Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

De olie en de wijsheid. Letterlijk

(AJK) Rondje olieprijs weer, of beter gezegd: olieprijzen. Dit zijn de CME WTI futures. Formeel is juni nu de prijs, maar u snapt waarom ik de juli future uitklap. Ongelooflijk hoeveel dollartjes, die steeds duurder worden, hiertussen zitten. De mammoettankers op de rede van Rotterdam doen tikkertje in de spreads.

No guts, no glory! Intussen durf ik wel te stellen dan we de bodem hebben gezien :-)  

Om het nog ingewikkelder te maken. Uhm ja, typisch zoiets waarbij de snelste denkers en beste hoofdrekenaars er weer met de meeste winst vandoor gaan.

U wilt ook winst. Hoe? Nico heeft daar een heel mooi verhaal over - van de heetste futures tot de veiligste dividendaandelen - en ik beperk mij in mijn stijl maar tot een tracker. Dit is de beroemde Wisdom Tree ETF die louter in futures voor de komende maand doet en volgens mij bij de meeste brokers verkrijgbaar is.

Hm, dit vloekt natuurlijk met mijn beleggingsstrategie. Het is natuurlijk alleen zo dat in zo'n markt er allerlei niet te versmaden kansen en mogelijkheden voorbijkomen. Dit is ook weer zo'n eentje, dunkt mij, ik heb eigenlijk wel zin... en veel tijd om na te denken geeft Mr. Market nooit bij de echte buitenkansjes.

Ik heb trouwens ook al exposure naar de oliemarkt met vooral Royal Dutch Shell.

Nog even waarom ik dit vind vloeken met mijn beleggingsstijl. Ik moet mijn eigen pensioen beleggen, ben daar ooit veel te laat mee begonnen, waardoor ik geen ruimte voor spielerie heb. Laat staan grote risico's. Daarom wil ik ook zo veel mogelijk yield, om zo min mogelijk van prijzen en timing afhankelijk te zijn.

En olie yieldt niet. Op lange termijn is dat funest, maar op korte termijn zijn er natuurlijk mooie koersklappers te maken. Ik denk toch dat ik het niet doe. Van het een komt namelijk het ander en voor ik het weet, zit ik ook weer de hele dag te rommelen. Daar heb ik nooit succes mee gehad. Met lang beleggen wel.

Ik word intussen op mijn vingers getikt:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.