Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over Just Eat Takeaway, GrubHub, de shorts én de concurrentie

Over Just Eat Takeaway, GrubHub, de shorts én de concurrentie

Ze zijn er nog altijd druk mee daar bij Just Eat Takeaway (JET). Op 11 juni is het alweer een jaar geleden dat het bedrijf van Jitse Groen $7,3 miljard bood op het  (verlieslatende) Amerikaanse GrubHub. Een bod volledig in aandelen - de verhouding zou 70%-30% worden in de nieuwe combi - en nul komma nul cash.

Sindsdien zijn de aandeelhouders van zowel JET...


... als GrubHub niet zo heel veel wijzer geworden.

Ik hoef u niet te vertellen wat de brede markt in deze periode deed, om van technologie maar helemaal te zwijgen. Niet-winstgevende tech is dit jaar wel bar en boos, maar nu dwaal ik af. Als Jetter of Grubber kijkt u gefrustreerd naar de koers, toch? Punt.


Wie dat niet doen zijn de vele shorters in JET, het is ook meest geshorte Amsterdamse aandeel. Ik arceer Q2 2020, vanaf het bod lopen de shorts weer op, net nadat ze zo lekker straks waren afgekomen (of gesqueezed). Ofwel een deel van markt is sceptisch over die overname is de simpele conclusie? 

Wat dacht u van de concurrentie van JET? Hier houden alleen de feiten op in dit stukje en mag u gaan speculeren. Want is de reden dat Delivery Hero terug keert in Duitsland en DoorDash momenteel personeel zoekt in dat land (één keer raden waarom) om JET dwars te zitten en de koers van het aandeel te drukken?

Want Duitsland is dé markt in Europa en voor JET. Hoe lager de koers, hoe onaantrekkelijker die overname. En volgt u zelf Groen maar op Twitter, die niet vies is van oorlogsretoriek; in deze sector gaat het er bikkelhard aan toe. Want, zoals de JET-CEO het zelf stelt, alleen de nummer één in een land verdient geld.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links