Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verrassende namen!

Wall Street is gisteren hoger gesloten, met name vanwege een onverwachte stijging van de inkoopmanagersindex voor de industrie in april. De onverwachte stijging van de index toont dat het Amerikaans economisch herstel er niet zo slecht voor staat als veel beleggesr denken.

Dit cijfer toont op macro-economisch vlak aan dat er voldoende reden blijft om omhoog te kijken. Te zeer afgestrafte fondsen oppikken is dus nog steeds mijn motto. KPN, SBM Offshore, PostNL en zelfs Research in Motion zijn in mijn ogen zeer zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Heijmans
Heijmans is zo’n zeer afgestraft aandeel dat interessant is om te volgen. Het momentum geeft een koopsignaal voor de korte termijn en de positieve trend wordt boven de 7,50 euro weer hervat. Als dat punt wordt bereikt stap ik vol overtuiging in voor een rit naar de 9,00 euro.

TomTom
Lang heb ik mij (terecht) negatief uitgelaten over TomTom. Dankzij al het nieuws rondom een beursexit is er echter weer reden voor enthousiasme. De trend is eer positief en het momentum wijst omhoog. Ik blijf geen fan van het aandeel, maar technisch gezien mankeert er niets meer aan TomTom.

Rolls Royce
Later deze week komt Rolls Royce met de eerstekwartaalcijfers naar buiten. Voor de meeste Nederlandse beleggers is dit een redelijk exotisch aandeel. In de onderstaande weekgrafiek ziet u echter dat u Rolls Royce onterecht links heeft laten liggen. Het plaatje komt dicht in de buurt van het koersverloop van Apple!

Ik volg de koers vooral om te zien hoe de luxegoederen in de markt liggen en gebruik het als hulpmiddel om de toestand van de economie af te leiden. Tot dusver is die prima!


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 mei 2012 09:30
    Om maar aan te geven wat een "self-made" expert doet - Rolls Royce holding is de holding voor Rolls Royce, de motorenbouwer voor vliegtuigen. Al jaren de kernactiviteit van Rolls Royce... TA betekent nog niet inhoudelijk kennis van de zaak (en gebrek aan kennis is OOK einde van het vermaak...)
  2. [verwijderd] 2 mei 2012 10:24
    Op 17-4 schreef je dat je een dag eerder long KPN bent gegaan. Inmiddels staat KPN op 6,64 ipv 7 en doet bijv de ABN TL 4.9 geen 2,66 meer (koers 16-4) maar 2,27. Een performance van -15%! Kun je je strategie op KPN met bijbehorende stop-loss ajb nog iets meer toelichten? Ik ben ook benieuwd hoe je sinds 16-4 je positie op KPN hebt gemanaged. Tussentijds bijgekocht? Of verkocht? Ik lees je stukjes graag en ben benieuwd naar je transparante (en hopelijk leerzame) antwoord.
  3. elschenk 2 mei 2012 10:43
    Hoe dan ook het aandeel daalt, tegen beter weten in: "Nu KPN kopen is ook een goed voorbeeld van contrair handelen. De trend is onder 7,25 euro nog negatief en het lijkt erop dat het gros van de beleggers het even niet ziet zitten. Het momentum geeft al een verdere opleving aan" werd verleden week al gekwetterd. Volgens mij speelt hier een oude truc, het volksaandeel de stront in praten, het volk verkoopt tot op het laagst en zie de professionele belegger pikt het aandeel dan pas weer op en de oorspronkelijke koersdoelen zijn in no time opnieuw actueel!
  4. shewolf 2 mei 2012 14:23
    voor de goede orde: het beursgenoteerde Rolls Royce heeft niets, maar dan ook niets meer van doen met luxe goederen. Het is sinds de afspitsing van de automobieltak incl. de merknaam Rolls Royce, gevolgd verkoop aan BMW, UITSLUITEND actief in vliegtuigmotoren - zowel bestemd voor gevechtsvliegtuigen als de civiele luchtvaart.
  5. johjoh 2 mei 2012 18:32
    quote:

    koutstaal schreef op 2 mei 2012 14:23:

    voor de goede orde: het beursgenoteerde Rolls Royce heeft niets, maar dan ook niets meer van doen met luxe goederen. Het is sinds de afspitsing van de automobieltak incl. de merknaam Rolls Royce, gevolgd verkoop aan BMW, UITSLUITEND actief in vliegtuigmotoren - zowel bestemd voor gevechtsvliegtuigen als de civiele luchtvaart.
    oorlog voeren is luxe?
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links