Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DSM: terugzakkende rechtshalf

DSM is de rechtshalf in de IEX selectie. Kenmerkend van deze positie is de mogelijkheid om bij een aanval mee op te komen via de vleugels en tegelijkertijd is het de juiste plek om terug te zakken indien nodig. Gezien het feit dat DSM vooral meebeweegt met de AEX, vind ik daarom de uitgekozen positie leuk gevonden van coach Pieter Kort. 

Fundamenteel nieuws lijkt een voorzet te willen geven naar een Turbo long. De Nederlandse chemische industrie is in 2012 namelijk goed begonnen. De productie steeg in het eerste kwartaal met bijna 3 procent en de omzet met 6 procent in vergelijking tot een jaar eerder. Bij de cijfers van  de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie  wordt aangegeven dat een goed vervolg vooral afhangt van de ontwikkelingen in de financiële wereld en de politiek in zowel Nederland als Europa.

De ontwikkelingen in Europa spelen tot dusver een grotere rol in de koersvorming dan de harde cijfers omtrent het bedrijf. DSM volgt de AEX hand-in-hand en de trend is daarom ook bij DSM duidelijk neerwaarts gericht. Al vanaf eind april werd de weg omlaag ingeslagen.

Steun rond 30-31 euro
Begeleid door de voortschrijdend gemiddelden geeft mijn trendindicator aan dat DSM een verdere daling tegemoet gaat. Het eerst volgende steunpunt ligt rond de 30-31 euro. Pas boven de 40 euro wordt de negatieve trend teniet gedaan en is er reden voor enthousiasme. Wat dat betreft wordt het aardige fundamentele nieuws aardig in de wind geslagen.

Er ligt een stevige topzone op 44 euro. Eerder dit jaar stootte DSM tot driemaal toe tegen deze weerstand aan en wist niet langs deze ijzersterke verdediging te komen. Zelfs bij een trendommekeer boven de 40 euro, is er dus maar beperkte ruimte omhoog.

Wie wil scoren met DSM moet in mijn ogen daarom nog even afwachten. Als de koers boven de 40 euro uitkomst zit er een verder ritje omhoog naar de 44 euro in het vat. Onder de 37 euro wordt het duidelijk dat er geen dubbele bodem wordt geplaatst en zie ik DSM juist als een geschikte shortkandidaat. Deze rechtsbuiten kan dat terugzakken naar de achterlijn op 31 euro.

Selwyn Duijvestijn heeft op het  moment van publiceren geen posities in DSM.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links