Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fondsenrondje: Uitverkoop

De beurzen stemmen in ieder geval tegen vandaag. De lijst met namen die Huawei mijden of boycotten wordt steeds langer, en het kan nog wel even duren. De macrodata vallen ook niet mee vandaag. De grootste verrassing is nog dat Flow Traders dik daalt op een toch wel geanimeerde beurs.

Zoiets dan maar?

Moet u het hier zoeken? De lijst met namen die Huawei mijden of boycotten wordt steeds langer:

En het kan nog wel even duren?

Intussen zit China ook niet stil?

De macrodata vallen ook niet mee vandaag. De Europese inkoopmanagersindices en de Duitse Ifo Geschäftsklima over mei houden niet over. Dat resulteert vandaag daarom in dat rijtje rode koersen, wat aardig op een sell-off begint te lijken. In de AEX dreigt nu ook acuut een lager bodempje, dat is nu nog 543,58 van 13 mei.

Marktbreed dweil ik dan maar alle ellende op:

 • Alle Europese beurzen dus in de min. En dik.
 • De Amerikaanse futures hebben ook een weigering.
 • De volatiliteitsindices roetsjen double digits omhoog.
 • De dollar trekt aan richting 1,11.
 • Olie zakt, goud trekt amper aan en bitcoin doet het met een min rond nu weer $7500.
 • De rentes dalen, ofwel risk-off!

Beursplein 5

Op het Damrak is er één cijferaar en het valt niet mee. Lucas Bols dus:

Dit zijn de adviezen:

 • Heineken: naar add van reduce - AlphaValue
 • Unilever: naar €62 van €57 - Morgan Stanley
 • ASMI: naar €70 van €60 - ING
 • TomTom: naar €10,25 van €9 - Kepler Cheuvreux

De TomTomkoers is vandaag naar keuze door die splitsing 9:16. Ik kom 0,0% tegen, -40% en +5,8%. Houd het maar even op dat laatste, en daar speelt Kepler Cheuvreux denk ik een rol in. Verder... Tja, handelsoorlog in de headlines en dan weet u denk ik wel welke van onze aandelen slecht en relatief goed liggen.

Ja, defensieve aandelen doen het in de regel beter dan weer de bekende cyclische, financiële, technologie- en manufacturing-aandelen. Vooral in de AMX worden de schadeformulieren weer met dikke stiften ingevuld. Er valt echter weinig te duiden op fondsniveau, hoe groot de schade ook hier en daar mag zijn.

 • De grootste verrassing vind ik nog dat Flow Traders dik daalt op een toch wel geanimeerde beurs.
 • Unilever en Heienken bovenaan, Aalberts , Randstad en vooral ArcelorMittal weer stijf onderaan. Misschien dat ASML en Galapagos nog meevallen. Lijd in stilte, meer kan ik echt niet van de AEX-aandelen maken.
 • Idem dito eigenlijk voor de AMX, maar dan met een hefboom. Arcadis valt nog mee, AMG misschien ook wel, maar Besi, Fugro, SBM Offshore en PostNL niet.
 • Gelukkig hebben we Kiadis en het ijzersterke Fagron nog, maar verder is het ook overschakelen op de tissues in de AScX. Dat ForFarmers zo hard daalt, vind ik wel opvallend.

Succes verder vandaag.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 13:05 Nieuwe top AEX. Alweer
 2. 11:15 Er steekt dollar-windje op. Tegen
 3. 11:00 Ralph Hamers lacht laatst en best?

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Brievenbus 23 mei 2019 12:08
  Je bedoelt te zeggen dat Europa door het verlangen naar Sell in May weer veel meer daalt dan de wat verstandigere Yanks, die gewoon aan beleggen doen?

  Gek dat het verschil tussen de daling hier en in de States weer niet vermeld wordt, je zou bijna denken dat men dat probeert te verbergen....
 2. forum rang 4 Febo85 23 mei 2019 12:21
  quote:

  Brievenbus schreef op 23 mei 2019 12:08:


  Je bedoelt te zeggen dat Europa door het verlangen naar Sell in May weer veel meer daalt dan de wat verstandigere Yanks, die gewoon aan beleggen doen?

  Gek dat het verschil tussen de daling hier en in de States weer niet vermeld wordt, je zou bijna denken dat men dat probeert te verbergen....


  IEX vermeld wat hun aandeelhouders (lees banken) willen dat vermelden.
  Het is absoluut niet objectief. Je zal ook nooit antwoord krijgen op je vragen waarom men een specifiek iets schrijft.
  By the way vandaag betreft een complete bullshitmove in de futures. Vanmiddag 15.30 uur alles weer omhoog.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 580,78 13:18
  +8,27
  +1,44%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare