Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rabobank +7,4%

Rabobank +7,4% ziet er toch een beetje raar uit en nee, het is zeker geen aandeel. Ik vroeg het ooit zelf aan CEO Wiebe Draijer of die dingen obligaties zijn met het risico van aandelen. Dat vond hij een goede omschrijving, dus laten we daar maar op houden. Zo vindt hij misschien ook stockrente een mooie term.

Want dividend is het niet, dat is een winstuitkering op eigen vermogen en rente of coupon is een vergoeding op vreemd vermogen. Dat was ook de aanleiding voor IEX om tegen de beslissing van Rabobank om de vergoeding op die certificaten in te houden, in navolging van de banken die geen dividend morgen betalen.

Geen dividend, maar rente en die verplichting moest Rabobank volgens ons gewoon nakomen. Daar dacht Rabobank anders over. Hoe dan ook, u krijgt dus toch een vergoeding op uw certificaten, zolang u er maar geen officiële term aan verbindt. Spreken we dat dan maar af? Hier het hele verhaal hoe het zit.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 10:05 "Pensioenen in 2021 niet omlaag, als..."
  2. 10:00 Oppervlakkige rust Damrak
  3. 09:30 Fugro in vuur en vlam 3

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare