Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

AEX en S&P 500 en de 'riot rally'

(AJK) Riot rally, mooie vondst. Eerst gedwongen sluiting door corona en dan moet je weer vrezen voor vernieling, mishandeling, plundering en soms zelfs nog erger: 2020 is nu al een compleet rampjaar voor veel ondernemers (in de VS). En de markten? Die stijgen door.

Ho! Zo gaat het altijd. Frappant is het dat tal van media en journalisten altijd weer een verband (proberen) te legggen, zoeken of suggeren tussen maatschappelijke gebeurtenissen en de beurs. Alles wordt er altijd, als het zo uitkomt, bijgesleept om koersen en markten te duiden, behalve... winsten en omzetten van bedrijven.

Serieus, hebt u ooit op radio, tv of in de kant gelezen dat de beurzen stijgen, omdat de winsten oplopen? Nee, nog nooit, misschien een keer in FD of DFT, maar daar houdt het wel mee op. Niettemin kúnnen deze rellen impact krijgen op de winsten. Daarvoor moet de boel nog verder escaleren, maar men weet maar nooit.

Er is nog een puntje. Na Twitter is er nu ook gedoe bij Facebook, als socialmediaplatform kan je het anno nu niet snel goed doen. Ik ben nog van de generatie dat je intern alles mag zeggen, maar dat naar buiten toe de neuzen altijd dezelfde kant uitstaan. Personeel met Een Mening, straks wordt het nog een risico bij aandelen...


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.