Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever: wiens probleem is het nou?

Unilever: wiens probleem is het nou?

De primeur is van Eva Wiessing, zij heeft de moeite genomen het jaarverslag van Unilever uit te pluizen. Bij BAM loonde dat eerder deze week helaas ook al - die affaire in Keulen die vandaag echter even wat naar de achtergrond schuift door alweer andere... U weet het intussen. Unilever dus.

De koers lijkt er niet op te bewegen en de vraag is of dat ook nodig is. Er staan 1,45 miljard aandelen uit, ofwel genoemde bedragen zijn rond een dubbeltje tot ruim veertig cent per aandeel. Analisten gaan dit jaar uit van €2,47 winst per aandeel, om deze bedragen een beetje te plaatsen.

Vraaag is echter of u zo moet rekenen. Want wiens probleem is dit nu, of, om in beurstermen te denken, bij wie ligt het risico? Is dat Unies zelf, de Britse of Nederlandse fiscus, of een combinatie? Collega Martin Crum chat mij dit en korter en duidelijker kan bijna niet.

 • In 1e lijn belastingdienst NL en VK
 • In 2e lijn overheid NL en VK
 • In 3e lijn: dubbel betalen voor Unies (worst case scenario)

Kortom, VK en Nederland moeten gewoon een compromis sluiten. En als ze er niet uitkomen en Unilever dreigt dubbel belasting te moeten gaan betalen, kan ze altijd nog van Londen naar een brievenbus aan een Amsterdamse gracht of een achterafstraatje op Schiphol-Rijk verhuizen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 11 aug Er zijn 160 corona vaccins: welk aandeel moet u...?
 2. 11 aug +330%: Hong Kong protesteert via... de beurs?!
 3. 11 aug Eerste augustuscijfer: ZEW-index vliegt

Gerelateerd

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. UNILEVER 49,020 11 aug
  0,000
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare