Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Dead cat bounce Shell

Mooie vondst, maar op het Damrak hebben we wel een heuse dead cat bounce: Shell!

Handelaren kennende zitten ze ze long als zoiets roepen, maar dat heb ik bij deze niet gechecked. Als u ergens iemand in de verte hard hoort lachen, is het Martijn? Nee, ik weet niet waarom Shell zo hard stijgt vandaag, maar ik moest onmiddellijk aan deze tweet denken hieronder van gisteren van deze gewiekste handelaar.

Misschien is het ook wel zo, Shell doet op deze koers 5% dividend en gaat naar verluid (schreef Reuters dit voorjaar) nog dit jaar zwáár reorganiseren. Ik houd de aandelen ook, ik maak er ook een keurige 4% op, maar als u van €30 ofzo komt en het echt niet meer weet, moet u proberen even helemaal blanco te gaan.

Wilt u, gegeven omstandigheden, cijfers en vooruitzichten, dit energiebedrijf voor ongeveer €11,50 en 5% dividend hebben? Zo ja, blijft u zitten. Zo nee, gaat u er alsnog uit. Dan moet u meteen harrrde afspraken met u zelf maken om te voorkomen, dat u nog een keer na zo'n martelgang naar beneden er alsnog uit gaat.

Neergaande trend, wat dat betreft is er nog geen enkeld reden voor haast. Wel is er een tegenbeweging vandaag op mooi volume. Dat kan het begin zijn van, maar daar is nog veel bevestiging voor nodig. Dan is meteen de meeste koerswinst ook verdwenen, dat dan weer wel.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.