Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tweede Kamer en DNB in gesprek over crypto's en ICO's

Tweede Kamer en DNB in gesprek over crypto's en ICO's

Wie wil weten hoe er in politiek Den Haag over bitcoin wordt gedacht kan morgen terecht aan het Binnenhof. Daar wordt een openbaar Rondetafelgesprek gevoerd over cryptocurrencies en ICO's. 

Petra Hielkema, divisiedirecteur Betalingsverkeer van de DNB, is een van de deelnemers aan dit gesprek. Vooraf heeft DNB al haar mening gegeven over het te bespreken onderwerp. Een paar highlights:

"DNB ziet bitcoin en andere crypto’s niet als geld. Het speculatieve karakter van beleggen in bitcoin en crypto’s, dat meer en meer in opkomst lijkt, baart DNB wel zorgen. DNB waarschuwt daarom voor de risico’s die zijn verbonden aan bitcoin, andere crypto's en ICO's en wijst op de afwezigheid van toezicht en een garantiestelsel."

"In het bijzonder wijst DNB op risico’s zoals witwassen en het financieren van criminaliteit, zeker op het moment dat crypto’s worden omgewisseld in euro’s (of andere valuta) en andersom. Ook houdt DNB eventuele handel in crypto’s door onder toezicht staande instellingen in de gaten. DNB beziet, in (inter-)nationaal verband, welke stappen er aanvullend nodig zijn in het toezicht."

"DNB vindt de technologie achter bitcoin, de blockchain, interessant en mogelijk veelbelovend. Daarom investeert DNB in kennis van deze technologie en experimenteert zij daarmee. Ook voert DNB gesprekken met nieuwe en bestaande partijen in de markt over mogelijke toepassingen, om zo vanuit haar rol bij te dragen aan innovatie."

Ook Teunis Brosen, econoom bij ING, sluit mogen aan bij het Rondetafelgesprek. Hij schreef net als DNB, een bijdrage omtrent zijn visie op de huidige crypto markt. 

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 januari 2018 10:06

    Je vraagt je af of DNB en overheid de kennis hebben om te praten over crypto.

    Met witwassen van gelden hoef je niet met crypto te doen.
    Aanbesteding gelden van de overheid, bouwplannen, steekpenningen komen aan het licht als wij 10 jaar verder zijn.

    Bovendien heeft Overheid/DNB geen idee hoe je crypto koopt.
    De meest exchanges willen dat je geld eerst overmaakt voordat je uberhaupt een crypto kunt kopen.

    Dus als je het over witwassen hebt, ga dan eerst checken of de banken, credit kaart organizaties hun controles in orde hebben want uiteindelijk moeten zij het geld over maken naar de wallet/exchanges.

    Dus witwassen.... = angst aanjagen om een ontwikkeling tegen te gaan.

    Het blijft een lachertje hoe overheid hier mee omgaat.

    Ze "killen" een technische hoogstaand ontwikkeling voor eigen parochie en het feit dat ze inkomsten missen.

    Welke analist, journalist trek erop uit om de overheid en DNB te informeren hoe crypto werkt en hoe je ze kan kopen.



  2. tampi 24 januari 2018 12:54
    Het besef moet nog komen bij de DNB/Overheid dat vrijwel alle crypto munten vele male goedkoper, effectiever, betrouwbaarder werken dan de Euro en USD.

    Verandering is lastig. Het idee dat we mogelijk een tijdperk in gaan dat geld mogelijk vrij wordt, of een stuk minder gereguleerd, maakt veel mensen al onzeker.

    De meeste mensen, werkzaam in topposities zoals die van de DNB of Overheid profiteren maximaal van de voordelen van ons hiërarchisch systeem. Deze groep mensen zullen in mijn beleving het langs vasthouden aan oude gewoontes en het vertrouwde fiat systeem. Deze oude gewoontes zorgen er wel voor (volgens Oxfam Novib) dat de rijken sneller rijk worden en de armen sneller arm.

    Ik heb alle bangmaak verhalen over cryptomunten al gehoord. Witwassen, bubbel, fraude, tulpen, fear to miss, pyramide, geen intrinsieke waarde, veel stroomverbruik etc. En toch blijven de mensen het kopen, rara, hoe kan dat? Word eens wakker!

    Maak de mens bang, dan verkoopt het wondermiddel beter. Benjamin Franklin zei 100 jaar geleden al dat de geschiedenis zich herhaalt, en dat de mensen die hun vrijheid inruilen tegen veiligheid, uiteindelijk geen van beide krijgen.

    Misschien is het niet verstandig om cryptomunten te kopen en zit het in een grote bubbel. Maar ik heb geen enkele overheid gehoord over dat de samenleving massaal op de pof leeft en dat we een potentiële schuldenberg bubbel hebben. En dan heb ik het nog niet eens over de derivaten bubbel.
  3. TA=verlies 24 januari 2018 13:23
    Ik lees het argument regelmatig dat de oude garde bang is voor verandering, voor digitalisering. Nu is fiat geld eigenlijk voor vele allang digitaal. Persoonlijk vind ik gewoon geld een mooi alternatief ernaast. Volledig afhankelijk zijn van cryptocurrencys lijkt me in veel situaties niet wenselijk. Daarnaast is zonder officiële regulering geen goed systeem mogelijk. Het lijkt Mooi, maar als je er wat langer over nadenkt, is regulering wel wat je wilt. Nu is spaargeld tot 100k gegarandeerd door de verketterde staat. Neem aan dat als er iets negatiefs plaats vindt op de blockchain die mensen staan te dringen bij het overheidsloket voor hulp.
  4. [verwijderd] 3 februari 2018 21:00

    Overheid moet een keer nadenken over de toekomst.
    Wij hebben een mening die gevormd is door de kennis die wij nu hebben maar niemand weet waar wij staan over 100 jaar.

    Daarom moet je als overheid open staan voor nieuwe ontwikkelingen en niet alles willen reguleren.

    Over 200 jasr vliegen we misschien idd met zelfbestuurbare auto die over de straat vliegt en maken onze kleinkinderen een reis om de aarde.

    Niemand weet het maar dat er dingen veranderen dat is zeker.
    De oermens had ons uitgelachen als je als visionaire had gezegd dat over een miljoen jaar de mensen op de maan zouden lopen.

    Dus overheid....denk eerst goed na en probeer een commissie in te stellen die echt onderzoek doet waar de mensheid staat na 100-200 -500 jaar.

    Dan is bitcoin wellicht "de munt" waar de mensheid later mee betaald en afrekend.

    Wie had in 1940 gedacht dat de "euro" munt zou komen in 2001 ????

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links