Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nu nog goedkopere trackers

Dit, even tussendoor. We zijn zo gezegend dat we anno nu mogen beleggen. Nog maar dertig jaar geleden was dit allemaal compleet ondenkbaar en vooral héél véél duurder. En dat allemaal dankzij Wall Street, mag ook wel eens gezegd. Dat is net de zee uit onze gebeden: de Big Board geeft en de Big Board neemt.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 11:15 Inflatieverwachtingen lopen op
 2. 10:05 "Pensioenen in 2021 niet omlaag, als..."
 3. 10:00 Oppervlakkige rust Damrak

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ffff 26 oktober 2020 12:18
  Arend Jan,

  Wat heb jij toch tegen Duitsers....? Een vorige keer ging je ook al zo te keer tegen Duitse bedrijven.

  Als je onderstaande regels leest van je collegae van De Tijd, krijg je toch een ander beeld: De omzet in deze gruwelijke Covid tijden is ongeveer 5 procent minder dan men verwacht had. Eigenlijk een heel goede prestatie nu zoveel bedrijven op deel van hun capaciteiten werken en met al die thuisblijvers.
  Het bedrijf heeft wellicht zitten slapen???? Kom op zeg, 95 procent realiseren in deze tijd is eigenlijk helemaal niet slecht. De verklaring voor de koersval geven ze in de volgende alinea.

  Diporder 96 Euro opgegeven. Mag je ook nog weten.


  SAP rekent nu, bij constante wisselkoersen, op een omzet tussen 27,2 en 27,8 miljard euro in 2020. Eerder rekende het bedrijf op 27,8 tot 28,5 miljard euro. Dat lijkt niet zo'n groot verschil om een koersdaling van 20 procent bij opening van de beurs maandag, de grootste sinds 1999, te verantwoorden.

  Volgens analisten zit de ontgoocheling van beleggers vooral in de vooruitzichten op middellange termijn.
  Volgens analisten zit de ontgoocheling vooral in de vooruitzichten op middellange termijn. In vergelijking met de ambitie die in april vorig jaar uitgesproken werd, gaat bijvoorbeeld de beoogde operationele winstmarge tegen 2023 met 4 à 5 procentpunten achteruit. 'Het komt erop neer dat de huidige consensusverwachtingen voor de winst per aandeel over de periode 2021-2023 met ongeveer 15 à 20 procent moeten dalen', zegt Citi-analist Amit Harchandani.

  Peter
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare