Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Er wapperen rode vlaggen op beurs

(AJK) Suckers spotten doet u hier.

Het gaat maar door en u weet wie:

Zeg het maar, aan wie doet Tesla u het meeste denken? Uhm, ik weet het niet. Er schiet mij zelfs geen naam uit de roemruchte dotcom bubbel te boven. Dan de geschiedenisboeken maar. Google en lees, geweldige verhalen dit. Niet voor de aandeelhouders, dat zeker niet, maar u begrijpt mij.  

U weet wel waarom Tesla hard gaat. Omdat het kan en gebeurt. Verder niet over nadenken. Gewoon hebzucht. Een paar worden hier rijk van - de zeldzamen die ooit kochten en nooit verkochten - maar de grote goegemeente zien we wellicht nooit meer in aandelenland terug, als dit er weer eentje is. Wat voor eentje? 

Ik voel mij niet lekker in deze markt. Ik geef het grif toe, bij mij speelt ook een rol dat het deze zomer twintig jaar geleden is: top dotcom bubble. Die beurs heeft mij als belegger gevormd. Zoals u ook misschien ook, of 1987, 2008 of... u gaat er eentje van 2020 worden. Wie weet. Of niet. Dat hoop ik dan maar.

U kunt hier wel een melkboerenhondenbeurswijsheid halen 

U krijgt er nog eentje van mij om mijn rode vlaggenpunt af te maken. Hopelijk is dit een ongelukje Karel, want wat mij pas écht aan de dotcom hype doet denken, is dat beursmensen (die beter weten, of horen te weten) gaan roepen dat er geen risico meer is in de markt. En dat suggereert Karel.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 06 aug ING, stroppenpot, dividend en NN
  2. 06 aug Meevallende jobless claims vallen tegen
  3. 06 aug Spannend! Uit mails Jeff, Mark, Sundar en Tim

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare