Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Naar hoop van vrees

Liveblog: Naar hoop van vrees

Update 16:00 uur: Pharming

Beetje lange grafiek, maar u hebt zeker kortere binnen handbereik. Ga maar kijken.

 


Update 15:30 uur: Overnames

Verhip, goed bedacht van Nico. Zeg het maar. Of dacht u aan Corbion, Lucas Bols, of ze ghet maar:

 


Update 15:00 uur: PostNL

Dik 340K in één keer, da's vrij veel voor Post-begrippen.

<p

 


Update 14:45 uur: Handelsoorlog

Als ik dit publiceer staat er net AEX 600 op het bord. Heel verhaal, kort citaat:

U.S. and Chinese trade negotiators are laying the groundwork for a delay of a fresh round of tariffs set to kick in on Dec. 15, according to officials on both sides, as they continue to haggle over how to get Beijing to commit to massive purchases of U.S. farm products President Trump is insisting on for a near-term deal.

 


Update 14:20 uur: Twee keer Volcker

Twee prachtige in memoriams. Aanraders.

Tegen Edin zou ik ook wil zeggen dat ik nog een centrale bankier ken - hij nam net afscheid - die zich ook van niets en niemand een barst aan trok en deed wat hem goed dunkte. Over hem is Edin dan weer minder positief. De geschiedenis gaat zeker het oordeel vellen.

 


Update 11:20 uur: Groene leningen

Omdat iemand kritisch moet zijn?

Van harte hoop ik dat ik ongelijk heb. Ik moet hierbij alleen aan het vorige decennium denken, toen we met z'n allen - niet alleen de banken die exclusief de schuld kregen - ook de mooiste namen voor financiële producten verzonnen, die de lading absoluut niet dekten.

Subprime en Alt A leningen hebben zelfs de geschiedenisboeken gehaald: pure junk waar de kredietboeren tegen betaling Triple A op plakten. Zie die terminologie in het plaatje; mede daarom denk ik eraan. Misschien gaat klimaatcrisis zo ooit nog een beursterm worden.

Gewone overheidsleningen die groen worden genoemd - en dus een premie doen, want ze zijn niet aan te slepen - en doodgewone aandelen die ineens in allerlei hoogdravend duurzame indices, fondsen en trackers zitten. Sorry, maar echt duurzaam is vraag en aanbod en niet marketing.

Voor u mij van alles toedicht: groen is doen. Volgens mijn energieboer heb ik bijna het laagste verbruik in mijn postcodegebied in een Amsterdamse D66-GroenLinksenclave.

 


Update 10:00 uur: Advies

Waarom zakken aandelen ineens? Ik zoek wat ik zoeken kan, maar niks. Dollar verzwakt ietsie, de rentes liggen vlak, maar de volatiliteit loopt wel 7,5% op. Vreemd. Wie het weet mag het zeggen. Dit zijn in ieder geval de adviezen met vooral Wereldhave. DSM en - hm - twee koersdoelverlagingen tegelijk voor Heineken. 

 • DSM: naar hold van buy €115,70 van €212,50 - ING
 • Heineken: naar €105 van €110 - JP Morgan
 • Heineken: naar €108 van €110 - Jefferies
 • IMCD: naar €86 van €76 - Deutsche Bank
 • Corbion: naar €30,54 van €29 - ING 
 • Wereldhave: naar sell van neutral en naar €18,60 van €20,90 - Goldman Sachs

 


Update 09:30 uur: Donald Duck

Verkocht aan de Belgen dus. Het is een oude beurslegende dat de Donald Duck het meest gelezen blad onder beurshandelaren is. Geen idee waar dit vandaan komt, laat staan of het zo is, maar het is te leuk om niet te checken. Vinger opsteken in de comments als u iedere week trouw...

 


Update 09:00 uur: Nederland 2020 volgens ABN Amro

Samenvattend, het hele rapport vindt u hier.

Zie puntje drie, vier en zes: is het mijn bias of ziet ABN Amro, zonder dit hard uit spreken, onze overheid en politiek als grootste risico voor onze economie in 2020?

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Corbion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

IMCD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Knight V
0
Het zijn de goeroes die hypotheses eruit gooien. Een kliekje adviseurs, hedgefonds beheerders, shorters, TV coryfees en voila AEX zakt.

Dit is al gaande sinds 2017.
simidoc
0
rene66
0
Er zijn twee redenen:

1) De beurs in de VS wacht op duidelijkheid tav de FED meeting vandaag en morgen.

Fed Chairman Jerome Powell and Co. are widely expected to keep interest rates unchanged after wrapping up their two-day meeting in Washington on Dec. 10-11. Such a move would leave the federal funds rate in a target range of 1.5 percent and 1.75 percent.

www.bankrate.com/banking/federal-rese...

2) Verder brengt inderdaad de mogelijke Trump tweets de onzekerheid in de markt.
Wolfie67
0
Gaat in mijn ogen deels over FED meeting, maar zeker over tarieven die weekend evt ingevoerd gaan worden, of komt er nog een fase I deal. Wat mij betreft niet en zakken we naar gezondere levels. En kerstrally’s zijn geen garantie, dat zagen we vorig jaar wel
rene66
0
Zoals ik al aangaf.

Stock Futures Lower as Wall Street Keys on Fed, U.S.-China Trade

U.S. stock futures declined Tuesday as investors keyed on the start of the two-day Federal Reserve policy meeting and monitored developments in the slow-moving trade talks between Washington and Beijing.

With a Dec. 15 deadline for fresh tariffs on China-made goods looming, there was little desire for investors to reach for further risks ahead of the Fed's assessment on U.S. growth on Wednesday and make moves absent any significant movement in the current U.S.-China trade standstill.

The tariffs that go into effect Sunday would apply to a range of China-made consumer goods - including mobile phones and children's toys - worth nearly $160 billion.

"I don't think the president wants to implement these new tariffs, but there has got to be some movement on (China's) part to encourage him not to do that," U.S. Agriculture Secretary Sonny Perdue told reporters.


www.thestreet.com/markets/5-things-yo...
Snugger
0
Elke reden/verklaring ten spijt het draait om bewegingen… En als de vijfde gesignaleerd is kun je het wel schudden, het is over en uit. Die vijfde is gesignaleerd, maar neem daarvoor een blik in de grafiek..
wijzeman
0
Koersdoel verlaging vsn Heineken ? Zolang die geld in de F1 pompt wordt daar geld verdient. En niet zo een klein beetje ook.
Erny
0
De economie van China koelt af; de export is met -25% nagenoeg geïmplodeerd. Duitsland schaft zich af en staat op omvallen. De hele bankensector en automobielindustrie verkeren in een crisis; nieuwe rondes massaontslagen zijn nodig. De handelsoorlog is er nog steeds; Trump is onvoorspelbaar grillig en zijn positie is onzeker.
De ECB heeft laten doorschemeren dat het klimaat voortaan boven de economie komt te staan. Dus de huidige daling valt mij nog reuze mee.
Senior 1936
0
Snugger
0
quote:

tinybolus schreef op 10 dec 2019 om 13:47:


Heerlijk die gratis turbootjes short op de AEX bij DeGiro.
Ja, zolang je juiste stoploss gebruikt is het geen probleem!..
Dan valt zelfs DeGiro helemaal leeg te trekken aan haar eigen gratis produkt, hoe ironisch.

Succes!
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 10:30 Liveblog: De bekende namen 3
 2. 08:05 BeursVandaag: Langzaam spanning ... 1
 3. 07:00 Vooruitblik: ASML en de rest 1

Gerelateerde instrumenten

 1. Corbion 28,980 +0,07%
 2. DSM Koninklijke 111,050 +0,50%
 3. Heineken 103,550 -0,10%
 4. IMCD 80,200 +0,56%
 5. Pharming Group 1,433 +0,10%
 6. PostNL Koninklijke 1,813 +1,48%
 7. Wereldhave 18,270 -1,40%

Gesponsorde links