Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Recorddag

Liveblog: Recorddag

Update 17:30 uur: Tesla

Nog eentje dan, want deze zal u interesseren.

 


Update 17:15 uur: Fastned

De beursgang gaat morgen door, maar niet helemaal zoals het was bedoeld en voorzien. Marktomstandigheden?! Uitgerekend vandaag stijgt werkelijk alles, staat de Big Board op all time high en schrukt de AEX herbeleggingsindex daar tegenaan. Laatste melding: Slack opent zo tussen $35,50 en $36,50. 

 


Update 17:00 uur: TomTom

Dat u het even weet, want deze rally gaat voor TomTom begrippen redelijk geruisloos.

 


Update 15:30 uur: All time high S&P 500

Gooodddd mooorrrnnniiinnnggg Neeewww Yooorrrkkk! De Dow Jones staat ook op top, maar de Nasdaqjes (nog?) niet.

Volgens mij schreef ik vandaag al eerder vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan, maar dit is misschien wel de beste beurswijsheid en -advies.

Wat dacht u anders van a bull market has to climb a wall of worry?

En wie hebben we daar?

Oh jee :-)

 


Update 15:30 uur: Hoe is het dan met Marel?

Precies nu Slack in New York en morgen Fastned op Damrak, maar hoe is het eigenlijk met de vorige beursgang? De koers is in twee weken nog niet zoveel opgeschoten. Marel dus. 

De omzetten kalven ook snel af.

Het forum moet ook nog warmdraaien, dit zijn álle berichten tot nu toe. En Modbreak Henkie heeft nog wel zo zijn best gedaan. Zelfs de goede uitspraak van de naam doet hij cadeau. 

Even doorbijten voor Marel, met een beurswaarde van ruim €4 miljard is het een kwestie van tijd voor het in een van onze indices zit (AMX?) en vanzelf meer exposure krijgt. Aan de free float van 75% ligt het niet. Moet de omzet natuurlijk niet te veel afkalven.

 


Update 13:45 uur: Hoe groen is uw vermogensbeheerder?

Voor de liefhebbers, nieuwsgierigen en misschien wel sceptici. Of ben ik soms de enige die louter voor rendement belegt, via de stembus de wereld probeert te verbeteren en die twee strikt gescheiden houdt? Is ook een discussie op zich. 

Dit plaatje scheelt u het leeswerk. Oooh, kijk die ambtenaren (van het ABP) eens: groen lullen, rechts vullen :-) 

 


Update 13:00 uur: Libra

Veel wordt u niet wijzer, maar hij zegt tenminste iets. Fed-voorzitter Jerome Powell kreeg de vraag gisteren ook in zijn persco (Voorzitter, wat u vindt u van Facebooks libra?) maar antwoordde amper. Crypto's vallen niet onder ons toezicht zei Powell, hoewel hij eraan toevoegde dat de Fed ermee te maken kan krijgen.

De Australische bankgouverneur zegt iets meer.

Check hier de quotes van Philips Lowe. Mooie naam bij de weg voor een centrale bankier deze jaren, maar dit terzijde. Het venijn zit in de staart? Geachte governor Lowe, u hebt het over Australië, veilig omringd door oceanen. Facebook heeft wereldwijd 2,1 miljard maandelijkse gebruikers - niet gehinderd door oceanen. 

Dat beslist meer dan de markt, het aantal klanten of mandaatgebied van welke (centrale) bank ook. En wat nou als de libra nou net zo'n very, very efficient electronic payments system wordt voor de hele wereld als nu uw Australië?

 


Update 12:45 uur: Slack

Slack, chatten voor professionals om zo kort mogelijk door de bocht te gaan, debuteert straks aan de Big Board. Tegen deze prijs is het aandeel $15,7 miljard waard.

Meedoen aan een Amerikaanse beursgang of Initial Public Offering (IPO) is voor ons Europeanen doorgaans geen optie, maar vanaf vandaag zijn ze gewoon verkrijgbaar. KBC Bolero heeft een analyse, kijk maar of het iets voor u is. 

Als u het niks kan schelen waarin u handelt, zolang het maar beweegt, is het misschien een idee hier te gaan kijken. Door de eigenwijze listing van het bedrijf, vergelijkbaar met Google destijds, Spotify en ook Adyen, zijn de gekste koersuitslagen mogelijk. Zeker in een bullmarket als deze.

Slack, weer zo'n take the money and run aandeel dat gauw naar de beurs holt en slechts uitblinkt in cash burn en meer verlies dan omzet boekt? Valt mee, denk ik. Dit is een serieus bedrijf. Het maakt weliswaar (nog) verlies, maar de fundamentals zien er een stuk beter uit. Ik citeer Bolero:

In het boekjaar eindigend op 31 januari 2019 realiseerde Slack een omzet van 400,6 miljoen dollar, goed voor een groei met 82% t.o.v. een jaar eerder. Het verlies bleef met 140,7 miljoen dollar nagenoeg stabiel op jaarbasis (vs. 140,1 mln eind januari 2018). Over het voorbije boekjaar kwam de cash burn uit op 97 miljoen dollar. Het totale bedrag aan cash, cashequivalenten en verhandelbare effecten bedroeg 881,1 miljoen dollar.

Succes Slack. Ennuh leuke naam ook. Daar weten we wel raad mee. Als de koers daalt :-)

 


Update 11:35 uur: Kendrion

De draai van de dag is van Kendrion: van een paar procent in de min tot een paar procent in de plus nu. Het verhaal is bekend: met haar automative-exposure is dit met Aalberts, ArcelorMittal, Aperam en misschien wel TKH een van die typische zeg maar handelsoorlogaandelen. Allemaal downtrends sinds die begon.

En wat voor een neergaande trend bij Kendrion! Ik laat het percentage maar weg. Ik hoor u al hardop denken op deze reversal day, zoals u dat ook bij PostNL doet: Is. Dit. De. Draai? Kan, maar dat vraagt u zich misschien de hele daling al af. Ik mis zelf hoog volume, nodig om van een uitkotsmoment te kunnen spreken.

De verwachtingen tenslotte zijn ook nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Natuurlijk, alles kan draaien - van koers tot winstverwachting - maar dat timen is lastig. zo niet onmogelijk. Om volledig van een mogelijke draai te profiteren, moet u echter eens kleur bekennen om de kudde voor te zijn. Succes :-)

 


Update 11:20 uur: Er zijn mensen en er zijn Noren :-)

Onverbeterlijke Katie schrijft het weer mooi op. Inderdaad, niet alle centrale banken verlagen en zijn duivisch. Oslo laat de wereld even een poepie ruiken.

Intussen beurt u zowaar nog iets van rente op Noors staatspapier (AAA). Het is niet veel, maar meer dan op dat van Spanje, Frankrijk, België, Oostenrijk om lukraak wat EU-namen te noemen. Roept daar iemand dit gaat nergens meer over en vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan? Het mag. Het moet misschien wel.

 


Update 10:30 uur: All time highs

Ik dacht: ik zet ze voor de overzichtelijkheid allemaal op een eigen as. Niet echt gelukt geloof ik, maar het feest voor deze aandelen is er niet minder om.

Hoe kan dat nou, vraagt u zich misschien af. Zoveel fondsen op een top, met nota bene zwaargewicht Unilever aan boord en verschillende andere er maar een paar procent onder, bijvoorbeeld ASML, en dan staat de AEX zelf nog altijd ver onder haar all time 703,18, uit nota bene het jaar 2000. Ja, dit moet in één zin. 

Poging tot antwoord:

 • De AEX is ten eerste maar een prijsindex, de AEX herbeleggingsindex ruikt wel de top
 • Vervolgens waardeerden we aandelen in 2000 véél hoger dan nu. We betaalden toen veel meer voor de index die nu opgeteld en afgetrokken minder winst maakt dan nu. Niet zichtbaar in deze maandgrafiek, maar de AEX deed in 2000 soms meer dan dertig keer de winst.
 • Tot slot: UPC, Versatel, KPNQwest, Baan, Fortis, maar ook Philips en KPN en meer: er is me in de loop van de jaren wat waarde dat in de AEX zat vernietigd, niet normaal. Hoewel, waarde? Het bleek achteraf vooral gebakken lucht.

 


Update 10:00 uur: Fastned

Morgen debuteert Fastned, meedoen of niet? Eén ding lijkt mij zeker, het gaat een aandeel worden dat volop in de spotlights staat. Deze postte ik gisteren... en kreeg daar - het gaat nog steeds door - via allerlei subdraadjes tientallen reacties op van vooral elektrische rijders met Fastnedervaringen én -meningen.

Het nadeel van Twitter: ik kan er niet één mooi, chronologisch verhaal van maken. Als u nieuwsgierig bent - het loont echt - moet u zelf even kijken, doorklikken et cetera. Het is niet anders. Ik vis er een paar uit en ik ben heel benieuwd of Fastned net zo'n schare vrienden en vijanden krijgt als Galapagos, TomTom en Pharming.

Prijs en kwalititeit, hebben we het daar al over gehad? Dat is er blijkbaar wel.  

Wat dacht u van klanttevredenheid?

Tussen al die tweets zitten ook veel data, linkjes, plaatjes et cetera.

Als u geen abonnement hebt, betaalt u bij Fastned €0,63 inclusief BTW.

Tot slot Victor nog met een analyse die dicht tegen Nico aanschuurt:

Voor de goede orde: inderdaad namens heel IEX wens ik Fastned en al haar stakeholders veel succes. Dat doen wij altijd bij alle bedrijven die debuteren. Wij zien het aandeel gegeven de huidige omstandigheden, prijs, risico, fundamentals en vooruitzichten even niet zitten. Dat is alles. Trek vooral uw eigen plan.

Nog een nakomertjes, we hebben alvast het forum maar geopend.

 


Update 09:15 uur: Brunel

Vrolijk Damrak, maar één fonds valt geheel uit de toon. Op hoog volume nog wel. Wat is er met Brunel? Er is geen nieuws, er zijn voor zover ik weet geen geruchten, maar gisteren was er wel opvallend veel volume op de slotveiling. Iemand? Dit meldt DFT, maar meer ook niet:

Detacheerder Brunel verliest na een rapport van ABN Amro 3,8%.

Ik heb miijn hele netwerk afgemaild, maar niemand kan of wil het me geven. Sorry. 

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 23 okt IEX Podcast: "Kansrijke turnaround-aandelen" 8
 2. 23 okt BeursVandaag: Niks te zien, hoor
 3. 22 okt Rabobank +7,4%

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Fastned, libra, Slack

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 554,34 23 okt
  +0,14
  +0,03%
 2. ASML Holding 316,600 23 okt
  -3,500
  -1,09%
 3. Brunel International 6,480 23 okt
  +0,050
  +0,78%
 4. DSM Koninklijke 141,300 23 okt
  -0,450
  -0,32%
 5. Galapagos 107,750 23 okt
  +4,000
  +3,86%
 6. IMCD 104,300 23 okt
  -0,100
  -0,10%
 7. Kendrion 16,080 23 okt
  -0,420
  -2,55%
 8. KPN Koninklijke 2,402 23 okt
  +0,061
  +2,61%
 9. MAREL 4,580 23 okt
  +0,020
  +0,44%
 10. Philips Koninklijke 42,165 23 okt
  +0,455
  +1,09%
 11. RELX 18,000 23 okt
  -0,105
  -0,58%
 12. Tesla 420,615 23 okt
  -5,175
  -1,22%
 13. TomTom 6,135 23 okt
  -0,015
  -0,24%
 14. UNILEVER 51,100 23 okt
  -0,420
  -0,82%
 15. Wolters Kluwer 71,340 23 okt
  -0,280
  -0,39%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare