Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vooruitblik: Nu wordt het echt leuk

Vooruitblik: Nu wordt het echt leuk

Ja, gisteren verscheen weer de fameuze, jaarlijkse annual letter van de chairman himself aan zijn aandeelhouders in Berkshire Hathaway. Kort? Nico zijn stukje is bijna langer dan de brief zelf :-)

Een dagje eerder kreeg Il Maestro Warren Buffett er nog voor zijn blote billen van langs van Mr. Market met zijn 28% positie in KraftHeinz. Excelsheet fabrieksvoer is uit, Mr. Buffett.

Hij zal not amused zijn, maar weet dat zoiets er bij hoort. Ik had hem graag die hardcore kostenbesparingsmanagers van Kraft Heinz horen uitkafferen, toen hij werd ingeseind :-) Goed, hij legt het nog een keer uit. Ik citeer Nico. Beleggen is een kwestie van lange adem, dividendcoupons knippen en op uw kosten letten.

Buffett mag in zijn brieven altijd graag Wall Street bankers en vooral 'helpers' op de hak nemen. Hij vertelt over zijn eerste investering, $114,75, in 1942 toen hij van dat geld 3 (preferente) aandelen kocht van het bedrijf Cities Service (een olietoeleverancier):

If my $114.75 had been invested in a no-fee S&P 500 index fund, and all dividends had been reinvested, my stake would have grown to be worth (pre-taxes) $606,811 on January 31, 2019 (the latest data available before the printing of this letter). That is a gain of 5,288 for 1. Meanwhile, a $1 million investment by a tax-free institution of that time – say, a pension fund or college endowment – would have grown to about $5.3 billion. 

Let me add one additional calculation that I believe will shock you: If that hypothetical institution had paid only 1% of assets annually to various “helpers,” such as investment managers and consultants, its gain would have been cut in half, to $2.65 billion. That’s what happens over 77 years when the 11.8% annual return actually achieved by the S&P 500 is recalculated at a 10.8% rate.

Verhip, laat dit even tot u doordringen. Buffett kocht dus als snotaap zijn eerste aandelen begin 1942. Daar was lef voor nodig. Dat was vlak na Pearl Harbor en een eindje verderop stond de Wehrmacht voor de poorten van Moskou. Ik hoef u niet te vertellen wat uw dagelijkse doemprofeten toen hadden lopen brulberen.

Ze hadden vast geen aandelen aanbevolen... Over timing gesproken, in april van 1942 dipte de Dow Jones om aan een rally te beginnen... die als u het zo wilt zien tot op de dag van vandaag voortduurt. Deze Dow Jones grafiek is vanaf de Japanse aanval op Pearl Harbor. Ofwel, 7 december 1941, a day that will live in infamy.

Buffett is de eerste om toe te geven hoeveel mazzel hij heeft gehad? Over dagelijkse doemprofeten gesproken: op 9 maart blazen ijs en weder dienende AEX als S&P 500 tien bull market kaarsjes uit. Nooit eerder gebeurd. N.i.e.m.a.n.d. die dít voorspelde de laatste tien jaar. Wel een stuk of 354.834 krachs en financiële crises.


Niet koersen of prijzen, maar vooral dividend (of ander wederkerige inkomsten als coupons, huur of royalties) zijn cruciaal voor het opbouwen van vermogen en laten groeien van geld. Zonder gaat niet, of u moet heel goed zijn met prijs timen en in- en uitstappen en dat is vooral geluk en geen kunde. Kom er maar in, Joost:

Toevallig heb ik het dit weekend in mijn (alleen voor abonnees) stukje in IEXMagazine ook even in de kantlijn over Buffett. Het gaat over waarom we op de beurs altijd zo nodig de markt moeten verslaan en beter moeten doen dan de index. En waarom in de long run niemand dat doet. Foutje, het moet dus 77 jaar zijn :-)

Als het Warren Buffett gegeven is om nog zestig jaar door te beleggen, durf ik te stellen dat hij ook weer bij de benchmark uitkomt, ofwel de S&P 500. Ik weet zeker dat hijzelf dat zou beamen. Niet voor niks raadt hij zijn vrouw aan om al zijn geld in een S&P 500 tracker te gooien als hij overlijdt.

Fugro

Genoeg over Buffett en lange termijn beleggen, over naar die verslavende waan van de dag. Het wordt niet in de zon zitten deze week, vrees ik. Er is weer een overvolle agenda en op het Damrak wacht dit rijtje jaarcijferplichtigen in de coulissen, waaronder zeg maar verschillende usual suspects. Bijna alleen maar, als u goed kijkt.

In ieder geval hebben de meeste fondsen wat te vertellen, of uit te leggen:

 • Aalberts
 • Ahold Delhaize
 • Adyen
 • AMG
 • Fugro
 • GrandVision
 • IMCD
 • OCI
 • PostNL
 • B&S
 • NIBC
 • VolkerWessels
 • Ajax
 • Beter Bed
 • ICT

In de VS is het cijferseizoen over, er komen nog een paar namen door waaronder Hewlett-Packard deze week. In Europa is AB InBev de opvallendste naam, verder zijn er onder meer Carrefour, Bayer, BASF en Peugeot. De macro-agenda kent inkoopmanagersindices en Fed-voorzitter Jerome Powell getuigt voor het Congres.

Fugro

Ik loop eerst onze aandelen bij langs met mijn bekende grafieken met koers, koerswinstverhouding en verwachte omzet, winst en dividend. Ziet u in één oogopslag wat u waarvoor betaalt en wat de analisten verwachten. Morgenochtend zijn er voorbeurs al twee buitencategorie usual suspects met Fugro en PostNL.

Om met de eerste te beginnen: bodemonderzoeker Fugro meldt morgen een verlies van naar schatting €0,28 per aandeel over 2018, maar daar gaat het helemaal niet om bij dit bedrijf: trekken omzet en orderportefeuille aan en komt er een zonnige outlook? Dat is ook waar Nico in zijn vooruitblik van vrijdag naar op zoek is.

De details: in Reuters lees ik af dat de analisten voor 2019 €1,728 miljard omzet verwachten en een winst per aandeel van €0,36.

De omzet moet (gaan) aantrekken, want de tijd tikt in Fugro's nadeel met die twee converteerbare obligaties. Even héél kort door de bocht, daarmee heeft de onderneming zeg maar emissie-uitstel gekocht. De eerste lening moet in september 2021 worden afgelost. En zo lang er emissiedreiging is, zijn er shorts. Veel shorts.

Daarbij is weer de nuance dat er hedge funds zijn die short aandelen en long die leningen zitten en er zijn ook nog die zwaar long dobbelen. Zo is Lucerne momenteel zelfs de grootste aandeelhouder met 10,13%.

Kortom, er staat veel (risico) op het spel ook na morgen zal het nog wel lang onrustig blijven bij Fugro.


PostNL

Grappig. Vrijdagavond kwam ik thuis van BNR's BeursWatch waarin medegast Jim Tehupuring PostNL als tip gaf. Toevallig kwam net de PostNL-man pakjes brengen in mijn portiek en het leek wel sinterklaas of een heuse verhuizing: niet overdreven, een metershoge verpletterende hoeveelheid pakjes en dozen. Voor één portiek.

Met die pakketpost zit het wel goed, brievenpost is al lang opgegeven en eigenlijk is er voor PostNL dit jaar maar een agendapunt: de overname van Sandd. Als daar nou eens alle toestemming voor komt... Zo denkt ook Martin van de IEX Beleggersdesk er over, tientallen miljoenen euro's aan synergie ligt volgens hem voor het oprapen.

Zou mooi zijn, want samen met het afstoten van de laatste buitenlandse belangen zou PostNL zich dan 100% kunnen focussen op Nederlandse markt, waar ze met haar pakjes(distributienetwerk) een prima positie heeft. En kan ze kan door het wegvallen concurrentie nog een schamele stuiver aan de postmarkt verdienen? 

Als het goed is, wordt morgen het dividend met een centje verhoogd tot €0,24. Voor Q1 wordt PostNL geacht €702,36 miljoen omzet te boeken en daar €0,08 per aandeel winst over te behalen. Voor heel 2018 is de omzetverwachting van de analisten voor PostNL €2,973 miljard en de winst €0,28 per aandeel. 

PostNL is niet duur, maar zo lang dat groene lijntje blijft dalen... De winst stabiliseert zich wel.


Ahold Delhaize

Verder ga ik er even snel doorheen, anders wordt deze vooruitblik weer een heel boekwerk. Met Ahold Delhaize ben ik ook snel klaar: zie die verwachtingen eens keurig gestaag oplopen. Weet u? Misschien is Amazon wel een blessing in disguise. Houdt Zaandam lekker scherp.


Aalberts

De exposure naar de Duitse auto-industrie heeft haar sporen nagelaten bij Aalberts, dat formeel ook nog eens cyclisch is. Het zou mij verbazen als de holding met een spetterende outlook komt en alvast een datum voor (economisch) herstel prikt, maar wie weet. Laat verder maar schuiven? Het bedrijf heeft een fraai trackrecord. 


Adyen

Altice er uit en Adyen er in, het is de enige zekerheid voor de AEX-herweging in maart. Verder is het afwachten of het Steering Comittee van Euronext Gemalto er tot juni in laat, of die inruilt voor (volgens onze sommen) IMCD. Adyen dus, ofwel met afstand het duurste aandeel van het Damrak. En dat is niet zonder reden. 

Het boekt gewoon omzet en winst en met zulke groeiverwachtingen kan het aandeel achteraf een koopje blijken als die ook jarenlang in de boeken verschijnen. Amazon, Google en Facebook zijn hier de mooiste en bekendste voorbeelden van. Mocht dat niet zo zijn... Daar zijn nog veel meer voorbeelden van...


AMG

Bij AMG is halvering van omzet een winst ingeprijsd, maar die is er nog niet gekomen. Ik ben heel benieuwd naar de outlook van dit supercyclische fonds. Het aandeel oogt een koopje. Dat is het ook als ergens dit of volgend jaar de economie weer gaat groeien, maar het kan duurkoop zijn als er een dikke recessie komt.

Enige zekerheid is dat CEO Heinz Schimmelbusch donderdag ongetwijfeld weer in restaurant Yamazato in het Amsterdamse Okura Hotel heeft geserveerd om met zijn gevolg sushi te eten. 


IMCD

Het zou leuk zijn dat na het algeheel verdwijnen van Internatio-Müller Tech (Imtech) een andere loot van dit aloude conglomeraat weer intrede in de AEX doet: Internatio-Müller Chemical Division, ofwel IMCD. Mooie, gestage omzet- en winstgroei van deze onderneming, waar de koers maar moeilijk vat op krijgt. 

Spannende dagen voor het bedrijf of het wel of niet in de AEX komt. Dat hangt niet alleen van Gemalto af, maar misschien ook wel van SBMO Offshore. In onze sommen eindigt IMCD maar nipt voor de platformbouwer en oud-AEX-aandelen gaan in principe voor nieuwelingen. Het is allemaal aan het Steering Committee.

Hoewel, Euronext houdt zich op een enkele uitzondering na altijd aan haar eigen regels. ABN Amro 2.0 was er een. Dit verklaart voor een deel ook het succes van de AEX. Ik weet zeker dat al veel indexvolgende professionals zichzelf al helemaal met Adyen hebben behangen, vanwege #zekerheidje.


VolkerWessels

VolkerWessels kan maar beter niet met nog een afschrijving op die IJmuidense geldwegsluis aan komen zetten, want dat is met de rapportage van BAM rigoreus uitgeprijsd. Verder moeten er gewoon goede cijfers en mooie outlook komen gezien afgelopen hoogconjunctuur en boomende huizenmarkt. Toch...?


AB InBev

Vooruit, nog eentje. Dinsdag luidt Heineken de gong omdat ze tachtig jaar beursgenoteerd is (gefeliciteerd) en donderdag komt AB InBev met cijfers. Uit dezelfde 3G Capital stal als KraftHeinz, u weet het. De schuldenlast is hier het hot topic, maar is die niet (ook met hogere rentes) behapbaar gezien de kasstroom?

Moeten omzet en winst niet blijven dalen, natuurlijk. Alles draait hier ook om de outlook en wat het bedrijf zegt over desinvesteringen en schuldenreductie.


Agenda

Ik noemde het al, behalve deze cijfers springen deze week de inkoopmanagersindices en de getuigende Fed-voorzitter er uit. Vrijdag is er nog geen Payroll Report, ofwel maandelijkse Amerikaanse arbeidsmarktdata. Is een week later. Nog even over die eerste schattingen van de inkoopmanagersindices donderdag.

Met name de Duitse industrie kreeg me daar een opdoffer en ook de Amerikaanse indices lopen rap terug. Zij de Franse alleen aan het uitbodemen? Spannend vrijdag, let u vooral op de Chinese cijfers. Wat wil Beijing ons allemaal laten weten, want dan loopt ook de deadline voor een handelsverdrag met de VS af.

Hier de Amerikaanse cijfers van afgelopen week:

Hier de Duitse en Franse.

Is dit de grootste boosdoener voor die beroerde productie PMI's?

Hier is de hele agenda, veel plezier met scrollen: 

25 feb

08:00 Fugro Q4-cijfers 
08:00 B&S Group Q4-cijfers 
08:00 PostNL Q4-cijfers 
18:00 OCI Q4-cijfers 


26 feb
08:00 Aalberts H2-cijfers
08:00 Greenyard Q4-cijfers
08:00 Ajax H1-cijfers
08:00 Peugeot Q4-cijfers
08:00 BASF Q4-cijfers
08:00 Duitsland GFK consumentenvertrouwen mrt 10,8
13:00 Thompson Reuters Q4-cijfers
14:30 VS verkoop nieuwe woningen dec 1,25M
16:00 VS consumentenvertrouwen feb 122,8

27 feb
06:30 Nederland vertrouwen industrie
08:00 GrandVision Q4-cijfers
08:00 Ahold Delhaize Q4-cijfers
08:00 NIBC Q4-cijfers
08:00 Adyen Q4-cijfers
08:00 Solvay Q4-cijfers
08:00 Van de Velde Q4-cijfers
08:00 Bayer Q4-cijfers
10:00 EU groei geldhoeveelheid jan 4,0%
11:00 EU economisch sentiment feb 105,5
14:30 VS orders duurzame goederen jan 0,2% MoM
16:00 VS speech Fed-voorzitter Jerome Powell Senate Banking Committee
16:00 VS fabrieksorders dec 0,9% MoM
22:00 HP Q4-cijfers

28 feb
02:00 China NBS manufacturing PMI feb 49,5
08:00 VolkerWessels Q4-cijfers
08:00 D'ieteren Q4-cijfers
08:00 AMG Q4-cijfers
08:00 Biocartis Q4-cijfers
08:00 Ackermans & Van Haaren Q4-cijfers
08:00 AB Inbev Q4-cijfers
08:00 Carrefour Q4-cijfers
14:00 Duitsland inflatie CPI feb 0,6% MoM
14:30 VS BBP Q4 tweede herziening 2,4% geanualiseerd
14:30 VS wekelijkse jobless claims
15:45 VS Chicago PMI feb 57,8
16:00 VS speech Fed-voorzitter Jerome Powell House Financial Services panel

1 mrt
02:45 China Caixin manufacturing PMI feb 48,5
08:00 ICT Group Q4-cijfers
08:00 Beter Bed Q4-cijfers
08:00 Proximus Q4-cijfers
08:00 IMCD Q4-cijfers
08:00 Bekaert Q4-cijfers
08:00 Mithra Q4-cijfers
08:00 Aperam notering €0,44 ex-dividend
09:45 Italië manufacturing PMI feb
09:50 Frankrijk manufacturing PMI feb
09:55 Duitsland manufacturing PMI feb
09:55 Duitsland werkloosheidspercentage feb 5,0%
10:00 EU manufacturing PMI feb 49,2
10:30 VK manufacturing PMI feb 52,0
11:00 EU werkloosheidspercentage jan 7,9%
14:30 VS persoonlijke uitgaven dec 0,1% MoM
14:30 VS detailhandelsverkopen jan 0,1% MoM
16:00 VS ISM non-Manufacturing PMI feb 56,2
16:00 VS consumentenvertrouwen Michigan feb 95,5

En dan nog even dit

Ik zei al dat Jim Tehupuring vrijdag bij BNR PostNL tipte, ik gaf Unibail. Heel saai en laf, ik weet het. Het gaat mij om die 7,5% dividendrendement van Unibail, want verwacht beslist geen wonderen van deze vastgoed-juggernaut.

Reden: ik ben niet zo zeker van deze rally, waarin alleen (nog) koersen en waardering stijgen.


U ziet hoe de omzetten en winsten ploeteren en dat geldt ook voor de S&P 500:

Nu kunnen de koersen daar alweer over heen kijken, maar de rentemarkt (die als slimmer dan de aandelenbeurs geldt) is een regelrechte recessie aan het inprijzen...? Hier de Duitse Amerikaanse tienjaars. Of zijn ze aan het bodemen? Ik hoop van harte dat ik scheef zit en dat u mij over een tijdje uit lacht met Unibail.

Nog iets, in de VS staan de (take the money and run?) bedrijven alweer te dringen voor een notering en dat wil ook nog wel eens een signaal zijn dát: Uber, Lyft, Pinterest, Slack, Zoom et cetera. Snelle groeiers zonder winst en hoge waarderingen is de grote gemene deler.  


Kijk, Corné heeft het ook al over winsten:


In ieder geval is - hallo, daar zijn we weer - met de stijging het beleggersvertrouwen weer terug - en behoudt het Koninkrijk der Nederlanden haar trotse Triple A bij Moody's met outlook stable. Beter kan niet. Dat levert u dan 0,2% op onze tienjaars op. De AEX doet 3,6% yield bij veertien keer de verwachte winst.  

Als u zich niet met koersen bezighoudt en net zoals Buffett op de langste termijn belegt, zijn onze aandelen nu een no brainer. Alleen is stockpicken en actief bezig zijn véél leuker. En risicovoller. Ik mis het iedere dag. Veel plezier deze week met Fugro, PostNL, Adyen, Boskalis, AMG, VolkerWessels en al die anderen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AALBERTS NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ICT Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ajax

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

OCI

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VolkerWessels

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

IMCD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

GrandVision

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NIBC Holding N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

B&S Group SA

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AB InBev

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Subtropical
0
Realist2018
0
Ik vind de beurs inmiddels griezelig alle normale standaards zijn van de kaarthet lijkt wel omgekeerde bumby jumpen alleen moet de beurs een keer 9mlaag en dan is er geen vangnet.
lanciared
3
Vol met shorts ?
Vind je het enkel leuk als er een stevige correctie gaande is ?
Dergelijke praat, van Jullie, gelijk hierboven wordt in geheel Vlaanderen toch gans anders tegenaan gekeken.
Veel optimistischer in tal van Beleggers media.
Rente laag, winsten houden zich op een heel behoorlijk niveau, en de verwachtingen voor 2019, en dan beslist voor de cijfers vanaf de 2e jaarhelft worden gewoon terug beter.
Daarnaast zijn er nog tal van bedrijven te vinden, die beslist nog heel redelijk gewaardeerd zijn, met daarbij een mooi dividend rendement van veelal 3 % of daaromtrent.
Hoezo griezelig, of leuk, wanneer er een stevige correctie plaatsvind ?
Je zit vol met shorts dus , ikzelf zou het niet leuk vinden, met een portefeuille vol shorts. Zo zie ik het.
LR
Geschorst en weet niet waarom
0
Aberfeld Vermogensbeheer is meer liquide gegaan. In augustus vorig jaar waren ze 30% liquide, december nog maar 10% en nu 20%,
Dus in december belegde vermogen hebben ze winst op genomen, gemiddeld 10% in nog geen 2 maanden. Dat is best wel goed te noemen. Veel hebben dus gas terug genomen. Ik ben zelf ook voorzichtiger geworden. De beurzen zijn de afgelopen weken toch fors opgelopen, ondanks dat er niet veel veranderd is. Dus voorzichtig aan doen is niet verkeerd.
Snugger
0
Waar, en hoe, gaat het dan leuk worden? Het is een waardeloos artikel als die vraag gesteld moet worden!..

Waardeloos, en men vreet het ook nog!..Maarja, kuddedieren zijn nu eenmaal meelopers, zou anders geen kudde kunnen ontstaan natuurlijk.
The Short Caller
0
op 9 maart blazen ijs en weder dienende AEX als S&P 500 tien bull market kaarsjes uit. Nooit eerder gebeurd. N.i.e.m.a.n.d. die dít voorspelde de laatste tien jaar.

Neen nooit eerder gebeurd dat de Centrale Banken van VS, Eu, Japan en China zich zo VOL met de markt gingen bemoeien om zo de Economieën en zo met name de Aandelen beurzen te stimuleren. Een Markt en werking is dusdanig om Zeep geholpen en dan kan de Titanic (there's no Panic) zomaar tegen een hele grote Schuldenberg aan varen.. In dat geval vrouw en kinderen eerst..

Mocht het nog niet zover zijn en u mocht zich verpozen bij de Keizer met zijn mooie kleren..

Tis dan te hopen dat het dan nog..

"Lang en gelukkig" mag zijn..

Maar ik heb zo mijn twijfels..;)

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 BeursVandaag: Uitzitten
 2. 27 jan Slot: Corona-risico 6
 3. 27 jan Liveblog: Sell-off, AF-KLM en Flow 12

Gerelateerde instrumenten

 1. AALBERTS NV 39,560 27 jan
  0,000
  0,00%
 2. AB InBev 68,470 27 jan
  0,000
  0,00%
 3. ADYEN NV 811,400 27 jan
  0,000
  0,00%
 4. Ahold Delhaize Koninklijke 22,120 27 jan
  0,000
  0,00%
 5. Ajax 20,100 27 jan
  0,000
  0,00%
 6. B&S Group SA 9,710 27 jan
  0,000
  0,00%
 7. Beter Bed Holding 2,355 27 jan
  0,000
  0,00%
 8. Fugro 9,306 27 jan
  0,000
  0,00%
 9. GrandVision 27,680 27 jan
  0,000
  0,00%
 10. ICT Group 11,800 27 jan
  0,000
  0,00%
 11. IMCD 78,500 27 jan
  0,000
  0,00%
 12. NIBC Holding N.V. 8,250 27 jan
  0,000
  0,00%
 13. OCI 15,640 27 jan
  0,000
  0,00%
 14. PostNL Koninklijke 1,697 27 jan
  0,000
  0,00%
 15. UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 129,250 27 jan
  0,000
  0,00%
 16. VolkerWessels 21,950 27 jan
  0,000
  0,00%