Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rentes stijgen weer, (onze) technologie daalt

U ziet de AEX de winst weer weggeven en dat komt vooral door wegzakkende technologie - ASMI voorop. Waarschijnlijk heeft dit te maken met dat het rentespook toch weer de kop op steekt? De VS tienjaars trekt zeven basispunten aan tot boven 1,50% en de Duitse doet er vier bij.

Dure technologie - de duurste sector met de meeste koerswinst en het minste dividendrendement - bleek vorige week al het meest gevoelig voor de rentestijging. De S&P 500 future doet nu -0,1%, waar die van de Nasdaq -0,3% doet, dus het blijft vooralsnog marktbreed binnen de perken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 apr Vooruitblik: Records en hoofdbrekens 1
  2. 16 apr BeursVandaag: Gaat het nog een beetje? 4
  3. 15 apr BP, Shell en een enorme viezerik 5

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare