Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Rondje winstnemingen

Het ESM mag niet gaan lenen van de ECB, waardoor de slagkracht van het fonds veel kleiner is dan door veel beleggers gehoopt werd. Het uitblijven van verregaande crisismaatregelen is een teleurstelling voor de markten en de Spaanse en Italiaanse rente loopt fors op.

Voldoende reden om naar beneden te kijken voor de markten. Zeker richting het weekend lijkt mij een rondje winstnemingen het meest voor de hand liggend. Ik heb in ieder geval een deel van mijn winsten verzilverd. BAM, SNS Reaal en RWE zijn uit mijn portefeuille.

Natuurlijk zijn veel aandelen uit de negatieve trend gekropen en wijzen de signalen voor de zomer op een mooi vervolg van de ingezette stijging, maar eerst verwacht ik nog een pas op de plaats.

Updates van posities waar ik eerder over schreef:

  • BinckBank: Mijn eerste koersdoel is nog steeds 7,00 euro, met stoploss op 5,98 euro.
  • Imtech: Zodra boven de 19,50 euro is een rit naar 22-23 euro zeer waarschijnlijk.
  • Google: Tradingrange 570-660 dollar blijft geldig. Ik zit daarom nog long.

PostNL
Vanaf de 2,50 euro begon het momentum omhoog te wijzen. Bij de doorbraak van de 3,00 euro werd ook de neerwaartse trend voor de langere termijn teniet gedaan. Inmiddels noteert de koers zo'n 10% hoger en wijzen alle pijlen omhoog. Mijn koersdoel van 4,50 euro blijft geldig.

Ten Cate

Ik schreef het al eerder voor de Oranjeselectie van IEX. Nadat Ten Cate een dubbele bodem plaatste op de bekende bodemzone rond de 19 euro, spuit het aandeel er vandoor. Ten Cate is er klaar voor. Ik zie de koers later dit jaar naar de 26 euro gaan.

Yahoo

Met een turbo long Yahoo speel ik in op een eventuele overname. Er gaan zowel geruchten dat er in 2012 wel iets moet gaan gebeuren. Waar rook is, is vuur. Tot die tijd beweegt Yahoo rustig in een tradingrange omhoog en omlaag.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in Yahoo, BinckBank en Google.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Selwyn Duijvestijn

Auteur:

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. Mijn vier grootste fouten
  2. Liever Barrick Gold, dan goud
  3. Monsterlijke sterk

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.