Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Daling op komst

Meerdere indices bewegen rondom hun toppen en weerstandszones en dus is het voor te veel mensen verleidelijk om koersen omlaag te praten en de winsten te verzilveren. De behoorlijke stijging op de beurs en de lage volumes geven geen krachtig en duurzaam positief signaal af.

Ik denk dat we ergens in de komende weken een flinke correctie voor de kiezen krijgen. De bijna 20% gestegen koersen geven daar namelijk weer aanleiding toe.

AEX
Precies vijf maanden geleden zagen we hetzelfde gebeuren op de beurzen als afgelopen vrijdag. Op de dag van expiratie bereikte de beursrally haar hoogste punt, waarna direct de verkoopknoppen ingedrukt werden.

Bij de AEX wijst het momentum omlaag, de voortschrijdend gemiddelden vlakken af en boven alles komt de AEX ook nog eens een stevige weerstandszone tegen. De 333-336 punten is een moeilijk te nemen horde.

Indien de daling binnenkort op gang komt ontstaat er een dubbele top. Onder de 328 punten is hierdoor het hek echt van de dam en kan er een flinke daling volgen.

EUR/USD
De eerdere bodemzone  rond 1,240 is nu een stevige weerstand geworden. Nu de koers hier dusdanig lang blijft zweven, wordt het snel duidelijk dat het over is met de pret. Er is geen verdere opwaartse beweging in te krijgen en hierdoor vervalt het positieve scenario. Het is een kwestie van tijd voor de EUR/USD opnieuw door het putje gaat.

Dell
Dell rapporteert na sluiting van de beurs vandaag de resultaten van het afgelopen kwartaal. Veel beleggers gaan inmiddels uit van dusdanig slecht nieuws dat er een "het-valt-wel-mee"-reactie op gang kan komen na bekendmaking van de daadwerkelijke cijfers.

Recent draaide voor het eerste sinds eind februari de trend naar een opwaartse beweging en ook mijn andere indicatoren staan op 'kopen'. Zo loopt het momentum alweer even op en ook de voortschrijdend gemiddelden krullen omhoog. Dé tip van de week is daarom: turbo long Dell!


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 augustus 2012 09:09
    ik verwacht ook een correctie. De RSI laat nog steeds negatieve divergentie zien, lage volumes en de index begint uitgeput te raken. Iedere dag probeert men de weerstand te breken, zonder succes. De beren zijn zich klaar aan het maken. Ook het feit dat het grootste gedeelte positief is geeft te denken. Ik wacht op de bevestiging onder de 330. De 312 moet mogelijk zijn. Daarna kan de blik weer opwaarts.
  2. [verwijderd] 21 augustus 2012 10:37
    Ik vind technische analyse maar bla bla bla. wel een goede manier om structueel te laat in te stappen en te laat weer uit te stappen.

    In mijn ogen dus geen knip voor de neus waard aangezien er geen analist is die structueel de beurs weet te voorspellen.

    als je alle beursgenoteerde namen op een groot rad zet en een flinke zwaai geeft en vervolgens deze aandelen koopt dan doe je het in de meeste gevallen beter dan de analisten adviezen opvolgen.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links