50% van alle armen:
www.theguardian.com/global-developmen...

Bovendien is het een illusie om te denken dat een selectief groepje de toekomst van Bitcoin kan bepalen. Het is net de natuur, de sterke eigenschappen worden behouden en doorgegeven aan het nageslacht, de niet-geselecteerde eigenschappen sterven af.

Deelnemers hebben een keuze bij Bitcoin. Wanneer Bitcoin door een selectief groepje zou worden bepaald, dan zal het aantal deelnemers omlaag gaan en mogelijk zelfs worden geforked. Dat laatste is nu al een aantal keer gebeurd.

Bitcoin is transparant en hier een lijst van alle wallets:
bitinfocharts.com/top-100-richest-bit...
Je kunt zelf exact uitrekenen hoe de verhoudingen echt liggen. Met als kanttekening, 1 wallet hoort vaak bij meerdere personen.
De Kromme
0
ik zei toch, daarom staat ie weer op € 8000 haha. Dat is de Bitcoin. In ieder geval actie.
Verkruimel
0
quote:

tampi schreef op 21 feb 2018 om 10:59:

Bitcoin decentraliseert de macht. Hier is de meeste weerstand tegen. Een mens vertrouwt eerder een ander mens dan een geautomatiseerde machine (of software). Er is een hoop ongeloof aanwezig dat een stukje software ons monetaire systeem kan overnemen. Ja, het is waar!

Was dat maar waar.
Een paar grote miners - vooral in China - bezit haast de complete "mining power". En we weten allemaal hoe betrouwbaar China is.

Een andere munt, zonder PoW, zal het wel worden, maar welke? Dat is waarom ik in een index ben gestapt, CombiCoin ( tinyurl.com/CombiCoin ). Wanneer de winnaar opstaat zal die in het mandje zitten.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord