Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aegon, NN (en ene Lard Friese)

(AJK) Het is een van de meest opmerkelijke baanwissels ooit op het Damrak. Terugkeren naar het oude, maar wel een maatje kleiner nest (€11,8 om €8,4 miljard beurswaarde). Volgende maand begint ex-NN CEO Lard Friese als CEO van Aegon. Hoe zou hij vandaag naar de koersen kijken? 

Niks fundamenteels of technisch, maar zomaar een puur opportunistische gedachte (met de switch van Friese in het achterhoofd): wie durft nu met die forse bewegingen NN's in te ruilen voor Aegons?

Of toch maar ASR? Hier de koersen van onze verzekeraars sinds de laatste aan de beurs debuteerde. Voor de goede orde, Aegon is met haar (Amerikaanse) lijfrente business het meest gevoelig voor de lage rentes. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 BeursVandaag: 14,6%, 17,7% & 22,6%
 2. 07:00 Vooruitblik: Álles is fántástisch!
 3. 29 nov IEX Podcast: Alles over Pharming, BAM en Unibail 9

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Aegon 3,058 27 nov
  0,000
  0,00%
 2. ASR Nederland 31,720 27 nov
  0,000
  0,00%
 3. NN Group 34,420 27 nov
  0,000
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare