Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stiekeme stijger Corbion

Stiekeme stijger Corbion

DSM en IMCD zijn de stiekeme stijgers in de AEX. Zelden in beeld, er is bijna nooit nieuws en reuring is doorgaans helemaal ver te zoeken. Beide fondsen, waar u sowieso al niet zoveel over te klagen hebt, dikken dit jaar om en nabij 15% aan. In de AMX zit echter ook een stiekeme stijger die nog harder gaat: Corbion.

Vandaag behoort het aandeel weer tot de uitblinkers, vrij geruisloos staat er weer een all time high en dit jaar is de score bijna +40%. Of was dat u wel opgevallen?  Het meest bijzondere aan Corbion vind ik dat een aandeel dat bijna twintig jaar dood geld is, toch lucratief kan zijn. Gelukkig hebben we het dividend nog dus. 

Corbion en daarvoor CSM is al heel lang genoteerd en ja, vooral in de jaren tachtig en eerste helft jaren negentig was het een pareltje.


Daarna begon het gedonder, het bedrijf was jaren de richting kwijt. De laatste grote reorganisatie was in 2013 met de verkoop van de bakkerij-activiteiten, waar het concern juist een paar jaar eerder nog groot op inzette. Bio-ingrediënten werd vanaf toen de business en het bedrijf doopte zichzelf om in Corbion.


Er is een zekere gelijkenis met DSM, dat regelmatig als potentiële koper werd genoemd.dat stapte ook over van ooit bulk(chemie) op hoogwaardige stoffen, die veel meer waarde scheppen. Moet u Corbion nog kopen? Ik vind het zelf duur voor zulke, helaas nog altijd grillige cijfers. Dit vindt onze beleggersdesk.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 10 mei PostNL in de prik, commodities en coins stelen show voorbeurs 4
  2. 10 mei Hogere, goedkopere AEX
  3. 07 mei Cijfers en drukte voorbeurs en Fed waarschuwt voor beurs

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Corbion 49,140 10 mei
+0,200
+0,41%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare