Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Daling op komst

Meerdere indices bewegen rondom hun toppen en weerstandszones en dus is het voor te veel mensen verleidelijk om koersen omlaag te praten en de winsten te verzilveren. De behoorlijke stijging op de beurs en de lage volumes geven geen krachtig en duurzaam positief signaal af.

Ik denk dat we ergens in de komende weken een flinke correctie voor de kiezen krijgen. De bijna 20% gestegen koersen geven daar namelijk weer aanleiding toe.

AEX
Precies vijf maanden geleden zagen we hetzelfde gebeuren op de beurzen als afgelopen vrijdag. Op de dag van expiratie bereikte de beursrally haar hoogste punt, waarna direct de verkoopknoppen ingedrukt werden.

Bij de AEX wijst het momentum omlaag, de voortschrijdend gemiddelden vlakken af en boven alles komt de AEX ook nog eens een stevige weerstandszone tegen. De 333-336 punten is een moeilijk te nemen horde.

Indien de daling binnenkort op gang komt ontstaat er een dubbele top. Onder de 328 punten is hierdoor het hek echt van de dam en kan er een flinke daling volgen.

EUR/USD
De eerdere bodemzone  rond 1,240 is nu een stevige weerstand geworden. Nu de koers hier dusdanig lang blijft zweven, wordt het snel duidelijk dat het over is met de pret. Er is geen verdere opwaartse beweging in te krijgen en hierdoor vervalt het positieve scenario. Het is een kwestie van tijd voor de EUR/USD opnieuw door het putje gaat.

Dell
Dell rapporteert na sluiting van de beurs vandaag de resultaten van het afgelopen kwartaal. Veel beleggers gaan inmiddels uit van dusdanig slecht nieuws dat er een "het-valt-wel-mee"-reactie op gang kan komen na bekendmaking van de daadwerkelijke cijfers.

Recent draaide voor het eerste sinds eind februari de trend naar een opwaartse beweging en ook mijn andere indicatoren staan op 'kopen'. Zo loopt het momentum alweer even op en ook de voortschrijdend gemiddelden krullen omhoog. Dé tip van de week is daarom: turbo long Dell!


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Gerelateerd

Turbo's en TA

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MickBe
0
ik verwacht ook een correctie. De RSI laat nog steeds negatieve divergentie zien, lage volumes en de index begint uitgeput te raken. Iedere dag probeert men de weerstand te breken, zonder succes. De beren zijn zich klaar aan het maken. Ook het feit dat het grootste gedeelte positief is geeft te denken. Ik wacht op de bevestiging onder de 330. De 312 moet mogelijk zijn. Daarna kan de blik weer opwaarts.
Jean
0
Ik zie het anders. Eindelijk zijn we weer terug op het niveau van maart. Bedrijfscijfers zijn best prima en kunnen we dan ook verder omhoog.
Scorpio_nl
0
heb ik geen grafieken voor nodig om te gokken dat na een paar dagen winst er wel een daling ( winstnemingen) zal komen
Paul
0
voor een turbobelegger zeggen dat er ''ergens in de komende weken'' een correctie komt lijkt me nu niet bepaald iets waarmee je als kunt gaan handelen.....ja met uberlage stoploss misschien
Valiare
1
Ik vind technische analyse maar bla bla bla. wel een goede manier om structueel te laat in te stappen en te laat weer uit te stappen.

In mijn ogen dus geen knip voor de neus waard aangezien er geen analist is die structueel de beurs weet te voorspellen.

als je alle beursgenoteerde namen op een groot rad zet en een flinke zwaai geeft en vervolgens deze aandelen koopt dan doe je het in de meeste gevallen beter dan de analisten adviezen opvolgen.
[verwijderd]
0
200% mee eens , andere verklaring is er gewoon niet . als men werkelijk tot bezinning komt , breekt de hel los . Dow maar "een paar punten"af van All time high .
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Hoe vaak moet de ECB je nog teleurstellen om dat niet te denken.
Ze hebben al 2 jaar de gelegenheid gehad voor verlossende uitspraken.
Met renteplafond hou je landen niet aan hun 3% grens.
Grexit is onvermijdelijk. AEX ver onder 300.
[verwijderd]
1
Beste Selwyn Duijvestijn, uw collega's Erem+Nikken hebben toch een geheel andere visie op de EUR/USD --> €1,27
Skater
0
Wanneer gaan we nu eens horen dat de hoge DOW en opleving in de AEX simpelweg inflatie zijn? Inflatie treft het grote geld toch eerder dan de samenleving?
[verwijderd]
0
Mijn analise:
Als we met de AEX door de 340 gaan, gaan we richting de 350.
Als we echter door de 320 zakken, dan kunnen we zomaar naar de 310 doordalen.
Booijhj
0
Als "ALS" NU wordt en het Nu te laat is, dan heeft "wat er toen gezegt is geen zin meer."
Victor S
0
"Meerdere indices bewegen rondom hun toppen en weerstandszones en dus is het voor te veel mensen verleidelijk om koersen omlaag te praten en de winsten te verzilveren."

Zoals iex.nl ook voor doet!
PatrickM
0
Je praat zelf ook de koers omlaag, dus je bent niet veel beter. En lage volumes. Wat is nieuw in de zomer? En nu werden dus niet alle verkoopknoppen ingedrukt.

Ik denk ook dat we gaan zakken ooit en weer gaan stijgen boven het huidige niveau. Ik begin denk ook een blog of column!
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Turbo's en TA

Column door: Selwyn Duijvestijn

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl k...

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente columns van Selwyn Duijvestijn

  1. mrt '16 The Big Short: Apple 19
  2. mrt '16 Zoek de groei 3
  3. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 542,09 -0,88%
  2. EUR/USD 1,1143 +0,56%
    Ga naar: Hefboomproducten

Gesponsorde links