Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Toezichthouders in VS om tafel over regulering crypto's

Toezichthouders in VS om tafel over regulering crypto's

Vandaag zullen de belangrijkste wetgevende instanties in Amerika om tafel gaan omtrent bitcoin en cryptocurrencies, tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse congres. Persbureau Reuters meldt dat de CFTC en de SEC een verklaring zullen afleggen voor het Senate Banking Committee over de risico's die digitale valuta's opleveren voor beleggers en het financiële systeem.

In het paper van de CFTC kwam het volgende naar voren:

“Virtual currencies ... likely require more attentive regulatory oversight in key areas, especially to the extent that retail investors are attracted to this space,” Giancarlo said in his testimony.

Wat er precies besproken zal worden en met welk doel is nog onduidelijk. Op dit moment is er in Amerika geen toezichthouder op gebied van cryptovaluta. Ook de handel in crytpovaluta's bevindt zich in een grijs gebied tussen de SEC, CFTC, de Treasury Department en overheidsinstanties.

Veel crypto-enthousiastelingen staan over het algemeen positief tegenover regulering. Er is echter een negatief sentiment ontstaan omtrent het woord zelf. We zien daarom dat ook rond dit nieuws de 'FUD' toeslaat en markt het zwaar heeft.

Alleen vandaag al daalde de bitcoinkoers met -15,52%. Ten tijde van schrijven noteert de koers 6.815 dollar.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ivet
0
misschien kan iemand mij e.e.a. verduidelijken omtrent dit bericht:

www.nu.nl/cryptovaluta/5130242/crimin...

ik neem aan dat je cryptomunten niet met cash kan betalen cq aanschaffen of vergis ik mij? Laat staan miljarden?

En wat op rekeningen staat waarmee cryptomunten worden aangeschaft is dan toch wel wit nietwaar (of laat men dat zwart staan waarmee dat in crypto's gestoken kan worden)?

Men wil ons toch laten geloven dat cashgeld gelijk staat aan zwartgeld en crimineel geld...toch?

Of gaat het om het gegeven dat men iets creeert uit 'het niets'(minen van crypto's) dat in een bestaand financieel systeem waarde wordt toegekend met gevolgen voor dat bestaande systeem? (want het geld dat in crypto's wordt gestoken wordt niet in bijv. vastgoed en consumptiegoederen gestoken...)
Verkruimel
0
quote:

ivet schreef op 12 feb 2018 om 22:12:

misschien kan iemand mij e.e.a. verduidelijken omtrent dit bericht:

www.nu.nl/cryptovaluta/5130242/crimin...
Er zijn "witwasmachines" ( likemp.com/info/bitcoin-washer ) op het net.

Voor een kleine vergoeding kun je daar je geld heensturen, en dan kun je ander geld terugnemen. Daardoor wordt het onmogelijk te zien wie aan wie een betaling heeft gedaan, want ik kan munten 1-100 in de wasmachine gooien, waarna jij er munten 101-200 (die er door anderen zijn ingegooid) uithaalt.

Jij kunt dan beweren dat je dat geld op een cryptoloterij ( gamblingbitcoin.com/bitcoin-lottery/ ) hebt gewonnen, en dat valt dan heel moeilijk te ontzenuwen. Het gebruik van de wasmachine kun je verklaren met de bewering dat je niet wilt dat je buren weten dat je gewonnen hebt.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord