Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Just Eat (it) Takeaway

(AJK) Just Eat Takeaway wordt niet genoemd in het stuk, maar de boodschap is ook voor haar. Het is het natuurlijke spanningsveld tussen bezorger en restaurant, ze hebben elkaar beide nodig, maar moeten opletten elkaar letterlijk niet op te eten. De weegschaal buigt anno nu echter naar de bezorgers door die dicteren?

Het moment is goed gekozen van deze lobby om het aan te kaarten bij de Federal Trade Commission, want het Amerikaanse Congres zet serieus haar tanden (in de praktijken) van Big Tech. Het momentum lijkt nu in het nadeel van technologie. De publieke opinie dan. Niet de omzetten, winsten en marges. Die denderen door.

Ruzie met restaurants is zeker een risico voor Just Eat Takeaway, om van de mededingingsautoriteiten maar te zwijgen. Dat u het even weet met die prachtige rapportage vandaag van het oranje bezorgbedrijf en €100 (stond al even dik op het bord) en de all time high op €102,30 op schootsafstand.

Just Eat it, waar kennen we dat ook alweer van? Ah:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.