Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Fondsenrondje: Lucht

Fondsenrondje: Lucht

IEX is een harde leerschool. Nieuwkomer Niels moet onderaan beginnen: fondsenrondje en slotcall tikken als het Damrak daalt. Als de koersen stijgen, hang ik hier de popie jopie uit.

Serieus nu, want dit beursnajaar is om te huilen en vele van ons kijken tegen dramatische verliezen aan met niet eens van die rare of hoogrisicoaandelen. Het kan kort. Zoals het december betaamt is er niet of nauwelijks input, nieuws en cijfers, ofwel de koersen bewegen autonoom, met de markt mee of volgens bèta.

Jonathan vat het weinige nieuws lekker kort samen:

Lichtpuntje zowaar vandaag: de Duitse ZEW vertrouwensindex over december komt met -17,5 minder laag uit dan de verwachte -25 #toll Het is maar goed dat ik een tikje laat ben met dit rondje, want - haring ende wittebrood - de AEX brrrééékt zojuist met een mooie herstelbeweging door 500 heen. Verder:

  • Alle Europse indices kleuren kerstgroen
  • De Amerikaanse futures pruttelen ook hoger
  • De volatiliteit zakt met 10% in tot onder 20
  • Dollar daalt richting 1,14
  • Risk-on ook op de rentemarkten, de AAA's lopen twee à vier basispunten op
  • Olie en goud stijgen ook wat, maar bitcoin blijft het stoute jongetje van de klas

Beursplein 5

ABN Amro zet Wereldhave op buy van hold, Arcadis haalt een kleine, maar prestigieuze (want New York) opdracht binnen en dat is het eigenlijk wel. Wellicht ten overvloed, maar KBC maakt haar Benelux stocpicks 2019 bekend:

Ik heb nog meer voor u. Martin, vertel: wat doe je met Arcadis? Ik verklap één ding: hij is niet overtuigd dat er geen emissie komt.

Nico is nog altijd onder de indruk van groeimachine Basic-Fit:

Verder valt er bitter weinig te duiden, hoe groot de koersuitslagen ook mogen zijn. Defensief doet wat minder vandaag en de risicovolle en afgestrafte aandelen krijgen eindelijk een hap lucht. Reken u niet rijk, de trend is neerwaarts en AMX en AScX ztten in een bearmarket.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 11 december 2018 11:58
    Jammer, geen Niels!
    Nu wordt het stukje weer gevuld met tweets, voor de pubers, in plaats van feiten.
    De vaststelling dat A'dam na gisteren meer gedaald te zijn dan de rest vandaag bij het herstel hoopvol achterblijft ontbreekt.
    Liever Niels, die heeft het gewoon eerlijk over de beurs....

  2. Snuggerst 11 december 2018 13:49
    Als je de popie jopie uit wilt hangen geef je aan tot hoe ver deze correctie omhoog reikt! Pas dan krijg je wat volgers, en misschien wat respect, met zulk gedrag.
    En Brievenbus, of Bearbus, da's gewoon een analist in disguise, die ook probleempjes heeft met het duiden van correcties, z'n specialisme.., omlaag als omhoog, by the way….
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.