Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Liveblog: AF-KLM en Eurocom

Liveblog: AF-KLM en Eurocom

Update 17:00 uur: Prinsjesdag

U ziet aan de koersen, het wordt geen slotcall straks. Om u toch nog een beetje opgeleukt in het weekend af te gooien, deze dan maar.

 


Update 15:15 uur: Prinsjesdag

Prinjesdag nadert:

Ik vind dit wel een beetje tekenend voor de tijd waarin we leven. Kapitaal is lucratiever dan arbeid. 

 


 


Update 14:25 uur: Eurocommer & kwel

Zelfs als Mr. Market ongelijk heeft, heeft hij gelijk en anders krijgt hij het wel #zekerheidje Daar kunnen, of in ieder geval moeten we als beleggers en handelaren allemaal mee leven. We hoeven Mr. Market natuurlijk niet altijd te begrijpen, of het met hem eens te zijn, toch? Zo zie ik een beetje ons vastgoed.

Zelf zag ik de cijfers van Eurocommercial Properties pas na beursopening. Ik zal wel iets over het hoofd zien, dacht ik. Op het eerste gezicht leek het me niet slecht, maar ik zag natuurlijk de koers al luidkeels en rood aangelopen protesteren. Ik hield daarom maar lafjes mijn mond. Dat doet collega Martin niet:

Zit 'm de truc van de koersdeceptie vandaag 'm hierin? UBS is aanzienlijk minder enthousiast over de cijfers. Retail, H&M, winkelcentra, vertraging huurgroei zijn inderdaad niet de namen op uw vastgoedbingokaart, op zit te wachten. ABM Financial News meldt

De analisten schreven de zwakte toe aan een vertraging van de huurgroei in combinatie met de stijgende yield, wat leidde tot een daling van de nettovermogenswaarde van 3% tot 45,08 euro per aandeel.

Dat was 2% onder de verwachting van de zakenbank. De vertraging van de huurgroei is volgens UBS het resultaat van het vertrek van modeketen H&M in twee Franse winkelcentra.

Het aandeel wordt er zo in ieder geval niet duurder op, maar wel goedkoper. Het noteert ver onder de (twaalf maands verwachte) net asset value (blauwe lijn) en het dividendrendement (groen) mag er ook zijn. Wellicht is het ook niet ingewikkelder dan dat. Als er dure aandelen zijn, zijn er ook goedkope.

Onder valt laatste vallen wellicht ook de vastgoedfondsen deze jaren.

 


Update 13:00 uur: Anno 1900

Even landen en gauw weer een stukje maken, want ik verlies mij helemaal in dit rapport. Schitterende data van onze Zwitserse vrienden, te meer daar er zo bitter weinig Europese data van voor 1969 is. Kortom, hierbij de bindende weekend leestip!

Verklap ik nog een paar plaatjes. Ja, hier doen we het nou voor, 5% netto per jaar ofzo. As we speak staat de AEX dit jaar op +2,7%, ofwel een gemiddeld janmetdepetbeursjaar. Ik wens u veel succes met meer rendement halen dan de brede markt, uw risico op minder neemt navenant toe.

Deze zag ik niet aankomen. Opkomende markten deden het vooral (waanzinnig) goed tussen 2003 en 2009, daar danken ze hun faam aan.

En de uitsmijter:

 


Update 10:15 uur: Warren over Tesla en Apple

Fox News heeft een interview met Warren Buffett. Hij kan maar geen genoeg van Apple krijgen - en hij had al zo'n 5% - en hij laat zich ook over een zeker ander aandeel uit.

Als u het even wil zien:

Zijn eigen aandeel staat dit jaar ruim boven $300.000. De huiskamervraag luidt wie eerder bij $1 miljoen is: Berkshire Hathaway of Amazon, dat gisteren $2000 aan tikte. PS: houd er rekening mee dat het ook een andere naam kan zijn, eentje die we misschien nu nog niet eens kennen.

Over Amazon gesproken, vinger opsteken wie van u...:

 


Update 09:30 uur: Citi en de carriers

Air France-KLM zit er dan weer niet bij. Ik hebn nog pogingen gedaan een lange, termijn herbelegde grafiek te maken van al deze jongens, maar dat is niet gelukt. Wizz Air en IAG (British Airways en Iberia) zijn nog maar kort genoteerd en zelfs Datastream bezwijkt onder het gewicht van de koerscapriolen in het verleden.

Nou vooruit, dit is wat ik heb gemaakt. Laat maar.

Intussen is er elders wel een downgrade:

  • Air France-KLM: naar hold van buy en naar €9 van €10 - Kepler Cheuvreux

 


Update 09:00 uur: OCI en Eurocom

Of waren jullie het zelf ook vegeten, OCI? Om 08:37 uur, een vreemd tijdstip, rolden ineens de H1's door. Nevermind. OCI laat een enorme omzetgroei zien, maar door afschijvingen en valuta resteert toch een verlies. Het concern hoopt nu te gaan oogsten. De koers opent lauw, maar OCI dikte dit jaar wel al +30% aan.

Ik heb duidelijk mijn dag niet, want ik ben ook Eurocommercial Properties vergeten. Excuses. Aan de eerste koersreactie te zien had u er meer van verwacht en het aandeel lag al vlak dit jaar. Het fonds keer €2,15 dividend uit, ofwel doet op de huidige koers 6,2% dividendrendement.


Update 09:00 uur: Unies over divtax

Gemist, van gisteravond. CEO Paul Polman van Unilever, dat daarvoor een lobby zou hebben gehouden, verdedigt het plan. Oordeelt u zelf. NPO-filmpjes zijn niet te embedden, publiek eigendom tenslotte, daarom maar even zo. Even doorklikken.

Derde dinsdag in september, dan moet de 21e Prinsjesdag zijn:

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2018 14:00
    Wie eerder bij $0, of delisted, is, kun je beter aanhouden! Berkshire Hathaway gaat daar binnenkort mee starten, en als Amazon hetzelfde karakter in de grafiek heeft wordt dat spannend ja. Maargoed, in de regel kun je aanhouden, dat wat het snelst bij z'n top is gekomen ook het snelste zal dalen, Amazon heeft in deze dus een streepje voor..
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.